Si Mantuitorul Hristos a avut parte de multe insulte si acuzatii nedrepte, dar a iertat pe toată lumea, ba mai mult a murit El pentru toate greșelile oanenilor si s-a rugat pentru dudmanii Lui-Tata iarta-i ca nu stiu ce fac!
Singura cale de a avea un suflet liniștit si senin e sa urmezi exemplul Lui, de draful Lui sa ii ierti pe tori.
Ideea e ca ai un handicap care se observa. Iar comportamentul tau de inadaptat social ( timid, retras, anumite atractii pentru lucruri abstracte ( arta, muzica, tehnologie, etc. ), face ca oamenii din jurul tau sa te considere ca pe o creatura imprevizibila. Si lucrul asta ii face sa se comporte cu tine de parca esti ciumos.
Nu ai ce sa faci, asa este lumea in general. foarte putini oameni au rabdarea si curiozitatea sa te inteleaga. Daca nu vrei sa mai ai de a face cu familia ta, pur si simplu nu ii mai baga in seama si fa in continuare ceea ce iti place. Totusi, te vei lovi mereu in societate de aceste bariere, si esti nevoit sa te schimbi si sa te adaptezi daca vrei sa fi inclus.
Mult noroc, si multa munca! O sa ai nevoie.
"Mătușa, când mergeam la ea, mă dădea mereu afară din casă și închidea ușa cu cheia" - Noi ne-am stramutat-tatal meu- in 1975 din Oltenia in Bucuresti iar dupa ce a murit tata in 2008 asa a facut si matusa-mea cu mine. Bunica-mea, exact ca fata ei, mi-a zis mie si sora-mii ca nu ne poate lasa nimic mostenire dupa tata ca a discutat cu fata ei sa ii lase tot contra intretinerii la batranete; in urma cu doi ani a murit si bunica. De cateva luni suntem in proces de partaj. Am scris in actiune ca matusa a confiscat cheile casei inca din 2013 dupa ce a murit bunicul si ca bunica i-a dat ei totul pe mana. Rudele astea din Romania-cele mai primitive, sunt o piatra grea atarnand de gatul omului.
Si unchiul meu-sotul matusii era rău intentionat-el si-ar fi dorit foarte tare sa ajunga sa vanda terenurile bunicului meu, dar in afara de lacomie n-am ce sa-i reprosez. Matusa il teleghida, ii spunea mereu ce are de facut. Omul s-a dus sa sudeze in tarile calde pe temperaturi extreme si cu banii stransi a schimbat ap., apoi a cumparat si mobila noua ca asa i-a trasat matusa. In ultimii lui 11 ani de viata a fost infirmierul soacra-si ca asa i-a dictat sotia. Si a murit la doar 5 luni distanta de soacra-sa. Asa sunt multe rude, n-ai ce sa le faci decat sa te departezi de ei, sa ii ignori. Eu am terminat doua facultati, sora-mea munceste de peste 13 ani in strainatate si cred ca si din invidie incearca sa bage altora bete-n roate- copiii ei lucreaza munci de necalificati. Matusa-mea a fost o fire foarte competitiva si geloasa pe oamenii ce i s-a parut ei ca au un nivel mai bun ca ai ei copii. Acum are 70 de ani dar tot e rautacioasa.
LisaJulie întreabă: