In mod normal e vorba despre dansul la o petrecere, face parte din doliu. Daca dansezi undeva la un club de dans sportiv nu cred ca are legatura. Faci cum crezi de cuviinta.
Faci cum simti, si tii doliul pentru tatal tau( D-zeu sa-l ierte, imi pare rau) cat crezi. Poti sa dansezi, daca tu asta vrei, dar tatal tau este acolo in sufletul tau si acolo sa porti doliu). Nu trebuie sa arati cuiva ca tii doliu, trebuie tinut din/in suflet. Asta a fost parerea mea.
Fiecare face ce simte. Daca tu simti nevoia sa dansezi, nu te opreste nimeni. La noi, romanii se zice ca trebuie sa tii doliul un an de zile, timp in care nu trebuie sa incalci nicio regula. Oricum, gandeste-te bine:ti-a fost tata.
Pai...cam da.parerea mea este ca mai ales dupa tatal tau ar trebui sa tii doliu macar 1 an.acuma tu faci ce simti! funda?:*
Hello.
Nu! E o prostie sa faci ce-ti impune religia, superstitiile alea alea.
Eu cred ca ar trebui sa dansezi nu este nimic rau in asta. Toate aceste superstitii, "inventii umane" au fost create de cineva cu un scop anume (gelozia, teama sa nu fie cineva mai superior ) cu mult timp in urma.
Si oricum...Nu nu e nimic rau din cate stiu nu ai voie sa dansezi sa te distrezi doar in perioada de doliu adica cele 40 de zile de la moartea tatalui tau.
In concluzie... Danseaza!
Ps : Condoleante
In mod normal se tine doliu un an.Dar daca tu te simiti bine dansand tatal tau o sa se bucure de acolo de unde este.Nu te lua dupa tot ce zice lumea.
Buna
.Doliul se tine in suflet
.Nu are nimic daca faci ceva ce iti place sa faci din potriva tatal tau[dumnezeu sa'l ierte]se va bucura
. Atata timp cat nu il uiti este bine asa ca poti dansa linistita
. Condoleante
!
Am citit undeva un intelept a spus ca intensitatea credintei unui individ nu se masoara in conformitate cu executarea ritualelor religioase ci cu puritatea sufletului si gandului, sau ceva de genu, pai asta vreau sa-ti explic.biserica impune niste reguli uneori caraghioase si pasiunea ta de a dansa nu are nici o legatura cu preotii, sfintii sau mai stiu eu cine.important tu sa nu te simti vinovata...pastreaza vie memoria tatalui si numai tu stii cit suferi dar asta nu te impiedica sa-ti traiesti viata.nu e corect, inchipuieti moare mama unei curve, asta sta 1 an cuminte si la 1 an si o zi invadeaza cluburile si face striptease...
Trebuie sa faci in asa fel incat sa te simti bine. Uneori, este mai bine sa ne purtam doliul in suflet decat in afara lui.imi pare rau pentru pierderea ta.Am vazut odata la o nunta pe cineva ca a a runcat niste maruntis pe jos, inainte de a adansa, pentru ca era in doliu...acu' cate bordeie atatea obiceie.stii vorba. Fii tu insati, daca vrei sa dansezi, danseaza si nu uita sa aprinzi o lumanare pentru el cand ajungi pe la Biserica. Si @bubbles, hai sa lasam jignirile referitoare la Biserica deoparte, ce zici?
GoAndFuckYourselfWithAKnife întreabă: