| LisaJulie a întrebat:

Cum a fost sa crești cu Fox Kids și desene precum,, Lidia în jurul lumii " și,, Sandy Bell"? Milenalii încă spun ca Fox Kids a fost cel mai bun canal de desene animate!

18 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Era faina coloana sonora de la Sandy bell! Tot fan Tom & Jerry am rămas mai ales scenele cu bulldog-ul ala mare si afurisit care făcea bullyng cu saracul Tom...
Țestoasele Ninja
Planetarii
Ce vremuri... acum mucosii de la 10 ani in sus stau cu ochii in Po#nHub si ne minunam de ce suntem pe locul 1 in mUE la mame minore...

| RobocopBuisness a răspuns:

Am crescut cu Fox Kids care s-a transformat in Jetix, care s-a mai transformat odata in nu stiu ce si tot asa. Cartoonnetwork, Minimax. Acum mi se par niste panarame desenele animate.

| StoicAnalysis a răspuns:

Am prins si eu fox kids chiar daca nu sunt milenial ( nascut in 98 ). Pe fox kids urmaream din ce im aduc aminte, "Spider-man", "Ce-i cu Andy?", "Cei Patru Fantastici", "Copiii de la 402", "Inspectorul Gadget", "Piloții Nascar", "Spioanele", "Tutenstein", "X-men"
In 2005 cand a fost inlocuit de jetix aveam 7 ani. Dar imi aduc aminte ca urmaream fox kids de cand aveam 4-5 ani.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru MistarGoGu):

Si inainte tot la fel era. Bunicii nostri nasteau copii de pe la 15-16 ani chiar. De fwtwt o facea de mult laughing. Ba chiar erau mult mai multe cazuri atunci. Doar ca in ziare si la TV vedeai mai mult laude la adresa dictatorilor si recoltele record scoase din pix pentru a motiva taranul de rand sa lucreze mai cu spor.

Acum doar pare ca suntem multi, pentru ca e mediatizat totul. Insa in prezent, sunt mult mai putine mame minore decat in trecut. Intr-adevar inca suntem fruntasi, asta pentru ca mai avem iz comunist care persista si impiedica lumea la educatie.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru RobocopBuisness):

Dupa jetix, s-a schimbat in disney channel in 2009. A rezistat doar 4 ani. Eu am prins 3-4 ani din fox kids, restul de 4 ani de jetix si de atunci m-am uitat maxim inca 4 ani la disney channel. Dupa, am prins gustul anime-urilor laughing

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Imi aduc aminte ca in perioada aia am invatat de la taicamiu sa caut canalele sterse din lista de canale din televizor. De fiecare data cand se lua curentul si televizorul era in functiune, se reseta grila de canale si trebuia sa "scanam" toate benzile TV din setarile telecomandei sa le punem inapoi. laughing)

| UnchiulRamiz a răspuns:

Eu nu am prins fiind nascut in 89. Am crescut cu Dragon ball, Pokemon, Digimon si Tom & Jerry. Mikey Mouse nu mi-a placut laughing

| MistarGoGu a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Era de așteptat o evoluție nu? Atunci făceau copii de tineri pentru ca speranța de viață in România era redusa *( rar depasea 50 ani din cauza condițiilor de viata, a celor din spitale )! Acum însă?
Când vine vorba de educație sexuala suntem pudici rau de tot dar altfel ne expunem copii goi pe Facebook sau la mare pe plaja in văzul perversilor! Ce draci este in capu nostru? Ferească sfântul sa intri intr-o toaleta de școală generala in pauze *( vezi po#no pe viu de la casa a 5 in sus )! Dacă de la parinti nu primesc răspunsuri la " curiozități " ce sa facă săracii copii? Se informează de la cei mai mari sau cu ochii in telefoane si după 9 luni domnițe de clasa 6 - 7 devin mame... o lume tot mai dementa!

| Elaz78 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Deci avem cam aceeași vârstă laughing
exact faine vremuri…

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu stiu desenele pe care le-ai mentionat, dar sunt din generatia Fox Kids. Imi aduc aminte "Viata cu Louie", "Lumea lui Bobby" si "Copiii de la 402". Dar mai faine erau desenele de pe Cartoon Network, din perioada aia.
Nu stiu cum sunt desenele de acum, nu mai am mintea de copil, ca sa le pot percepe de la 0. In schimb ma uit cu drag (nostalgie) la episoadele de pe vremea copilariei mele.

Iar ca sa raspund la general, cum a fost "sa cresti cu Fox Kids": pe langa desenele alea, era importanta bicicleta pe atunci. Cu asta ne strangeam pe afara, asta definea vara, in cazul meu.
Asta cam prin 2002. Cand ploua, jucam sah pe scarile blocului, sau doar stateam la glume. Eram amestecati, copii de la 5 ani pana pe la 14. Jucam si "ascunsa", in formula aia. Prin case ne mai adunam la unul-altul, pentru jocuri pe TV.
Prin 2004, calculatoarele ne-au furat atentia. Pana prin 2007 au aparut multe chestii legate de tehnologie: telefon mobil la fiecare copil, pc + internet acasa pentru aproximativ toata lumea, telefoane cu camera.
Tinerii care aveau 18-25 de ani pe vremea aia, se adunau in fata blocului si tunau cate o Dacie 1310. Noi, copiii, admiram lucrurile astea.
Diferentele dintre generatii sunt destul de mici, legat de preferinte. Ce face cu adevarat diferenta, sunt posibilitatile.
Copiii actuali din cartierul in care am crescut, se comporta foarte asemanator cu noi, doar ca pe langa biciclete au trotinete electrice, iar in loc de Nokia 1100 au Iphone-uri si boxe portabile. Nu mi se par diferiti de generatia mea, doar obiectele la care au acces, sunt diferite.

| LisaJulie explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Si nu era vremea la fel de calduroasa ca acum dar totusi ieseau copiii afara

| LisaJulie explică (pentru MistarGoGu):

Romanii fac eduxatie sexuala oricum online cu profii de pe tiktok

| Cipi1212 a răspuns:

Și-a schimbat numele.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LisaJulie):

Da, atunci intr-o vara normala, la munte erau 25 de grade la amiaza. Acum sunt 30-32 in acelasi loc.
Dar asta nu inseamna ca era mai urat afara, dimpotriva; puteai sta toata ziua afara, fara sa suferi de canicula. Iernile erau cam la fel, doar ca precipitatiile (ninsorile) erau mult mai stabile.
Erau si atunci ani fara zapada (2002 de exemplu), dar in general, ningea, iar decembrie era luna de iarna, nu prelungire de toamna, ca acum.

| LisaJulie explică (pentru NoTurbinaNoGood):

S-a cam dus și iarna spre martie-aprilie iar în mai mi se pare mai frig ca de obicei

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LisaJulie):

Da, s-au cam decalat anotimpurile. Dar in ultimele 12 luni a fost iarna surprinzator de corecta, in schimb vara s-a terminat prea repede, de la inceputul lui august.
Oricum, si acum 20 de ani existau "recorduri", adica ierni fara pic de zapada si ninsori la sfarsit de mai.