| Hamilton a întrebat:

Bună TPU!
Îmi poate recomanda cineva un film despre cum să vorbesc și să-mi "educ" un prieten sub influența drogurilor?
Sau, cunoaște cineva un film despre o poveste dintre doi prieteni/adolescenți cu ajutorul sprijinului emoțional asupra anti-drog?
Apreciez enorm recomandările, v-aș mulțumi cu mare drag și plăcere.

20 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Du l la psihiatru nu ai tu cum sa educi un drogat

| Hamilton explică (pentru CristiDinBucuresti):

Și dacă este deja dus?
Are nevoie de suport emoțional.
Poate, nici nu știți ce tip de drog consumă.
Poate să nu fie unul foarte puternic!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Hamilton):

Si tu cum poti ajuta un om care el asa vrea sa trăiasca drogat, este exact ca in cazul alcolicilor betivi nu sunt bolnavi, ei asa vor sa traiasca asa le place asa se simt ei bine, au devenit dependenti de alcool si nimeni nu i mai poate ajuta, la fel si cei care consuma droguri, ei au ales sa consume droguri lor asa le place, ei nu vor sa fie autati si nici doctorii nu i pot ajuta daca ei nu renunta la droguri.

Să știți că nu este o persoană adultă.
Este un caz care poate fi chiar ajutat.
E un adolescent.
Și încă trăiește pe averea părinților în casă cu aceștia.

Dar trebuie sa mergi la radacina problemei de cand consumă droguri, cine i le da? Tu esti medic? Esti rudă cu aceasta persoana care consuma droguri? Ce varsta are persoana respectiva, dar tu? Esti fata? Mult succes dar sa stii ca vindecarea persoanei depinde de vointa lui/ei de a se lasa de acest viciu exact ca un fumator, daca el nu vrea sa faca schimbari nimeni nu il va putea ajuta.

Nu contează că îi pot fi rudă...
Fie chiar medic sau psiholog!
Importanța este că mă implic și că vreau să ajut un lucru pe care Societatea nu poate să-l realizeze sau să-l vadă.
Este păcat pentru el să se facă în halul ăsta de rahat în societate!
Și doar vom încerca să vedem dacă putem să facem ceva din el; nu este garantat 100% că îl putem salva sau măcar să-l facem să nu mai consume.

Mult succes si numai bine

Mulțumesc mult.
Doamne ajută!

| mihai69 a răspuns:

Copiii ăștia trebuie în primul rând să fie extrași din anturaj și din locurile obișnuite.
Dar în același timp, trebuie să își dorească asta el singur; dacă e forțat/ obligat - va recidiva cu prima ocazie.
Cât despre filme... Am văzut unul demult - o fată avea un prieten care a început să bage în venă. Tot încercând să îl „îndrepte", a ajuns și ea dependentă. Finalul e previzibil și trist.
Ai grijă! De tine, în special!

| Hamilton explică (pentru mihai69):

Depinde cât de gravă este cauza.
Dacă nu este un drog atât de puternic, se poate preveni mai ușor.
În schimb, dacă avem de a face cu un drog foarte puternic și periculos, este chiar posibil să și-l pierdem.
Filmul la care v-ați uitat, posibil să se fi numit "Recviem pentru un vis".

| StoicAnalysis a răspuns:

M-ai dus cu gandul direct la filmul asta : Requiem for a dream, dupa care s-a facut si piesa aia celebra.

| Hamilton explică (pentru StoicAnalysis):

"Recviem pentru un vis"?
Da, o să-l văd în curând.
Mai întâi, trebuie să citesc cartea.
Dar văd că întârzie comanda mea.

| Kiran a răspuns:

Nu intotdeauna un film sau ajutor poate face un sa-si schimbe ruta in viata, uneori trebuie sa apelezi la ura si violenta cand prietenia si intelegerea nu-si mai au locul.
Odata ce se "vindeca", ce poate sa il opreasca ca la un val anevoios al vietii sa nu il scufunde iar in aceasta "boala"?

| Hamilton explică (pentru Kiran):

Este doar pentru mine mai mult...
Nu și pentru el.
Problema sa, nu este faptul că este lipsit de realitate ci mai degrabă de speranță și vagă.
Este greu să-l văd transformându-se într-o lichea.

| angel6lust a răspuns:

Da. Mai demult se difuza un serial pe Antena, Comanda la mine, era semi-regizat și prezenta ceva copii rebeli care mergeau în alte orașe la niște familii severe. Este un episod (9, cred) cu o fată care fuma legale, și a fost dusă la Cluj unde s-a încercat să fie pusă la punct. Acesta este link-ul de la clip: https://youtu.be/beNjqAcEvxE?si=431rtW1ocgibZpyU

Mai există și mesaje de interes public cu această temă, precum acesta: https://youtu.be/z5Zt4weyRnQ?si=4MgcREj0Xwxo88xf. Acesta cred că are mai mult efect, iar clipul din Comanda la mine se potrivește mai mult cu ce ai cerut acolo la întrebare.

Sper să te ajute. Este de menționat că trebuue dus la consiliere anti-drog.

| angel6lust a răspuns (pentru angel6lust):

Trebuie*.

| Hamilton explică (pentru angel6lust):

Da, așa voi încerca să fac și eu cu consilierii școlii din această toamnă.
O să încerc să țin legătura cu părinții lui.
Mulțumesc mult pentru recomandare, o să mă interesez.
Apreciez enorm de mult.

| Hamilton explică (pentru angel6lust):

Pentru el, ce a fost mai trist a fost că a dat de oameni nepotriviți.
Oameni care niciodată nu au putut să-l înțeleagă sau, pur și simplu, și-au bătut joc de el.
Din această cauză, este posibil să fi ajuns la o depresie, iar părinții lui să fi sesizat această problemă.
Însă el însuși mi-a declarat, la ultima noastră ieșire în parc, că ar consuma zilnic Xanax pe cale nazală.

| Hamilton explică (pentru LuminaRece):

Mulțumesc mult pentru recomandare.
Interesant rău!
E piesă bună plină de poveste adevărată.
Merge, chiar ar merge.