| Leon a întrebat:

'Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri'. Abstract sau realitate?

Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Nu e abstract, e o realitate, dar extrem de rar intalnita.
Pare abstract pentru te miri ca poate sa mai existe un alt om la fel ca si tine, sa gandeasca si sa simta in acelasi mod ca si tine, de multe ori chiar in acelasi timp.
PRIETENUL este un "alter ego" ( alt eu) al nostru intr-o forma updatata.
In nici o alta fiinta ( parinte, copil, sot, sotie) nu ne regasesim atat de intregi ca intr-un prieten, pentru ca spre deosebire de ei, prietenul este si OBIECTIV, nu este doar sufletul nostru intr-un alt trup, ci si CREIERUL nostru intr-o alta fiinta.
Fara prietenie am fi incompleti, am exista doar pe jumatate...
Am fi ca o litera
Si nicicand n-am fi cuvant,
Am fi scancet, si nu cant,
Doar aripi ce la zbor aspira.happy

| Leon explică (pentru foxsilver):

E cel mai complet rasp. mersi pentru poezie laughing

8 răspunsuri:
| yekto a răspuns:

Nici una nici alta. doar visator/i :d

| Crucified a răspuns:

Dar nu există suflete. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde, unul dintre acele trupuri mai are si cap, iar acesta este mai mereu stricatwinking

| VyrusEleven a răspuns:

Mie mi se pare o aberatie totala.
Explic: Daca ar fi asa ce parere ai despre iubire? Prietenia este doar un derivat al comportamentului nostru primal(animal) noi oamenii fiind fiinte sociale care au nevoie de alti indivizi din aceeasi specie, pentru a putea contura o personalitate sanatoasa si a deveni un membru util al societatii. Prietenia la oameni, in constient sau in subconstient este relevanta doar atunci cand face posibila o relatie simbiotica intre cele doua organisme. In concluzie, prietenia nu inseamna un suflet in doua trupuri, prietenia este pur si simplu relativa, putandu-se pierde sau castiga foarte repede.

| honeygirl04 a răspuns:

E Realitate! Insa pentru a tine o prietenie in viata tot ceea ce ai nevoie este incredere si sinceritate.

| Ionela_Otylya_1992 a răspuns:

Da de obicei unde e prietenie este si iubire, da parerea mea este ca ar trebui sa fie un legamant intre suflete,

| Leon explică (pentru Ionela_Otylya_1992):

Pai da, practic asta era si ideea daca s-a intamplat cuiva sa simta o legatura puternica fara sa fie iubit, sot etc..adica daca o prietenie poate fi asa profunda, ceva de genul