anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un film bun e o poveste artistica care trebuie inteles in timp, cu morala si un sens filozofic sau o chestie awsome cu explozii, impuscaturi,tancuri si lupte?
Pentru voi filmele reprezinta o pauza, relaxare sau studiu?
Putem numi filmele astea cu superoi, bubuieli, impuscaturi si decapitari,roboti, fantome, monstri si vrajitori, zombie si intoarceri in timp produse de calitate? E asta o evolutie in industria cinematografica fata de de perioada in care lumea sforaia, pardon, se uita fascinata la filmele cu drama lui Moromete si plangeau in hohote la scena taierii salcamului?

3 răspunsuri:
| foxsilver a răspuns:

Nu imi aduc aminte cine a spus, ca un film bun este cel in care se spune o POVESTE, dar e foarte important si CUM este prezentata acea poveste.
Daca stai si gandesti bine, chiar asa e!
Daca dupa ce l-ai vazut incepi sa-ti pui intrebari, sau daca a reusit sa-ti induioseze sufletul impietrit ( din diferite motive ), poti spune ca ai vazut un film bun, chiar daca nu are un Oscar in palmares.
Acum, intre un film bun si " un produs de calitate " ar trebui sa se faca diferenta; pentru ca primul are sanse sa ramana unul de referinta in cinematografie, al doilea avand doar incasari mari pe termen scurt.
Cat priveste evolutia cinamatografiei..., poate doar in ceea ce priveste partea tehnica as putea spune ca a evoluat, ca subiectele raman aproape aceleasi, diferentele fiind date doar de trend.
Poate vei rade, caci am sesizat usoara ta ironie, dar am urmarit cu aceeasi stare " Morometii " si " Main Street ". Pentru ca in ambele prezinta starea unei societati; ca e dintr-un sat romanesc, sau dintr-un mic orasel american, actiunea se invarte in jurul aceluiasi subiect. Diferentele consta in CUM sunt realizate filmele, pe ce pune accent un regizor sau altul, pe ce scoate in evidenta si lasa pe fundal..., dar ciorba e aceeasi.
Si noi, si americanii avem filme cu valoare universal valabile. Ei dau chiar o valoare mai mare unui film precum " Pe aripile vantului ", facut in 1939 ( cartea scrisa in '36 ), decat dam noi Morometilor, desi subiectul acestuia din urma e mai actual ca oricand. Ca intre Ilie Moromete care inglodat de datorii taie salcamul, si un Ionescu oarecare ( din zilele noastre ), ce isi vinde lucruri din casa ca sa nu moara de foame, nu e nici o diferenta.
Ideea e ca la ora actuala, un film bun este apreciat dupa criterii financiare, si nu dupa repere culturale, pentru ca asta e trend-ul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pot fi combinate toate astea. Exemple ar fi in seriile Star Wars, Alien, Matrix, Harry Potter, Lord of The Rings.

Sunt si filme celebre, comerciale, dar cu o poveste buna sau cu actori foarte buni.

Acum normal ca din categoria asta nu fac parte si Avengers sau Transformers, ori comediile lui Adam Sandler.

| Coquina2 a răspuns:

Depinde de stare, deci cate putin din toate.
normal ca putem numi filmele alea produse de calitate, e vorba de cata munca se depune in acele productii, e vorba de efecte, de starea de adrenalina pe care ti-o induc, si povestea niciodata nu lipseste dintr-un film cu adevarat bun.
insa din punctul meu de vedere, (si punctul meu de vedere e cam universal), filmele cu zombi (ca tot ai zis zombi si i-ai pus in acelasi rand cu alte categorii de filme de calitate) sunt filme demne de zmeura de aur.

"E asta o evolutie in industria cinematografica?"
in tot exista evolutie, si tehnologia evolueaza zilnic, fiind prezenta si in cinema, logic.

nu e cazul sa compari Morometii cu filmele din ziua de azi, pentru ca sunt mai multe tipuri de filme.
nu evolueaza cinematografia doar cand e vorba de clisee, de replici expirate, si cand e vorba de prea multe filme inspirate dupa carti, prea multe sequel-uri si continuari care nu mai au sfarsit, devenind boring si obositor.