Pana ce stai in locuinta parintilor, care te intretin, trebuie sa te supui regulilor casei.
La 22 de ani daca ai serviciu iti iei o chirie si iti stabilesti singur programul. Fiecare are dreptul sa isi sponsorizeze propriile reguli.
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.
Crepusculul civil începe seara după apusul Soarelui și durează până când centrul discului solar coboară 6º sub orizont, în acest moment pe cer devenind vizibile cu ochiul liber primele stele.
Crepusculul nautic începe seara după apusul Soarelui și durează până când centrul discului solar coboară 6-12º sub orizont. În acest moment devin vizibile prin sextant stele de magnitudinea 2.
Crepusculul astronomic începe seara după apusul Soarelui și durează până când centrul discului solar coboară 18º sub orizont. Acest moment reprezintă începutul nopții, când cele mai slabe stele de pe cer, de magnitudine 6, devin vizibile cu ochiul liber. Între crepusculul astronomic de seară și cel de dimineață se întinde noaptea astronomică.
Dimineața fenomenele se produc exact invers: crepusculul apare în momentul în care încep să dispară stelele și ia sfârșit în momentul când răsare Soarele. Astfel, apare întâi crepusculul astronomic, apoi cel nautic, apoi cel civil.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Crepuscul
Iar conform cu https://www.timeanddate.com/sun/netherlands/zwolle
unde stau eu nu are deloc noapte la data de azi. Întuneric, da, noapte, nu.
Morala: ora 22 este echivalenta cu ora 20, daca cele două conventii subiective nu s-ar aplica.
Deci puriu' asta cu "ora lasata de Dumnezeu" habar n-are ca ora de pe ceas de la Madrid e cu două ore diferenta fata de ora "reala".
Sau in China: prin decizie politica are un singur fus orar, dar geografic ar trebui sa contina cinci fusuri orare diferite.
Deci cand un chinez din Estul Chinei da telefon in Vestul Chinei, diferenta de ora "reala" este de patru ore. Desi ceasul indica aceeași ora si colo si colo.
https://www.timeanddate.com/time/china/one-time-zone.html
Pe 18 iunie 2025 la orele 20, pe fusul orar al Chinei, e lumina de zi intr-o parte a Chinei si intuneric in cealaltă.
Majoritatea câinilor caută să scape din lanț și tânjesc după libertatea pe care o oferă haita. Când aceștia scapă din lanț și ajung în mijlocul haitei, vor vedea că vor fi nevoiți să se supună haitei.
La vârsta ta, tu însuți ar fi trebuit să realizezi că dormitul după orele 22:00 este boală și moarte. Crezi că adulții de la 30-40 de ani sunt abonați la farmacii doar pentru că au mâncat și au băut ce le-a dictat plăcerile inimilor lor? N-ai idee câte boli aduce lipsa odihnei de noapte la orele stabilite de Dumnezeu. În plus, în afară de scăderea imunității și a altor probleme fizice, scade și capacitățile intelectuale și slăbește puterile morale. Toți tinerii imorali de astăzi, niciunul nu face parte dintre aceia care ascultă de părinți și nici dintre aceia care dorm devreme. Nu o să vezi un tânăr care se droghează și care se pune să doarmă devreme și că este interesat de sănătatea lui.
Libertățile după care tânjesc tinerii sunt de fapt niște lanțuri grele de care doar moartea îi va scăpa. Și totul a plecat de la neascultarea de părinți; de la un singur pahar; sau de la o singură țigară nevinovată -lucruri asociate de tineri cu libertatea.
Nu știu dacă libertatea tinerilor de astăzi îi va duce mai departe de 50-60 de ani.
O boală apărută în corp va deschide calea pentru multe altele. Iar somnul, odihna devreme înseamnă refacere. Nicio ora pierdută de somn nu va putea fi recuperată vreodată; ci va fi susținută mai târziu de medicamente. Mulți oameni se întreabă de unde și cum au dobândit o boală anume și de ce la o vârstă așa tânără. Dar niciunul dintre ei nu studiază fiziologia.
Unii câini sunt și nerecunoscători, uită că pentru ei patrulează noaptea polițiști, la spitale sunt de gardă asistente și medici, camioanele transportă produse pentru supermarketuri, etc.
Am citit cu atentie atat intrebarea ta cat si raspunsurile primite.
inteleg (nu ai specificat) daca ai vreo ocupatie(student sau muncesti undeva)Asa ti-ai da seama ca parintii au dreptate.O ora decenta de venit acasa ca sa ai timp sa mananci, sa faci un dus, ca ai timp de un somn odihnitor pentru o noua zi de activitate.
Daca inca mai copilaresti ar trebui sa respecti regulile parintilor.
O alta varinta(putin probabila)ar fi sa iti gasesti de munca sa platesti chirie /facturi /mancare etc, etc si iti va va face programul dorit.
Atâta timp cât nu ai loc de muncă și trăiești pe banii lor ar cam trebui să asculți de ei.
Dacă vrei să fii independent mergi la muncă.
La cei 22 de ani ai tai, ai un loc de munca, esti student, ai un plan de viitor macar? Preocuparea ta ar fi nu sa te certi cu ai tai pe motive de iesit afara. Preocuparea ta ar fi cum sa te descurci de unul singur, sa iti urmezi un plan stabil de viitor, si sa te muti de la ai tai.
Nu ti-o spune un babac de 50+, ti-o spune un baiat de 26 de ani care s-a disciplinat si si-a croit singur un drum al lui.
De ce stai ca un prizonier la acei oameni? Te pedepseste la +20 de ani? Pai tu esti de vina pentru ca accepti. Daca nu te lasi,, pedepsit'' ce iti face, iti ia telefonul? Doamne fereste de asemenea oameni. Dupa se mira de ce sunt abandonati prin azile si de ce nu mai vorbesc copiii cu ei
Eu de la varsta de 16 ani mi-am luat soarta in mana. Nu m-am despartit de parinti, dar petreceam impreuna cel mult 2 luni pe an, iar apoi mai putin. Eram liberul arbitru al vietii mele. La 22 de ani conduceam colective de oameni intre 23 si 100 de persoane.
Daca ma luam dupa cerintele parintilor, ramaneam cu scoala generala la agricultura. Dar eu, de la 14 ani le-am spus ce vreau sa fac si ca nu voi face ce vor ei.
Muta-te de acasă! Si in primul rand fa-le scandal! Odată ce ai împlinit 18 ani ești adult și nu mai au dreptul să îți spună ce sa faci! Oricum scandalul trebuia să îl incepi de pe la 15, 16 ani cum îl încep majoritatea adolescenților că sa nu ajungă în situația asta. Așa se face, te certi cu ei la greu până te lasă în pace și nu îți mai fac pb.
Salut. Nu mi se pare normal asta, ar trebui să poţi protesta cumva, dar nu prea ai cum că e casa părinţilor. Când îţi iei chirie spune-le că eşti supărat pe ei, pentru că tu eşti major şi ai dreptul să faci ce vrei tu.
Parintii tai nu realizeaza ca esti acum mare si ca iti poti purta singur de grija, ti as recomanda daca esti la facultate sa te muti la camin sau daca esti cu munca sa iti cauti chirie si sa stai cateva luni singur si dupa sa te intorci ca sa le deschizi ochii. Si mama era la fel, abia dupa ce s-a intalnit cu un fost coleg mai mare din generala la magazin si a vazut ca omul era deja cu sotie si copil a realizat ca sunt mare si nu mai sunt copil.