| Persilclean a întrebat:

Cine s-a uitat la serialele State de Romania si Mostenirea, scrieti va rog un rezumat inteligibil de la inceput la final, ca nu găsesc nicaieri decat o scurta descriere.

1 răspuns:
| catalin2500 a răspuns:

Vezi daca te ajuta asta:
"State de România" este un serial românesc care a fost difuzat în perioada 2010-2013. Acțiunea se desfășoară într-un viitor apropiat, într-o Românie fictivă și coruptă, unde politicienii au ajuns să controleze totul în detrimentul cetățenilor obișnuiți.

Serialul urmărește povestea lui Sorin Caragea (interpretat de actorul Marcel Iureș), un fost profesor universitar care se trezește într-o lume în care toate valoriile democratice și morale au fost puse la îndoială. El încearcă să se opună sistemului corupt, luptând pentru dreptate și democrație.

În timp ce Sorin încearcă să schimbe lucrurile, se întâlnește cu o serie de personaje complexe, inclusiv politicieni corupți, activiști, jurnaliști și oameni simpli care încearcă să supraviețuiască în acest mediu ostil.

Serialul explorează teme precum corupția, manipularea media, abuzul de putere și lupta pentru schimbare într-un context social și politic complicat.

"State de România" a fost apreciat pentru reprezentarea realistă a problemelor societății românești și pentru interpretările puternice ale actorilor.

"Moștenirea" este un serial românesc de televiziune difuzat în perioada 2004-2005. Acțiunea se desfășoară în prezent și în trecut, urmărind povestea a două familii: familia Cosneanu și familia Dumitrache.

În prezent, tânărul Dan Cosneanu revine în România după mulți ani petrecuți în străinătate. El descoperă că tatăl său a decedat și lasă în urmă o moștenire misterioasă, legată de un lanț de evenimente care implică ambele familii. Astfel, Dan încearcă să dezlege secretele din trecut și să înțeleagă legăturile dintre cele două familii.

În paralel, serialul introduce trecutul și relațiile dintre personajele principale, inclusiv prietenii, rivalități și iubiri interzise, care au lăsat urme adânci în destinul fiecărui membru al familiilor Cosneanu și Dumitrache.

"Moștenirea" explorează teme precum dragostea, trădarea, ambiția și consecințele alegerilor făcute în trecut, prezentând o combinație de dramă și mister. Serialul a fost apreciat pentru povestea sa complexă și pentru interpretările actorilor.