| sebijr a întrebat:

Salutare TPU. Sebastian sunt eu, și am 25 de ani recent am înplinit.
Cred că mie de ajuns să mai mă obosesc să tot caut, să tot cer și să tot întreb:
Ieri, am fost la Cluj la o agenție matrimonială denumită Agenția MIRA, în speranța că poate acolo aveam o șansă de a cunoaște vreo fată frumoasă și singură în vederea unei relații serioase de lungă durată.

Din păcate, la Agenția respectivă, nu doar că costurile sunt mari, adică: 50000000 de lei, ceea ce e mult pentru mine, mai ales că primesc banii aceia de nevăzător 500 de lei.

Din păcate singur încă sunt. Din păcate nimeni nu m-a ajutat, și nici nu știu dacă cineva de aici de pe TPU ar avea ceva cunoștințe de a putea căuta și de a cunoaște strict o fată singură în vederea unei relații de lungă durată.

Din păcate din naștere eu nici măcar nu am văzut lumina zilei adevărate, nici măcar o fată cum este la caracter și cum arată. Atât de răi suntem unii cu ceilalți și mai ales că dacă aud faptul că nu vezi cu ei 2 ochi, fie am fost luat în batjocură de cei care mă cunoșteau, și numai spun că și ce fete întâlneam, toate râdeau de mine.
Haideți vă rog oameni buni cu suflete de aici. Măcar un bine dacă puteți face și pentru mine, fie aici sau pe Facebook, să îmi puteți oferii din cunoștințele voastre o fată cu care: În primă fază să pot să discut, atât prin mesaje pentru început, cât și ca acea fată fie: Să mă cunoască față-n față într-un anumit loc, fie și cu ajutorul vostru dacă ar exista și acea variantă aici pe TPU.

Din păcate zilele mele sunt pustii: Cei din familie din păcate de la un timp nu mă mai bagă în seamă. Iar mai mult decât atât sunt plecat de acasă, prin trenuri, pe unde cum, fiindcă nimeni nu mă ajută, nimeni nu îmi oferă un sprijin.
De lucrat am încercat să îmi caut și acum de lucru, și tot nimic: Singura variantă pentru a fi pus bine pe picioare și pe un drum cât mai ok este: Să fie cineva fiind o fată deschisă la suflet, cu care prin intermediul comunicării și relației, nu doar să fiu alături de ea, ci ca ea să îmi fie exact ca și cum o mamă m-ar iubii, adică: Mai mult decât și bine înțeles ca iubită și ca ea să mă ajute să îmi pot da seama, că merit mai mult.
Nu vreau să mai stau singur. Nu am cu cine vorbi: Dacă îi întreb pe ai mei părinți, fie: Stau pe telefoane și nici măcar nu vorbesc cu mine, iar din cauza asta plec prin trenuri, pe unde cum, făcând câteva fotografii cu mine pe peroanele din țară, ceea ce aici e fain cât e fain, dar nici atâtea ore și atâtea zile.
Nici odihnă numai am din păcate cum trebuie. Am luptat pentru mine pe unde cum:
Un ajutor în jurul meu, să îmi fie doar dacă vreo fată de aici m-ar cunoaște și dacă unul dintre voi mați putea îndruma de a găsi pe cât posibil o fată liniștită și una care să îmi fie mereu alături:
Deci ce tip de fată vreau?
Să fie o fată în primul rând: O fată care are vedere perfectă la amândoi ochi. Să fie o fată serioasă, liniștită în primul rând, să mă iubească și să îmi accepte această dizabilitate vizuală, fără a avea parte de discriminare sau acea batjocură sub pretextul că nu te vreau și nu pot, ceea ce să dispară chestile aste-a.
Pe de altă parte. Vreau comunicare și cunoaștere. Am încercat în toate căile, nimeni nimic:
Dacă aveți suflet, măcar atât vă rog mult. Din cunoștințele voastre sau aici pe TPU, trimiteți-mi cumva un mesaj sau cerere de prietenie pe Facebook, sau dacă puteți undeva, întrebați dacă mai există o fată în situația similară ca mine, dar atât cer ca acea fată să nu fie fără suflet, ci să fie cu suflet atât de mare și foarte bună la inimă, de a îmi fi mereu alături.

Dacă mă credeți, zilnic singur stau, și nu am nici cu cine vorbi. Voi de aici e ușor să judecați anumite categorii de persoane, când de fapt nici nu aș greșii nimănui absolut cu nimic.
Îmi doresc un: Vitor pe termen lung. Și dacă este să se inimerească acea fată care să mă și ajute, aș vrea din tot sufletul să plec și de aici din România, fiindcă știu că nici statul nu mă ajută, și nici locuri de munci numai există.
Vreau un vitor și o familie frumoasă, nu goluri în suflet și nu plecat de acasă! Vreau o iubire decentă, curată și ca cineva să vorbească cu mine, decât a mai fi singur.

Nu îmi trebuie banii ei și nici prea multe pretenții: Singurul lucru este ca prin acea frumoasă conecsiune romantică, să îmi dau seama că: Acea fată este mereu alături de mine, și ca ea să mă supravegheze prin acei 2 ochi de al ei ce-i clipesc foarte mult. Chiar dacă eu nu văd cu ei din păcate de la naștere, dar prin intermediul fetei, vreau să văd o singură luminiță de la capătul tunelului de a vedea mereu altfel lumea.

Vă rog din suflet și din inimă: Încercați dacă este posibil să fie acea fată al sufletului de a numai fi singur. Sau măcar vorbiți și să mă băgați în seamă, aici unele din voi, vă rog?

29 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Aici vei fi luat doar la mișto.

Totuși am o curiozitate. Dacă ești nevăzător - cum ai putut scrie aici?

| sebijr explică (pentru gabicoo):

Bună ziua.
Da, de scris scriu cu ajutorul unui software special pentru nevăzători de pe laptop.

Știu asta, și nu mi-aș dori să se mai întâmple. Din câte am observat aici, mai există și oameni care au suflet.
Doar că, repet: Cineva ar putea de aici să îmi ofere o posibilitate doar printr-o simplă cunoștință de a unor careva de aici, fiindcă:
„Am încercat toate variantele. Am ieșit prin mai multe locuri și tot nimic. Singura variantă este, doar dacă careva cunoaște vreo fată singură, numai ca acea fată să fie repet, strict una de încredere și una cu care în primul rând să pot comunica".
Stați liniștit. Nu sunt tipul acela care să fac ceva rău sau greșit. Doar că din păcate am fost prea neglijat singur, de cei care trebuiau să îmi fie alături, nu să stau să plec de acasă și cu zile neodihnite. Mi-a ajuns sincer. Singur nici nu e prea ok, că până la urmă ce voi face după ce voi înainta la o vârstă mare, când de fapt doamne feri dacă nu e cu mine, mai grav va fi fiindcă altfel, nici nu vreau să mise întâmple ceva.

Aș fi vrut să fi primit măcar o înbrățișare mai mult decât o mie de cuvinte, dar de la cine. Ai mei numai prea au interesul față de mine, iar eu singur: Doar prin trenuri plecat, făcând zeci de fotografii cu mine, și nu de mult ieri veneam de la Cluj către casă, abia dacă mai puteam sta pe picioare, tot obosit, că eram plecat aproape de o săptămână, plus și fără vreo sticlă de apă sau mâncare la mine.
Asta vor ai mei, mă vor pe drumuri plecat pe unde cum: Nu am la cine cere ajutor, chiar nu am avut din păcate la nimeni. Nici numai spun prin faptul că ei caută scandal zilnic ei între ei, iar eu de multe ori îi evit fiindcă nu vreau să tolerez violențele lor verbale la adresa mea! Un părinte față de copil nici nu ar trebui să facă așaceva!
Și vreau ca cineva vreo fată să mă poată scoate din starea asta! Nu vreau altceva decât, să îmi dau seama că cineva e acolo mereu și este undeva în jurul meu.

| PureceOvidiu a răspuns:

Roaga pe cineva sa caute o fata oarba - ca si tine.
Incearca sa vorbesti cu ea, trebuie sa va dati o sansa unul altuia, daca voi nu va intelegeti problema atunci cine sa o faca? daca e prea frumoasa mai cauta.

| sebijr explică (pentru PureceOvidiu):

Bună ziua.
Știu ce spuneți. Am încercat să iau legătura cu cei care-i am la prieteni, și problema că nu prea cunosc nevăzătoare.
În principiu nu neapărat o nevăzătoare aș vrea, ci orice fată să fie, inclusiv dacă are vederea ochilor, fiindcă aici problema la mine, că sunt multe lucruri pe care vreau să le reiau totul de la cap.
Undeva pe cine să mai întreb, nu știu?
Aici pe TPU din ce am observat, unele care puneau întrebări ar vrea să aibă o relație serioasă. Numai că unul dintre voi, care mai știți persoanele alea, să le puteți ajuta adică: Unele din ele la alegere fie: Ori să îmi scrie aici în privat pe mesaj, ori să îmi trimită o cerere de prietenie pe Facebook.
Și altă problemă este că, profilurile de Facebook ale a unora, fie sunt false fie nu îmi pot da seama la dizabilitatea mea vizuală, care fată e și ce imagine are de profil.
Mie îmi trebuie cineva care vede să mă poată îndruma și să îmi poată oferii din cunoștințe una nu doar să vorbesc prin mesaj, ci aș vrea să fie strict față-n față, fiindcă și așa aș fi mai în siguranță, nu contează în ce localitate și ce loc e, că și așa zilnic parcurg aproape km mulți prin țară, doar să conteze ca persoana aceia să mă cunoască și să îmi arate că, poate fi de ajutor și de încredere.
De aia vă rog tare mult, faceți cumva și nu știu dacă cine mai are suflet, să fie o fată sufletistă cu care să pot vorbi. Nu contează câți ani are sau ce vârstă e, că oricum și așa și dacă ar fi la 35 sau 36 de ani m-ar bucura și mai mult, fiindcă așa știu că la anii aceia gândesc mai limpezi și nu cred că și-ar bate joc de mine. Adică, să fie o fată de orice vârstă, dar să nu depășească cel mult 36 de ani, ca-să zic așa. Adică să fie o fată care nu doar să fie singură, ci o fată cu care în primă fază să pot vorbi. Numai atât vă rog din suflet, dacă îmi puteți fi de ajutor, aici, să pot să ies din starea în care mă aflu, știind că a vorbi cu o fată, ce mult mă voi bucura, când aș vrea să aud vestea că va fi alături de mine și mă va dori cu adevărat, ci nu prin bătaie de joc.
Numai am cu cine vorbi din păcate. Cu ai mei din familie dialog numai există de la un timp, au ajuns să fie prea reci. De multe ori plecat îmi pun întrebarea cumva?
Unde am greșit lor, și de ce nu puteam fi iubit mai ales de mama, că ea îmi oferea tot ce era mai bun. Ce au ajuns ei așa de reci, chiar nu înțeleg, cât de mare să fie răutatea asta?
Of păcat, că numai există iubiri adevărate de încrederi. Păcat că și relațile astea frumoase care eu aș fi vrut, cât de mult aș fi vrut să fi stat de vorbă cu o fată și să-i fi spus și ei, cât de mult mi-aș fi dorit să fiu luat de mână și să fi fost ea în jurul meu, exact ca și cum eu aș fi vrut vedea-o cu amândoi ochi.

| unsimplubaiat123 a răspuns:

Ai încercat pe tinder? Sau alte aplicații de genul acesta? Mă gândesc ca mai sunt multe persoane în cazul tău. Ideea e ca îmi e greu să cred ca o persoană fără această problemă medicală ar vrea să stea cu tine. În schimb, cine se aseamănă se adună.

| DovleacTurbat a răspuns:

Realitatea e ca e foarte greu, mai ales în cazul tau. Daca te amăgești singur, dpmdv, îți faci rau cu mânuța ta.
Nu mai caută, nu te mai gândi în direcția asta.
Caută să faci ceva cu tine, cu un loc de muncă, caută oameni la fel ca tine, discuta cu ei, vezi cu ce se ocupa etc. Cu 500 de lei pe care îi iei de la stat, n ai ce face. Când nu vor mai fi părinții, iarăși, vei fi o victima. Caută să faci ceva din care vei putea supraviețui pe viitor.
Apropie'te de Hristos, mergi pe la biserici, pe la mănăstiri, îți vei găsi liniștea sufletească.

| sebijr explică (pentru unsimplubaiat123):

Bună ziua.
Da, toate variantele am încercat. Acolo am depistat nu doar bătaie de joc, ci și profiluri false.
Plus că, mi-ar trebui cineva de aici care cunoaște să fiu îndrumat de a avea o cunoaștere bazată pe a avea o relație frumoasă.
Cât privește o fată care vede: Țin să precizez că am un prieten tip care bine înțeles nici el nu vede, și fata aia vede, și sunt împreună de foarte mult timp. Doar că și cu acela am luat legătura, nici el numai cunoaște persoanele singure.

Deci, ca și fapt divers. O fată care vede, chiar nu împiedică să stea cu unul care nu vede, fiindcă nu mise pare de loc vreo răutate să stai cu cineva care are probleme de sănătate. Sincer eu să fiu, atât spun:
„Nu contează dacă vezi sau nu vezi. Suflet să ai, și să-l ajuți și să-i fi alături de acel om, ceea ce eu am suflet, doar că păcat că multe nu își dau seama, că eu nu vreau alte lucruri de la o fată decât: Doar cunoaștere, și ca acea cunoaștere să se bazeze și pe aspectul de a o simții cum ar arăta, și dacă am șansă de vreo relație serioasă, ceea ce mi-ar trebui, mai ales în situația dezastruasă în care din păcate mă aflu".

Numai vreau nici să stau pe drumuri sau dormind prin trenuri în anumite ore. Mi-a ajuns până aici: Mi-ar trebui: Dialog, cunoaștere, și să sper ca singura cale de a avea acea relație frumoasă, să fie și cu un vitor de a pleca de aici din România, de a îmi căuta loc de a lucra, ceea ce asta și vreau o fată care are ochi și vedere perfectă să îmi poată fi neapărat și de ajutor, fiindcă prefer siguranță decât singurătate. Cu cât fata aceia va vedea, m-ar bucura și mai mult, și aș lua exemplu și de la ceilalți care au relații cu cele care văd, numai că pentru asta, trebuie și aici să existe un dialog, și să existe o singură cale de a o cunoaște tot prin intermediul unuia dintre voi și față-n față.
Doar să mise spună de unde este, și dacă poate avea dialog cu mine, atât aici prin mesaj sau pe Facebook, cât și față-n față.
Vă mulțumesc. Și aș vrea din tot sufletu să am la cine căuta liniștea și acea cale de a mă deschide spre o lungă cunoaștere. Vă rog din tot sufletul meu.

| unsimplubaiat123 a răspuns (pentru sebijr):

Te înțeleg, sunt de acord cu tine. Ideea e ca ti am spus, nu toate fetele ar fi dispuse. Personal, nu te consider cu nimic inferior celorlalți oameni, dimpotrivă, poate chiar ai un suflet mai bun decât mulți oameni, doar ca unele fete probabil nu pot trece peste acest aspect. Fete singure sunt pe toate drumurile, dar ți am spus, important e să nu aibă vreo problemă cu faptul ca ești nevăzător. Prietenul tău unde a găsit respectiva fată? Cum s au cunoscut? Poate te ar ajuta să îți mai dea un sfat din când în când.

Bula
| Bula a răspuns:

La Cluj (si nu numai) exista scoli, dar si asociatii si cluburi pentru nevazatori.
Incearca sa le contactezi, ei te pot ajuta foarte mult!

| sebijr explică (pentru unsimplubaiat123):

De cunoscut sau cunoscut acum câțiva ani. L-am întrebat și din păcate nu mi-a putut da un răspuns fie: Probabil să nu știu eu prea multe detalii, fie probabil să nu fi pus eu o întrebare de a deranja sau din aste-a.
Nu știu. Am încercat toate variantele, și culmea este că, sunt atât de singur, încât nici mergând cu trenu nu vor să stee de vorbă măcar să mă mai ajute din când în când, mai ales călătoarele alea de seama mea, care mai făceau și naveta, de a avea o comunicare și o posibilă cunoaștere.

Am încercat. Chiar ieri, toate care erau, fie: Aveau iubiți, iar altele nici nu erau serioase mă batjocoreau. Chiar te întreb?
Mai ai tu vreo cunoaștere printr-o cunoștință dacă ai idee dacă mai ști vreo fată serioasă și una singură care să își dorească acelaș lucru de a avea o lungă cunoaștere în vederea unei relații serioase?
Deci. Nu contează din ce oraș e sau ce localitate. Doar să fiu înștințat și ajutat, ca acea persoană să fie reală și să am o cunoaștere, atât prin intermediul Facebookului sau aici pe TPU în privat cât și față-n față.

Pe mine nu mă prea interesează cum ar arăta. Să fie orice tip de fată, numai să fie una liniștită care să nu țipe cum fac ai mei părinți, ci ca ea să fie liniștită în așa fel încât să mă asigure că orice misar întâmpla îmi poate fi alături și să mă ajute la unele lucruri.

Nu îmi trebuie repet banii ei sau eu știu ce fel de tâmpenii: Sunt foarte serios, și dacă vreți puteți întreba pe oricine care mă cunosc, și să știți că nu am creeat probleme nimănui.
Încă chiar m-aș fi bucurat să fi strâns o fată în brațele mele, și să o fi înbrățișat mai mult, exact ca și cum ochii mei ar vedea prin simțuri. Nici nu știu cum arată o fată, că nici măcar nu am atins niciodată vreo fată din păcate, și nici nu îmi pot da seama din păcate?

| sebijr explică (pentru Bula):

Vă salut.
Asociații de nevăzători este în toată țara. Acolo problema este că, nu prea mai vin cele de seama mea, și nici în general numai există alte căi.
Am încercat la Agenția aceia matrimonială, numai că acolo implică costurile extrem de mari, iar eu nu am atâțea bani din păcate să pot plătii. Nu că nu aș fi vrut dar 50000000 e prea mult, și banii aceia nici nu cred că aș fi avut cum strânge, că ceea ce primesc de la stat primesc doar 500 de lei aproape lunar, la care banii aceia abia dacă îmi ajunge de mâncare căci de utilități numai zic, că și alea trebuie plătite, nu să stau fără lucrurile astea.

Doar că, îmi trebuie bine înțeles ca cineva să mă-ndrume și să pot să cunosc o fată serioasă și una care m-ar putea merita, nu una care să își bată joc de mine.
Nu știu unde să mai încerc. Am încercat peste tot, rezultatul, fiind egal cu 0 din păcate.

| sebijr explică (pentru DovleacTurbat):

Este de ușor ceea ce ziceți dumneavoastră.
Dacă nu aș fi în situația asta, normal că nu aș mai căuta atâta: Nu înțeleg de ce nu îmi puteți oferi o mână de ajutor de a cunoaște o fată serioasă de a ieșii din această stare, chiar numai înțeleg, de ce să fimi atât de răi unii cu ceilalți?

Am încercat repet, prin toate locurile. Am încercat și cu locurile de munci, rezultatele în această țară sunt egale cu 0. Mie îmi trebuie ca cineva să îmi fie alături, nu să am vitorul distrus și să stau singur pe nu știu unde.
M-am săturat de atâta batjocorime și atâta frustrare. Și alea care văd bine mersi cu amândoi ochi și mai au și relații pe lângă, tot ele se victimizează că de ce ne aruncă pe noi tiparii la coșul de gunoi, în timp ce ele prea frumoase și serioase, nu sau gândit că, cad victimele unor oameni fără suflet, care psihic le abuzează.
Să dispară odată discriminarea asta a nevăzătorilor cum că: Nu pot, nu se poate sau nu te vreau. Să dispară răutatea asta și ca strigătul să îmi fie ascultat nu tăcut!
Să dispară mizeria asta de instituții ale statului care în loc să ne ajute nu fac absolut nimic. Da, pentru mine din păcate nu este aici vitorul în singurătate și în această țară. Vitorul meu să fie cu cineva care mă poate iubii, și cu care să pot pășii în altă țară.

Mie teamă să nu pățesc doamne ferește ceva: Destul că ieri nu eram din păcate ok în drum întorcându-mă spre casă. Aș fi vrut cu tot sufletul să pot cere și eu fiecare zi din viața mea, de a avea acolo în jurul meu cineva feminin de a îmi fi mereu mai mult alături.
Prea batjocoriți suntem din păcate această societate românească. M-aș fi bucurat dacă și feminismul acesta s-ar schimba în bine, în sensul ca fiecare fată să accepte orice tip, indiferent că e cu dizabilitate de vedere sau nu. Nu cred că e ok ele ca fete să își bată joc de mine unele din ele sau să râdă de mine. Pentru ce?

| RAY a răspuns:

Ai nevoie de afecțiune emoționale nu de retrageri la mănăstire, e penibil sa ceri ca agenție banii și de la nevăzători, vezi pe sentimente acolo mai e CV seriozitate, dar însoțitor nu ai?

| sebijr explică (pentru RAY):

Bună ziua.
Corect, da așa este. De afecțiune normal că am nevoie în primul rând de la o fată, că prin asta se nasc de obicei sentimentele reciproce.
Da, mama e însoțitoarea mea. Numai că ea și tatăl meu ambii părinți, numai au dialog cu mine din păcate, și mereu se și ceartă între ei, și apoi și cu mine, și cad toate scandalurile aste-a și pe mine din pricina lor.

Pe Sentimente, nici acolo nu am șansă, fiindcă îmi trebuie abonament lunar, și ăla costă mult:

Cât privește agenția aia de la Cluj. Normal în mod legal, ar fi trebuit ca agenția aia să fi oferit servicii personalizate în mod gratuit, fiindcă potrivit legii 448/2006 toate instituțile, implicit și agenția matrimonială sunt obligați să asigure diverse servici gratuite în baza legii sus-menționate.
Și da. De unde să dau eu la agenția aia 50000000 să îmi facă contract pe un an, ca-să am eu acolo întâlnire personalizată, chiar de unde, dacă și statul ăsta slăbit îmi dă ăia 500 de lei, cu care abia mă-ntrețin?

Nu știu unde să strig și unde să mai cunosc și eu prima fată al visului. Eventual dacă aici pe TPU, careva dintre voi ați putea să îmi dați o cerere de prietenie pe Facebook, sau dacă v-aș ruga să vă puteți interesa careva, cam cine ar mai exista din singura fată, cu care aș putea să iau legătura de a dialoga și de a o și cunoaște și față-n față și dacă am o posibilitate de a avea o relație serioasă și stabilă pe termen lungg:

Niciodată din păcate nu am văzut o lumină al soarelui și al unui chip feminin. Nici măcar nu știu ce culoare ar avea părul unei fete din cap, să o fi atins și să o fi privit. Chiar aș fi avut nevoie ca acea fată să îmi fie mereu alături, oriunde.
Ce mult m-aș fi bucurat dacă aș merge de mână împreună cu ea în diferite locuri, însemnând ca acele simțuri ce le am eu, să îmi dau seama că fata aceia care mă va lua de mână să îmi descrie cu proprii ei ochi, fiecare moment din jurul meu. Exact una din această fată mi-aș dori enorm de mult: Să mă iubească, să mă liniștească, să fie și ea liniștită și foarte calmă, să mă și ajute, și de ce nu să pot face cu ea multe lucruri împreună decât singur.
Și sunt multe lucruri de povestit. Dar nu le pot înșiruii pe toate, că sunt foarte multe.

Am nevoie repet, de cineva prezentă în viața mea. Să fie măcar acei ochi feminini cu care să pot vedea lumea adevărată, prin prisma iubirii și al fericirii, de a-i cutreiera fiecare zi din viața ei, și de a îmi fi ea alături mereu în jurul meu.

| Gabryel85 a răspuns:

Salutare! Nu vreau să pară că îmi bat joc, dar am și eu o curiozitate: ce înseamnă, pentru un nevăzător, o fată frumoasă? Cum îți dai seama dacă este frumoasă sau nu?

| sebijr explică (pentru Gabryel85):

Salutare.
Da, ce înseamnă. Păi o fată frumoasă să fie la suflet în sensul ca ea: Să nu își bată joc de mine, să fie fină de caracter și să nu fie atât de violentă verbal la cuvintele ei pe care le spune, și să fie o fată care să știe să dialogheze cu mine pașnic.
Pentru mine frumusețea feminină mi-aș dori să se bazeze pe simțuri precum: Atingerile mele cu ambele mâini în părul ei din cap, fie: Ca-să o mângâi și să îmi dau seama cum arată părul ei, și apoi ca și ea să mă atingă în părul meu din cap, și ca ea să se joace mai mult cu părul meu, cât și eu în al ei.
Dar atenție. Totul într-un mod fin, ci nu brutal cum fac anumiți tipi cu tipele lor, lucru ce mie nu îmi place și aș vrea să fiu foarte fin, de a o cunoaște în sensul ca eu, să mă pot bucura că acolo e cineva care dialogă cu mine și care mă ajută.
De văzut nu văd din păcate cu amândoi ochi. Dar mi-aș fi dorit să mă fi uitat atât de frumos după o fată, în special mai mult la culoarea părului ei, fiindcă doar printr-o anumită culoare mi-aș dori să îmi conturez acea relație romantică.
Bine. Nu contează ce culoare ar fi, că e blondă sau că e șaten, pentru mine orice tip de fată să fie, dar să fie una care să nu își bată joc de mine, ci să fie foarte calmă de felul ei, și să fie mai înțelegătoare și răbdătoare cu mine, și să mă și asculte la fiecare discuție pe care-i voi povesti.
De fapt lucrurile aceste-a mi-aș fi dorit să devină realitate foarte adevărată.

Aș fi vrut iubii mai mult decât cei care au ochi și văd cu ei, dar greu mie să cred dacă cei de aici mai cunoașteți vreo fată singură cu care să am un prim dialog de a o cunoaște, și dacă este și posibilitatea să fie cele mai multe cunoașteri față-n față și într-o anumită localitate sau de unde provine ea, fiindcă așa aș fi mai în siguranță ca ceilalți care au sau au avut relații anterioare, ceea ce mie mi-ar trebui cele mai multe cunoașteri față-n față, și bine înțeles cu ajutorul unuia dintre voi, cu care să pot ține legătura, în special dacă unii din voi de aici mați putea ajuta să am cunoaștere cu cineva feminin, fie una de seama mea, sau până-n cel mult 35 sau undeva la 30 de ani, că și la anii aceia mai există încă câte care sunt din păcate singure.

| RAY a răspuns (pentru sebijr):

E doar 5 euro

Bun, și ar fi de încredere site-ul acela, că pare că nici acolo nu osă am șanse.
Repet, aș vrea o cunoaștere reală, nu bazată pe tot feluri de site-uri false sau profiluri care nu reflectă cu realitatea. De aia dacă cumva, mai putea ajuta, unde sau dacă cunoști vreo fată serioasă ca-să am cu cine lua legătura eu știu?

Dacă este: Dămi mesaj pe privat aici, sau trimite-mi o cerere de prietenie pe Fb, Sebastian Frent, și zic să discutăm dacă e ok acolo.
În regulă?

| Solane a răspuns (pentru gabicoo):

Exista programe audio, de citire/dictare pentru nevazatori. Au si tastaturi in braille. Ma mir ca tocmai tu nu stii.

| Solane a răspuns:

Nu mai cauta prin agentii matrimoniale. Acelea sunt doar niste inselatorii. Chiar si pentru oamenii de rand.
Cum spune userul Bula, prin asociatiile si cluburile de nevazatori. Nu trebuie sa gasesti o fata ca tine. Dar cluburule fac (sau ar trebui sa faca) intalniri si activitati cu persoane fara probleme de vedere, auz. Si cu fete, si cu baieti.

| sebijr explică (pentru Solane):

Bună ziua.
Știu ceea ce spuneți și mi-am dat seama că, mergând la agenția de la Cluj, am fost nu doar că înșelat și păcălit, dar din păcate am și bătut drum degeaba, în speranța că poate este singura cale de a o cunoaște pe cea care misar fi potrivit.
Cât privesc asociațile de nevăzători. Din păcate nu organizează acele întâlniri, și plus de asta cele de seama mea, din păcate nu sau înscris și nici nu vor să participe la activități de socializare.
Am încercat toate variantele, pe oriunde. Mai esste și varianta aia, dacă unii dintre voi aveți undeva cunoștințe cu ceva vreo fată de seama mea, sau pe undeva dacă mai se poate cunoaște.

Singura opțiune cam asta mi-ar fi la îndemână: Cineva care are ochi și vede cu ei, cum sunteți voi, să mă puteți ajuta să dau cumva pe undeva într-o anumită localitate sau oraș de cineva care are cunoștințe, iar din cunoștințele unora dintre voi, să pot avea șansa să pot cunoaște și eu, de a avea nu doar relație stabilă pe termen lung, ci îmi trebuie ca vitorul meu să fie unul plin de a mă repune pe picioarele mele.
Dacă vă spun rămâneți șocați: De obicei zilele și nopțile mile petrec unde?
Decât prin: Mers cu trenurile aproape zilnic și nopți multe, și plus zile neodihnite. Să fi lucrat nu este din păcate unde:
12 clase de școală am făcut, și mi-am dat seama că în România aici vitor din păcate nu am. Ai mei părinți nu de mult timp, au devenit foarte reci cu mine. Am încercat să am discuții cu ei, și tot degeaba: Ei în loc să caute o discuție frumoasă cu mine, caută doar să aibă diverse comflicte de la scandaluri și violențe verbale până la ultimele puncte aceia de a fi mereu plecat de acasă.
Mise rupe sufletul sincer. Ieri eram în tren, tot plângând vă dați seama: Pe drumuri, în ce hal unde am putut ajunge?
Și știu că devină aici nu sunt eu. Nu am nici banii ăia ce mi-au rămas, că și acum aș fi vrut să fi stat doar plecat, că în fața laptopului să stau în casă, e plictisitor. Nu am cu cine nici vorbi, zici că în casa aia unde stau mă simt singur fără să fiu băgat în seamă.
Numai există acea iubire a părinților care îmi ofereau acum mulți ani, când m-au născut. Da, vreau să caut o altă iubire, aceia de a vedea doar strict o fată care să îmi fie din nou și mereu pentru prima dată, o lumină deschisă ale simțului, prin care să pot și vedea cu ei ochi altfel lumea.

Am umblat în tot felul de controale oculare când eram mic copil, iar la vârsta de 9 ani am avut ultimul diagnostic de a primi întristata veste, că totul pare de la nervul optic, care îmi sunt morți la amândoi ochi.
Și din păcate, cu chinu ăsta nu vreau doamne ferește să recurg la alte lucruri. Vă rog din inimă încă odată, implorându-vă:
Săriți-mi cumva în ajutor, de a putea cunoaște din tot sufletul prima fată al visului și aceia de a avea o încercare de a putea avea un alt drum decât cel plictisitor și singuratic.
Nu vreau singurătate și nici lipsă de dialog. Vă rog din tot sufletul meu, chiar vaș ruga?

| Năsăud a răspuns:

Felul in care pui problema arată un pic de disperare și asta nu te ajută deloc.
O fată care să te accepte înseamnă una care să aibă grijă de tine pentru că tu nu vezi și deocamdată nu lucrezi.
Eu in locul tău m-aș mulțumi și cu una care are un singur ochi, dacă s-ar găsi o astfel de fată disponibilă.

| sebijr explică (pentru Năsăud):

Bună ziua.
Nu văd aici ce disperare aș fi făcut. Dar asta e părerea dumneavoastră.
Pentru mine repet, orice tipă de fată să fie, dar să fie una serioasă. Doar ca fapt divers am zis că: Dacă va vedea și are vederi perfecte la amândoi ochi, m-aș bucura cel mai mult.
Și dacă nu vede ca și mine, tot nu este nici o problemă fiindcă aș fi mulțumit. Dar să fie una mai serioasă și liniștită de felul ei.
Și plus de asta, doar vam cerut ajutor, nu nimic altceva. În site-uri și aplicații din păcate numai am încredere, ceea ce în cazul de față mi-aș dori să fie ca și cunoașterea cu o fată reală și doar strict față-n față, și prin intermediul unei cunoștințe de ale unora dintre voi, fiindcă mi-aș dori ca aici să devină singura variantă posibilă și una deschisă de a îmi da seama, că din ajutorul unuia dintre voi am meritat să am primul dialog de cunoaștere într-un mod deschis de a o simții și de a o auzii și a vorbi cu acea fată.

Și mai sunt și alte discuții la mijloc pe care le-am enumerat mai sus, plus că e și lipsă de dialog acasă la mine, fiindcă și așa sunt singur din păcate.
Atât repet, vă rog din tot sufletul dacă mă puteți ajuta de bine unii dintre voi, dacă nu înseamnă că, și Site-ul acesta pentru ce e făcut, bine înțeles să și ajutăm dacă e nevoie, ceea ce asta mi-aș dori ca și aici din cunoștințele voastre, să fie o primă cunoaștere și de ce nu prin intermediul unuia să fie și o primă întâlnire față-n față în orice loc, dar să fie acea fată prin prisma ei, o persoană serioasă și una care să aibă cât mai mult dialog cu mine de a discuta.
Și sunt și ingure și pe aici, numai voi să îmi puteți spune care ar putea fi de încredere sau în general dacă cunașteți undeva prin alte părți. Eu am încercat, iar cum de fapt nici nu pot vedea cu amândoi ochi, nici nu știu de ce profiluri și ce imagini false dau, fiindcă și așa nu mă mai risc să tot trimit cereri de prietenii dacă nu le cunosc. Cel mai ok repet, doar dacă cineva dintre voi aveți vreo cunoștință legat de a o cunoaște strict pentru a dialoga și a avea o primă relație serioasă Atât vă rog foarte mult, dacă îmi puteți oferii acea cunoaștere, sau vreo cunoștință de a avea o cunoaștere cu acea fată, de a vedea exact cum pot dialoga, fie: Pentru început prin scris și prin intermediul unei câteva întâlniri, iar dacă totul e ok, mi-aș dori să devină chiar o mare realizare prin care să îmi dau seama, că vitorul meu mi-aș dori să îmi fie în prim-plan.

| RAY a răspuns (pentru sebijr):

Eu am doar meta businessul

Bula
| Bula a răspuns (pentru sebijr):

Acei "50000000" (adica 50 milioane) nu cumva sunt in Lei vechi (ROL)? In acest caz ar fi 5 mii lei noi.
Si, la majoritatea site-urior de matrimoniale ai si posibilitatea de a te inscrie si gratuit, dar cu unele restrictii.
Poti cauta si cluburi pentru nevazatori /persoane cu handicap.

| ElianaSc a răspuns:

Imi pare rau ca te simti singur. Asta vine si din cauza ca parintii nu-ti sunt apropiati.

Nu da banii aiurea pe agentii matrimoniale.

M-as gandi in cazul tau la grupuri de Facebook cu persoane care au si ele vreo problema asemanatoare (de vedere, de auz, etc.)
Nu stiu daca esti religios, probabil ca nu, dar am auzit de persoane care si-au cunoscut partenerul sau partenera la biserica, la pelerinaje. Acolo se presupune ca sunt oameni mai milosi si care nu rad de ceilalti.

Vorbesti de plecat in strainatate, dar ce ai putea face in strainatate fiind nevazator? Din ce ti-ai putea castiga existenta si aici, in Romania, daca nu ai mai locui la parinti?

Nu miza pe faptul ca o partenera ar fi salvarea ta din toate punctele de vedere - romantic, financiar, etc. Asemenea lucruri se intampla extrem de rar.

Te-ai gandit la un animal de companie? Cu un caine ai putea iesi in parc si asa poate ai avea si o sansa sa cunosti pe cineva...

| sebijr explică (pentru ElianaSc):

Sărumâna stimată doamnă.
Da, sunt de religie Ortodox, deci nu am problemă cu vreo anumită religie să știți. Cât privește singurătatea, din păcate așa este:

Poate că dacă ar fi acea fată ca o inimă pereche, mult mi-aș fi dorit să mă pot bucura, să fi avut vreodată un dialog de primă cunoaștere.
Cât privesc agențiile matrimoniale, din păcate mi-am dat seama că pot lua ușor țeapă, fiindcă în mod teoretic pentru persoanele cu dizabilități ar fi trebuit să asigure și aici servicii de întâlniri gratuite personalizate de a cunoaște poate vreo tipă serioasă.
Nu știu unde să mai tot întreb: Dialog din păcate numai am cu nimeni.
Și cât privește partea financiară și așa: Sincer drept cu mâinile pe inimă aș spune: „De la o fată. Absolut că nu îmi trebuie nimic, nici bani, decât ca ea doar să fie acolo în jurul meu, și să fie genul acela de persoană cu care să am doar un dialog bazat pe: Afecțiune romantică, discuții cât mai platonice și dese, fără a țipa la mine și fără a mă jicni sau toate chestile alea. Mie mi-ar fi trebuit orice tipă de fată, indiferent dacă ar vedea sau nu, dar să fie un mare dialog de a vorbi".

Ar fi fain și aici pe TPU, dacă unii dintre voi ați cunoaște din cunoștințele voastre, fiindcă doar așa mi-ar putea fi singura opțiune însemnând:
Unul dintre voi să discutați cu mine pe privat și să pot ține legătura, iar prin intermediul unuia dintre voi, să pot cunoaște acea tipă, în special să fie primă întâlnire strict față-n față, într-un anumit loc, unde să pot ajunge, și de unde dacă e după caz să mă-ntorc înapoi spre casă, indiferent.
Din păcate, dialog numai am cu nimeni. Plus că nu are rost să detaliez pe unde îmi petrec timpurile, că și așa parcă văd că nici acasă numai am loc de ai mei, că tot nu am din păcate dialog cu ei. Dar păcat că nimeni de aici nu a venit vreodată să îmi fi scris, fiindcă ar fi fost bine.
Dar repet, mă gândeam și încă mai rămân la ideea, că aș vrea o cunoaștere doar prin intermediul unuia dintre voi, numai dacă mi-ați putea oferii la îndemână aici, adică: Scriindu-mi unul dintre voi aici în privat sau pe Facebook, că și așa aș putea vorbi cu unul dintre voi de aici.
Păcat mare de tot: Nici nu îmi închipui cum arată o fată. Ar fi fain să o fi simțit, prin acel păr scurt sau lung de al ei din cap, să o fi atins cu blândețe finuț de a o vedea prin simțurile mele: Oare cum ar fi arătat ea, și ce culoare ar fi fost părul ei?

| sebijr explică (pentru Bula):

Da, așa e. 5000 de lei după cum mi-a zis doamna aceia.
Dar nu înțeleg unul sincer. Dece și la persoanele cu dizabilități trebuie să le ceri bani ăia 5000 de lei, pentru ce?
Din câte se pare, aici legea nici nu se prea respectă. Teoretic ar fi trebuit pentru persoanele cu dizabilități, să asigure toate agențiile matrimoniale pe baza legală, servicii de întâlniri personalizate în mod gratuit, cum sunt în afara țării noastre.

Cât privesc site-urile de matrimoniale, nici în alea eu numai am încredere, fiindcă acolo: Apar tot feluri de conturi virusate și profiluri false.
La mine singura opțiune este în momentul de față, de a cunoaște o fată doar prin intermediul unei cunoștințe de aici al unuia dintre voi, sau gen ca cineva să mă poată îndruma de a avea o cunoaștere doar față-n față, ci nu din spatele netului sau mai știu eu unde.
Cluburi pentru nevăzători de a întâlnii acolo, nu există. Doar asociațile acelea, care din păcate cele de seama mea nici numai vin acolo din păcate, iar plus de asta foarte prost mă simt, că nici dialog numai există cu ai mei, zici că în casa aia unde stau e doar liniște și pustietate.

Atât vă rog foarte mult repet: Scrieți-mi undeva mie pe privat, sau dacă puteți lua legătura cu ceva cunoștințe de ale voastre, pentru a putea găsi prin intermediul unuia dintre voi, o fată foarte serioasă și foarte liniștită, de a avea un prim dialog, și de a o cunoaște foarte bine în vederea unei relații serioase dacă este posibil, ceea ce poate fi posibil, numai să fi într-o cunoaștere și ca acea persoană, să îmi fie mereu alături.
Adică: Să fie orice tip de cunoaștere, dar nu în bătaie de joc, ci doar cu ajutorul unuia dintre voi, și față-n față într-o anumită localitate de unde provine cum ar fi: La o terasă undeva, la ceva un loc mai aglomerat, fiindcă acolo se spune că ar fi frumos să ai primele întâlniri de cunoaștere.

Eu prin cluburi nu umblu: Nu consum alcol și nici nu am fumat și nici nu fac așaceva. Cei care fac, o fac pe pielile lor, că de aia sunt din păcate prea multe vicii și anturaje.

Da, am înțeles.
Nu știu unde să întreb și unde să mai am o posibilitate de a o cunoaște. De aceia încă odată o voi zice: Rămân la ideea că, și aici aș vrea să cunosc cu ajutorul unuia dintre voi.
Dacă este și așa, mai e și varianta aceia: Scrieți-mi în privat, și acolo dacă ar fi putem discuta. E în regulă?