Da, e bine sa ajuți. Daca sa culegi niște nenorocite de prune e greu, ce sa mai zic de cei care lucrează pe camp, cot la cot cu părinții ca sa aibă sa mănânce.
Din câte vad acum nu ai treaba. Care e problema ta.
Pe mine ma pune la treaba dar nici chiar asa mereu, adica ma pune decat 1 ora pe zi.Nu e prea normal(cred) daca muncesti mereu.
Sa stii ca e bine sa iti ajuti parintii.
Au facut multe sacrificii pentru tine si e bine sa le fii recunoscator, sa ii ajuti si tu cat poti acolo.
Daca stai la casa e normal sa mai faci si treaba, pentru ca la bloc nu prea ai ce face, nu ai curte.
Asta nu inseamna ca trebuie sa muncesti mereu, desigur ca ai si timp liber sa te joci, sa iesi cu prietenii.
Eu sincer imi ajut parintii cand imi cer, iar mai apoi imi dau ceva bani
nimic nu e gratis
. Dar chiar daca n-as primi bani i-as ajuta, pentru ca sunt parintii mei si merita.
Foarte bine face te pregateste pentru viata, oricum nu cred ca e chiar asa, cu siguranta exagerezi.
Ce ai vrea sa angajeze pe cineva sa-l ajute cand te are pe tine, nu cred ca toata vacanta culegi fructe, ai timp si de alte activitati.
Numai bine.
Eu zic sa cauti un echilibru intre cele doua. Esti tanar si e ok sa te distrezi, dar in acelasi timp trebuie sa inveti si ce inseamna munca si responsabilitatea.
Deci,nu e normal sa muncesti atita, esti doar un copil....si pentru virsta ta ar trebui sa muncesti cel mult 2 ore.Dar fiind vorba de parintii tai, desigur ca ar trebui sa-i ajuti.Dar nu chiar totul.Este destul de normal sa faci un lucru, apoi sa te odihnesti.Intelege-te cu tatal tau ca sa muncesti cam aproximativ o ora, si apoi sa te odihnesti cam tot atit.
Desigur ca nimeni nu si-ar dori o astfel de copilarie.Asculta de sfatul meu
. Bafta!:d
Unii au o copilarie mai nefericita ca altii recunosc. Acuma ca sa-ti raspund si eu am muncit in copilarie: la sapa, la cules de vie, la cosit, la cules pomi fructiferi, etc; dar asta m-a inversunat sa vreau mai mult si sa fiu cine sunt astazi.
Daca tatal tau te iubeste este bine.
Cu totii am mai fost pusi la treaba de parinti, atat pentru a-i ajuta, cat si pentru a ne obisnui cu responsabilitatea.In realitate, foarte putini sunt cei lasati de capul lor de parinti.Sa te mai puna sa faci treburi in gen nu e nimic in neregula.Multi au fost pusi chiar sa faca treaba unui adult,cand ei erau inca copii,mai exact sa se ocupe de casa,gradina,animale, dar si sa aiba mereu grija de fratii mai mici, sa-i invete, sa gateasca si toate cele, in timp ce parintii lor erau la munca.Deci culesul fructelor e o nimica toata pe langa acestea.Mult mai rau este faptul ca iti spun ca esti o "greseala". Desi nu sunt de acord cu acest lucru, au spus-o la nervi, cel mai probabil, si nu trebuie sa o pui la suflet.Numai bine.
Pai, nu zic ca nu e bine sa ii ajuti. Dar nici chiar asa
Poti sa ii ajuti sa faca curatenie, sa puna masa, sa faca patul [ lucruri simple pe care le poti face, dar nu zilnic daca nu simti nevoia ]. Eu de exemplu, ii mai ajut, sterg praful, mai asez masa, imi fac patul, etc.
Dar in rest, stau afara si imi vad de copilaria mea
. Poti sa ii spui tatalui tau : " Tata, mai lasa'ma si pe mine sa respir. Vreau si eu sa ies cu prietenii, ca la batranete te'oi ajuta eu. Acuma, cat sunt adolescent, lasa'ma. Tu cand erai adolescent parintii nu te lasau sa iti traiesti viata? "
Bafta!
Nu e mare lucru ca te pune sa aduni prune, si eu vara asta am adunat corcoduse de mi s-a acrit
(avem 4 pomi mari ).
Problema e ca te jigneste, spunandu-ti ca nu te vroia
acest lucru nu se spune unui copil.
Da. si ce e rau in asta, ca esti invatat de mic cu munca. lasa ca nu e asa treaba grea sa culegi prunele. alti copii isi intretin familiile de la 10-11 ani. spor la treaba!
Eh inca doua saptamani si incep cu scoala ca am intrat la un liceu si fac orele dupa amiaza. Mai bine scoala decat vara
Abia astept :X
Ohh da, incepe scoala. Sper sa iti placa la liceu... acum depinde si de colegi. Eu trec a 11-a.
Draga Woozie, exista mai multe tipuri de oameni, mai multe cazuri in lume.
Sa-ti zic cum sta treaba: Tatal tai este omul cu un caracter grijuliu, mai lipsit din comun. El doreste sa te pregateasca pentru viata, pentru ca nimic nu-i lapte si miere. Nici mie nu mi-ar conveni sa muncesc toata copilaria, dar trebuie sa vorbesti cu si sa il ajuti in continuare o zi da o zi nu. Cand vei acea propria viata, cand nimeni nu te va mai ingriji o sa-i multumesti parintelui ca te-a instruit pentru jungla asta urbana plina de lei in care traim. Bafta!
Trebuie să culegi prune? Chiar că slavie....cum să te exploateze în halul ăsta? După ce că ei stau în casa ta, le cumperi de mâncare, îi crești, le dai tot ce trebuie, mai vor și să culegi prune.