| Lere a întrebat:

Sunt in clasa a XII-a si pot spune ca acesta a fost un an putin mai solicitant din cauza ca urmeaza Bac-ul si admiterea ( m-am pregatit pentru medicina). Problema mea este ca parintii mei, in loc sa ma incurajeze, m-au stresat tot anul mai mult decat era nevoie. Atitudinea lor mi se pare nejustificata pentru ca mereu am avut note mari, am mers la concursuri si am obtinut rezultate..etc. La simularea pentru Bac am avut medie peste 9 și la simularea pentru admitere am fost a 12-a ( in conditiile in care sunt 70 de locuri la buget). Totusi, ei devin din ce in ce mai agitati, mi-au spus sa nu ma mai vada cu prietenii mei, sa nu mai ies prin oras, cred ca nu e zi in care sa nu imi aminteasca de examene. Inteleg ca au emotii pentru mine, dar nu pot intelege de ce exagereaza, ma fac sa cred ca nu au deloc incredere in mine. Acum constientizez ca pot lua Bac-ul cu 10 si la admitere sa fiu prima, in viitor se vor purta mereu asa. Ce ar trebui sa fac pentru a-si schimba atitudinea?

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Nu ai ce sa faci, accepta situatia acum, mai ai putin. Fa ce vor parintii tai deocamdata, pana cand obtii rezultatele pe care le doresti. Dupa asta incepi tu sa ii toci marunt. Le spui ce stressata ai fost, cat de bine ti-ar fi prins un pic de relaxare cu prietenii si cat de mult ai fi apreciat increderea si incurajarea lor. Poate vor intelege ce este de inteles pentru viitor.
Iti doresc mult succes la examene!

2 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Nimic! Sa mananci cartea pe paine, sa tii cu dintii de invatura - oricum nu iti foloseste la nimic pregatirea impecabila sad

| Rainmaker a răspuns:

Buna Lere!
Nu trebuie sa te ingrijorezi. Urmeaza pentru tine examenul de maturitate si-i foarte normal ca parintii sa aiba emotii mai mari decat tine.Nu-i poti condamna ca le pasa de viata ta viitoare.Era mai grav daca te lasau de izbeliste.Sigur, dupa ce treci pragul acesta vor disparea si mare parte din grijile lor.Vei ajunge la facultate si viata de student este cea mai frumoasa perioada a vietii.Mai ai putina rabdare ca in curand temerile tale nu vor mai avea nici un fundament.Multa bafta!