Are pe alta, simplu, asta e tot. Nu te-a inselat? La ce te referi cand spui ca nu te-a inselat? Poate ca te-a inselat moral, poate nu sexual, dar sigur a flirtat cu alte femei, poate ca sa si culcat cu ele, deci chestia aia cu inselatu, este doar in mintea ta.
Un barbat indiferent care este ala, cand are o relatie, chiar daca nu este multumit, sta acolo, adica sta in acea relatie, iar daca cumva apare cineva mai interesant ca tine, vorba ta nici nu mai are curajul sa dea ochii cu tine, a si sarit din mers in alta relatie.
Ce zic eu este valabil atit la barbati cit si femei.Sa te intreb ceva. Tu daca ai fi fost nemultumita de iubitu asta al tau, desi garantat ai avut si tu nemultumurile tale corect? Chiar ai spus ca nu prea este comunicativ, nu prea isi exteriorizeaza sentimentele etc.
Dar pentru tine a fost ok, tu ai spus ca poti sa treci peste, astea nu-s un capat de tara.
Dar sa zicem ca ai fi fost nemultumita de altceva peste care ai fi trecut si nu prea, cum ai fi procedat?
Raspundeti singura la aceasta intrebare, iar daca reusesti sa iti raspunzi, atunci o sa intelegi ce s-a intamplat cu iubitul tau si cu relatia voastra.
Eu iti garantez, iubitu tau a stat cu tine nu ca erai tu aleasa, sau ca erai perfecta pentru el, a stat cu tine in timpul asta pentru ca nu a gasit alta mai buna.
De cand tea intilnit pana cand tea parasit ai fost cea mai buna femeie ce el putea avea.
Dar la un moment dat aparu o alta, de care lui i-a placut mai mult, alta ce era mai aproape de genul lui de femeie si uite asa s-a intamplat.
Daca nu aparea ceva nou, el continua sa stea cu tine, poate ca va si casatoreati, totul ar fi fost ok pentru tine, el s-ar fi resemant ca atit poate avea si povestea s-ar fi incheiat asa.
Dar din pacate uite ca aparu alta, una care ia stirnit interesul, una care la atras mai mult decat l-ai atras tu, si cam asa fac 99% din oamenii femei si barbati.
Iti garantez ca si tu daca ai fi fost in situatia lui, la fel ai fi procedat, la fel o sa procedezi daca o sa te afli vreodata in aceasta situatie, adica tu sa pleci din relatie ca gasesti ceva mai bun.
Daca o sa revina? Depinde cea gasit, depinde in ce stadiu sunt, daca is doar la stadiu de atractie si nu se cunsoc bine, poate sa o ia in barba rau de tot? in sensul ca desi esti atras fizic de cineva, cand incepi sa te cunosti, sa faci sex etc, sa descoperi ca de fapt ai sarit din lac in put?
Dar, avand in vedere comportamentul lui, sincer, eu te sfatui sa nu te mai impaci cu el, in cazul in care te va cauta peste stiu si eu 6 luni 1 an etc.
Deci este clar ca nu tea placut total, sau nu tea placut asa cum esti, nu tea acceptat asa cum esti, sa zica, da frate cu femeia asta vreau sa raman indiferrnt ce poate apare pe parcurs.Cind accepti pe cineva asa cum este, cu bune cu rele, atunci totu se termina, nu mai ai ochi pentru altcineva, nu te mai intereseaza altcineva. El se pare nu era la stadiul asta sau nu avea socotelile incheiate, nu era decis, dar nici na spus nimic, a facut totul pe muteste.
Si inca un sfat, sa fugi de muti, oamenii care nu comunica te lucreaza pe la spate, sunt cei mai periculosi parteneri, ei tac si isi fac lucrarile, fara sa te anunte, fara sa fie morali, deci sunt si lipstiti de orice urma de moralitate cand vine vorba de realtii.
Ai 24 de ani esti tinara si nelinistita? zic si eu, tu te cunosti mai bine, asa ca nu dispera, nu mai accepta rahaturi din partea lui, uita-l, stiu ca e greu, dar timpul o sa rezolve. Dupa ce il vei uita, adica sa-ti treaca ce simti acum, o sa gindesti mai lipede si o sa stii pe viitor la ce trebuie sa te uiti la un barbat, o sa fii poate mai experimentata.
Tu se pare ai fost ok, daca el este genul de om mutalau, na spus ce nu-i place la tine, ce nu-i convine, peste ce nu poate sa treaca, sau ce il deranjeaza, a stat a mocnit in el, a tinut in el toate astea si cand a rasarit soarele a vazut-o pe fata morgana? gata, n-a mai vazut, na mai auzit nimic, doar un mesaj, la revedere, nici nu te cunosc.
Ca sa vezi ce oameni, ce moralitate pe unia, ce sentimente au, de carton sa le zic asa, dar cum am spus, majoritatea oamenilor asa sunt si asa procedeaza.
Deci nu suntem departe de animale desi ne consideram organisme mai superioare, spunem ca suntem morali, ca avem constiinta, avem pe naiba?, sau unia se pare se nasc fara asa ceva.
Cine face sex fara casatorie nu are binecuvântarea Creatorului peste relația lui si apoi va mirati de ce nu iese bine. Bărbații dacă fac sex fără căsătorie le scade testosteronul, atractia si vor sa meargă mai departeAi fi mult mai fericita daca ai alege pe viitor sa asculți porunca Biblei, sa fugi de curvie, sa îți ceri iertare pentru trecut si sa te rogi lui Dumnezeu ca la timpul pe care El il cknsidera potrivit sa aducă în viata ta persoana care El știe ca e potrivita pentru căsătorie.
Dar ce-ar fi sa cinti tu la alta masa timpeniile astea?
Tu vorbești, băi, divorțatule? Ce-ar fi să măcăni tu la alt coteț?
Ce legatura are divortul MEU cu faptul ca asta e complet taliban si debiteaza numai timpenii fara vreo legatura cu realitatea? Ineptia cu testosteronul, de exemplu.
Eu sunt de acord cu ceea ce zice. Treaba cu testosteronul nu este verificată, în rest zice bine.
Ce zice bine in rest, chiar sunt curios? Ce te convinge? Faptul ca se bazeaza pe niste nazbitii din scrieri religioase ale unui cult care a fost gindit pentru a tine sub control sclavii din Imperiul Roman si care, multumita maselor de inapti intelectual si abuzurilor constante asupra copiilor inteligenti care isi pun intrebari si sesizeaza multiplele fracturi logice din dogmele acestei religii, inca are miliarde de adepti in era AI-ului?
Milioanele de martiri care și-au vărsat sângele în primul secol al creștinismului și încă își dau viața penttru Hristos în țările musulmane, indică dovada clară că nu sunt năzbâtii. Cine și-ar da viața pentru un cult care a fost gândit pentru a ține sub control sclavii din imperiul roman?
Daca eu conving pe cineva ca exista un animal ca porcul care are 32 de ochi, 8 picioare, si zboara iar ala convinge pe altii apoi incep sa moara pentru ideea asta, o face cumva o idee valida sau o transforma in adevar peste noapte? Cine si-ar da viata pentru cultul ala? Milioane de pampalai care au fost convinsi ca ii asteapta ceva mai bun decat viata asta dupa ce mor.
Ce răspuns pueril!
E pe masura abordarii tale.
Abordare cât se poate de validă. Tu ai accepta să mori în cele mai groaznice chinuri dacă nu ai fi absolut sigur că mori pentru adevăr?
Hai să zicem că a fost un fanatic care a vrut să fie erou, dar chiar milioane? Și astăzi în timp ce vorbim mor oameni pentru Hristos în țările musulmane.
Tăgăduiește faptul că Isus Hristos din Nazaret a existat! Istoria este împărțită după nașterea lui Hristos. Oare de ce? Ar fi numărat oamenii anii după o închipuire, dacă nu ar fi fost un fapt istoric?
Orice minciuna repetata de suficiente ori devine adevar. Ceva nazist a zis asta, parca Hess. In fine, si ce conteaza ca mor pentru adevar? Am o viata, pot accepta de ochii lumii o minciuna pentru a nu muri, daca discutam de faza cu martiriul stupid pentru credinta (Brincovenii, de exemplu, puteau bine-mersi sa treaca la islam si sa isi vada de treaba, raminind crestini in sufletul lor). Aaah, ca religia respectiva ma dreseaza ca am o viata de apoi in care totul e lapte si miere? Pai logic, daca as crede asa ceva, m-as oferi martir in secunda doi! E calea cea mai rapida catre Eden, ca sinuciderea nu e ok.
Timplarul hipiot nu e consemnat de asa de multe izvoare istorice independente, mai tot se invirte in jurul scrierilor biblice. Tu iti dai seama ca daca el ar fi existat si nu ar fi fost om, ci chiar fiul barbosului samd, iar acum ar veni din nou printre noi, astia l-ar asasina/interna la nebuni in secunda doi? Iti dai seama ca daca de miine, toti banii ingropati zi de zi in dementa religioasa (nu doar crestinismul) ar fi folositi pentru educatie/stoparea saraciei, s-ar reduce foametea si saracia de zeci de ori?
Îți dai seama că aberezi iar?
Nop, absolut deloc. Zi-mi ce e in neregula la cele de mai sus. Si nici macar nu am adus in vorba cum intregul narativ Christ-related a fost controlat de biserica. Da, stiu, Inchizitia nu a fost ortodoxa, ci catolica, dar le-a prins de minune si ortodocsilor. In timp ce catolicii ardeau pe rug si torturau pe toti care indrazneau sa gindeasca altfel (plus combinatii politice si altele, ca daca erai inchizitor faceai cam ce voiai), ortodocsii tipareau primele carti si fondau scoli unde puteau indoctrina linistiti invataceii cum li se capia lor, fara sa existe nevoia de violenta la nivelul Inchizitiei.
Faza cu minciuna care devine adevăr dacă este repetată. Adevărul a fost adevăr dintotdeauna.
Dar oamenii numesc adevărul minciună, iar minciuna o numesc adevăr.
Nu ai cum sa etichetezi ca adevar posibile evenimente de acum 2000 de ani cand nu stim exact ce si cum din ultimii ani macar. Cum ziceam, gindeste-te cine spune povestile si ce interes are asupra continutului lor inainte de a le considera adevar.
Hai că e clar că vorbim limbi diferite. Nici eu nu o să te conving pe tine, nici tu pe mine.
Eu zic să o lăsăm așa.
Pai e vorba de logica. Nu vreau sa gindesti ca mine, ci sa gindesti. Si sa detaliezi un pic concluziile. E o poveste misto, personajul Hristos e un revolutionar, un adevarat progresist pentru vremea aia, imi place la nebunie ideea existentei unui astfel de personaj din perspectiva filozofiei pe care o promova si a atitudinii sale fata de mercantilizarea credintei. Problema e ca s-a ajuns ca in numele lui sa se faca fix ceea ce el detesta - sa se promoveze intoleranta si citiva imbuibati sa traiasca in lux cocotati pe saracia altora, insa in numele smereniei. Nu vezi chestiile astea? Ai urmarit Marele Alb?
Ma indoiesc ca v-ati iubit, ca de era iubire adevarata, erati deja casatoriti, dar cred ca fiecare a stat in relatia asta din interes.
Tu pentru ca-l voiai cu orice pret pe el, iar el fiindca ii gateai mancare buna.
Cand a realizat ca nu mai merge asa si tu vrei sa-l legi cu orice pret, a fugit, pentru ca indiferent cat de bine gatesti tu, inima lui nu bate pentru mancarea ta si nu este dispus sa renunte la libertatea lui, nici macar de dragul tau.
Cu asemenea oameni nu ai de discuta, fiindca nu-ti vor apartine niciodata, mai ales in situatia in care ii gatesti o cioba gustoasa dar i-o servesti asezonata cu limba ascutita si cearta.
Asta este, asta este pierdut pe veci!
cauta-ti altul dar de data asta invata sa legi gurita, ca vorbele rautacioase dor mai rau decat orice altceva.
Deci, noi stransesem bani de nuntă. Niciodată nu au existat certuri exagerate duse la extrem ci certuri mărunte. Familiile se iubesc între ele, nu există râcă nimic. Singura chestie care s-a bătut cap în cap a fost faptul că eu ceream atenție când el nu știe să comunice sau să arate asta. În general când ceream atenție se închidea în el și încercam orice metodă să aflu dacă e bine dacă a pățit ceva dat continuu nu. Iar eu femeie bleagă, o dată ce se închidea în el îmi luam filme de gelozie evident.
Cu alte cuvinte, era nepotrivire de caractere intre voi, care mai devreme sau mai tarziu ar fi dus tot la o ruptura, sau la divort daca ajungeati sa va casatoriti.
In ce privesc famiile voastre care se placeau intre ele, chiar nu are vreo importanta, deoarece nu famiile se casatoresc, ci copii lor.
Impulsive? Da-o in saciz! Mai mare lasitate ca asta cu mesajele nu imi pot imagina. Eu i-am zis ex-nefestei de cateva ori de divort serios, ea nu m-a luat in serios, pana a primit actele de divort. Si chiar de nu ar fi fost copilul, tot nu faceam de-astea cu mesaju'. Si asta se intampla in conditiile in care si eu sunt acuzat - si admit ca am asa ceva - de probleme de comunicare.
Nu se mai intorc.
Stiu doua cazuri de relatie de ani de zile. O pereche erau studenti. Totul la comun, inclusiv pachetele de acasa (erau din aceeasi localitate).
Cand au terminat facultatea, in aceeasi vara baiatul s-a si insurat cu una pe care abia o cunoscuse. Nu se punea problema sa o fi inselat pe prima in timpul facultatii.
A doua pereche, la fel o relatie de lunga durata. Baiatul cunoaste pe una la o petrecere si intr-o sapatmana au si facut nunta.
Oricât de soție bună ai fi fost? Ce îndrugi acolo? Nu ai fost soție pentru că nu ați fost căsătoriți.
Păi după părerea mea, orice fată/femeie mai are ieșiri de gelozie și nevoie de atenție. Până la urmă faza cu atenția e strictul necesar după părerea mea. Tu ți ai făcut treaba, nu ai de ce să te învinovățești. Iar de el, nu aș crede că s ar întoarce, dar sfatul meu este că dacă o va face, să nu l mai primești!