Am avut capuse si pe catelusa si pe pisoi. Eu am pus spirt pe o vata si am tras; a iesit usor pentru ca daca pui spirt moare. Dupa ce o omori o arzi sau o strivesti bine de tot in caz contrar se intoarce la loc pe animal ca isi poate reveni din sufocare. Pentru siguranta ta sa dupa ce ai scos capusa sa iti cumperi niste picaturi de buna calitate si ii dai o data pe luna( tine o luna picatura). Sa nu cumperi din alea ieftine ca nu faci nimic. Cele pe care le-am luat costa 28 lei dar apara si de paduchi, capuse si purici. Multa bafta! Nu e greu!
La veterinar sau cumpara picaturi speciale pentru asa ceva care se aplica pe spatele cainelui sau intr-un loc unde nu poate ajunge
Pentru a cauta capuse pe caine mangaiati toata suprafata corpului animalului, acordand atentie sporita urechilor, gatului si cutelor de piele. Incercati sa identificati orice ridicatura nefireasca de la nivelul pielii animalului si examinati zona cu o puternica sursa de lumina. In functie de specie si etapa a vietii, o capusa poate fi de marimea unui varf de creion sau cat un bob mic de fasole. Daca locuiti intr-o zona invecinata cu padurea, ar trebui sa verificati cainele pentru capuse de cel putin o data pe zi.
Pentru a indeparta o capusa este bine sa purtati manusi chirugicale. Folositi o penseta sau un instrument special pentru a indeparta capusa de pe pielea animalului. Trebuie sa apucati capusa cat mai aproape de punctul in care s-a atasat. Aveti grija sa nu stoarceti corpul capusei. Scoateti parazitul din piele incet si ferm (fara sa intoarceti penseta). Cainele se poate alege cu o rana mica pentru ca s-ar putea sa desprindeti si putin din piele, insa acest lucru este normal. Daca patrupedul sangereaza, apasati usor pe rana.
Mai multe informatii pe http://www.animalutze.com/articole/capuse-la-caini.php
Uite ceva foarte simplu care nu te costa nimic.Le scoti pur si simplu eu asa faceam si acum am sa fac daca trebuie.Eu depe pitbuli si rottweiler le scoteam cu mana fara carpa sau ceva direct si gata nici pe dracu nu aveau.Si pe mine o data la fan m-a muscat una da am scos-o si nimic n-am avut tot nu inteleg ce virusu naibi se trasmite ca nici la medic n-am mers si inca sunt in viata
).
Uda o cirpa cu benzina, pune-o pe capusa citeva minute apoi ea cirpa si scoate capusa