Lesa as recomanda de talie ca sa nu se sugrume cu cea de gat. Sunt foarte emotionali, ex. cainele meu: daca lipsesc cateva zile (chiar daca are cineva grija de el) face pe el de bucurie cand ma intorc, de dresat nu cred ca este cea mai grea rasa de dresat, pricepe repede dar nu prea este "interesat" de dresaj, daca ii captezi atentia sau te ocupi poti sa ii dresezi si singura. Imbracaminte - ca la orice alt caine nu este necesara, cainii au blana care sa le tina de cald. Iarna ii lasi blana mai mare, vara trebuie tuns si sa ai grija sa nu i se incurce blana. Ai grija la capuse, incearca sa il/o protejezi deoarece ii slabesc foarte mult. Nu le lasa blana sa le intre in ochi prea mult, incearca sa ii tunzi destul de des in zona de deasupra ochilor. Majoritatea bichonilor indiferent de rasa sunt energici si afectivi, alocale zilnic o perioada in care sa te joci cu ei chiar si 10 minute inseamna ii face foarte fericiti. Asteapta-te sa iti sara in brate si sa te linga foarte mult, de asemenea daca stai intr-un loc foarte mult noaptea le place sa doarma acolo sau daca la intrarea in incaperea respectiva. Ai grija deoarece fiind asa de iubitori se baga des in picioarele tale. Daca atunci cand ie pui il/o lasi sa te roada prea mult (deoarece le cresc dintii) o sa devina un obicei, pe mine nu ma deranjeaza dar depinde de fiecare. Cainelui meu ii place foarte mult sa stea vara afara acum nu stiu daca asta este ceva caracteristic speciei, daca mai ai vreo intrebare spune-mi, de asemenea poti cauta si pe internet.