anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Povestea mea cu mătușa mea rea și unchiul meu rău.

Am o poveste pe care vreau să v-o spun acum. Este o poveste cu mătușa mea rea și unchiul meu rău.

Unchiul este fratele tatălui meu, iar mătușa este soția lui. Sunt răi cu mine de când sunt mic copil. (Sunt o persoană cu handicap, cu dizabilități.)

Mă numesc Cristian, am 22 de ani, am dizabilități, dar țin minte tot. Țin minte multe lucruri, chiar și din urmă cu 10-15 ani. Știu fiecare notă muzicală după fiecare melodie, doar după sunet. Eu fac remixuri, sunt DJ. Am ceva la cap, dar nu sunt nebun.

Ce îmi fac mie mătușa și unchiul?

De când sunt mic, s-au comportat mereu urât cu mine. Mătușa, când mergeam la ea, mă dădea mereu afară din casă și închidea ușa cu cheia. Băi, fraților, băi... închidea ușa cu cheia de zici că o mânca cineva!

De multe ori nu mă dădea afară, dar acum, la ea, merg rar. Foarte rar. Și când merg, nu mă mai dă afară. Dar rănile rămân...

Unchiul? De când sunt mic, știe doar să mă înjure, să râdă de mine și să-mi vorbească foarte urât. Îmi tot spune că eu mă f... cu negrii, că dacă vine „negrul ăla" pe la mine, eu am o problemă.

Eu chiar am o problemă serioasă de sănătate! Mă doare spatele, coloana sau rinichii. Durerea se lasă și în ouă, abia pot să merg. Nu știu exact ce e, pietre la rinichi sau coloană strâmbă. Poate și din cauza faptului că, înainte, aveam un scaun mic și o masă mică pentru laptop, iar eu fiind obez, poate de acolo s-a stricat ceva.

Din 2020-2021 am luat tratament, în 2022 mă durea, dar nu așa tare. Acum, în 2025, durerea a revenit. Mâine trebuie să merg la dispensar. Dar unchiul, în loc să mă înțeleagă, râde și îmi spune „Moșul Cristian".

Băi frate, nu e frumos! Știe că am dizabilități, sunt nepotul lui, sânge din sângele lui, și el tot așa se comportă.

Hai să vă mai zic de când eram mic

Odată, mama voia să-mi cumpere o pijama. Că sunt om și eu! Și mătușa zice: „Ca și cum ai merita asta…". Nu pot uita niciodată. Serios, frate? Nici de o pijama nu am voie? Sunt om, nu sunt câine!

În 2024, mi-a zis că, dacă vreau, îmi dă biroul vărului meu, din camera lui, după ce face curățenie. Am zis normal că da! Dar acum, în 2025, când am întrebat dacă mai e valabil, a zis: „Ce ești, om de afaceri? Ce-ți trebuie birou?". Băi frate, e o simplă masă, să-mi pun laptopul pe ea…

Când eram mic și voiam și eu un telefon, îmi zicea că sunt „om de afaceri", că de ce-mi trebuie. Ce om de afaceri să fiu eu la 10-13 ani, când îmi doream un telefon cu butoane, frate!?

Vorbe pe la lume și alte faze.

Mătușa vorbește pe la lume că de multe ori la spălat și la alte lucruri mă ajută mama, dar ei nu ne spun nimic direct. Unchiul, fratele tatălui meu, i-a făcut multe probleme tatălui meu. A condus beat, cu permis și fără, și când îl oprea poliția, dădea datele tatălui meu! Toate amenzile veneau la tata, nu la el.

În 2024, când m-am lăudat că sunt DJ și că știu notele muzicale, mătușa mi-a zis că sunt „DJ la moarte". I-am spus mamei și a zis că nu e normală la cap.

Tata nu poate să le zică nimic, pentru că dacă le zice, se iau de el, se ceartă, fac scandal. Și totuși, când au probleme cu telefoane, televizoare, mă cheamă pe mine. Mă duc, dar de multe ori se poartă urât.

Cununia și nunta vărului

În 2024 a fost cununia vărului meu. Am fost cu toții acolo. Vărul nu a cerut bani, a zis că nu vrea. Dar acum, mătușa umblă prin tot satul și spune că tata ar fi trebuit să-i zugrăvească o cameră gratis, că „am mâncat, am băut și n-am plătit".

Eu, la cununie, nu am făcut nimic. Doar am vorbit cu niște oameni. Am spus că sunt DJ și că știu notele muzicale.

Acum urmează nunta vărului și am auzit de la mama că mătușa a zis: „De ce să vină Cristian? Ne face neamul de râs."

Eu? Care am stat cuminte și nu am deranjat pe nimeni? Așa oameni răi nu am văzut niciodată!

Râdeți de nepotul vostru, care s-a născut cu dizabilități? Dacă tot râdeți de el, măcar nu mai vorbiți cu el și lăsați-l în pace!

O ultimă întâmplare (din 2015).

În 2015 a venit o nepoțică din partea mătușii. Avea 2 ani. Eu aveam 12 ani. M-am dus și eu să o văd, că-mi era dragă. Mai erau alți oameni acolo. Nu știu ce am făcut, dar m-au dat afară.

M-am uitat pe geam. Atât. Copila a început să plângă și a cerut să meargă acasă. Vine tatăl ei și-mi zice: „Bă, sandilaule, ai speriat-o pe fi-mea!". Cu ce am speriat-o, frate? M-am uitat doar pe geam…

A doua zi, mătușa mi-a ținut o predică mare. Că a plecat nepoata acasă. Dar eu ce i-am făcut, frate?! Nu am atins-o, nu am vorbit cu ea. Așa oameni răi n-am mai văzut în viața mea
si nu stiu ce sa mai zic si nu stiu ce sa mai zic

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie unchiul mi se pare mai mult miștocar decât om rău. Are el glume proaste dar nu pare rău intenționat.
În schimb, mătușa pare satana curată happy

Succes în continuare!

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Si Mantuitorul Hristos a avut parte de multe insulte si acuzatii nedrepte, dar a iertat pe toată lumea, ba mai mult a murit El pentru toate greșelile oanenilor si s-a rugat pentru dudmanii Lui-Tata iarta-i ca nu stiu ce fac!
Singura cale de a avea un suflet liniștit si senin e sa urmezi exemplul Lui, de draful Lui sa ii ierti pe tori.

| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti ceva de munca, daca te plictisesti atata...

| gabicoo a răspuns:

Ai mai pus întrebarea.

| StoicAnalysis a răspuns:

Ideea e ca ai un handicap care se observa. Iar comportamentul tau de inadaptat social ( timid, retras, anumite atractii pentru lucruri abstracte ( arta, muzica, tehnologie, etc. ), face ca oamenii din jurul tau sa te considere ca pe o creatura imprevizibila. Si lucrul asta ii face sa se comporte cu tine de parca esti ciumos.

Nu ai ce sa faci, asa este lumea in general. foarte putini oameni au rabdarea si curiozitatea sa te inteleaga. Daca nu vrei sa mai ai de a face cu familia ta, pur si simplu nu ii mai baga in seama si fa in continuare ceea ce iti place. Totusi, te vei lovi mereu in societate de aceste bariere, si esti nevoit sa te schimbi si sa te adaptezi daca vrei sa fi inclus.

Mult noroc, si multa munca! O sa ai nevoie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu-i mai băga în seamă dacă consideri că e mai bine pentru tine!

| gabriela2201 a răspuns:

"Mătușa, când mergeam la ea, mă dădea mereu afară din casă și închidea ușa cu cheia" - Noi ne-am stramutat-tatal meu- in 1975 din Oltenia in Bucuresti iar dupa ce a murit tata in 2008 asa a facut si matusa-mea cu mine. Bunica-mea, exact ca fata ei, mi-a zis mie si sora-mii ca nu ne poate lasa nimic mostenire dupa tata ca a discutat cu fata ei sa ii lase tot contra intretinerii la batranete; in urma cu doi ani a murit si bunica. De cateva luni suntem in proces de partaj. Am scris in actiune ca matusa a confiscat cheile casei inca din 2013 dupa ce a murit bunicul si ca bunica i-a dat ei totul pe mana. Rudele astea din Romania-cele mai primitive, sunt o piatra grea atarnand de gatul omului.

| gabriela2201 a răspuns (pentru gabriela2201):

Si unchiul meu-sotul matusii era rău intentionat-el si-ar fi dorit foarte tare sa ajunga sa vanda terenurile bunicului meu, dar in afara de lacomie n-am ce sa-i reprosez. Matusa il teleghida, ii spunea mereu ce are de facut. Omul s-a dus sa sudeze in tarile calde pe temperaturi extreme si cu banii stransi a schimbat ap., apoi a cumparat si mobila noua ca asa i-a trasat matusa. In ultimii lui 11 ani de viata a fost infirmierul soacra-si ca asa i-a dictat sotia. Si a murit la doar 5 luni distanta de soacra-sa. Asa sunt multe rude, n-ai ce sa le faci decat sa te departezi de ei, sa ii ignori. Eu am terminat doua facultati, sora-mea munceste de peste 13 ani in strainatate si cred ca si din invidie incearca sa bage altora bete-n roate- copiii ei lucreaza munci de necalificati. Matusa-mea a fost o fire foarte competitiva si geloasa pe oamenii ce i s-a parut ei ca au un nivel mai bun ca ai ei copii. Acum are 70 de ani dar tot e rautacioasa.