| AvalohAlyn a întrebat:

Dati-mi si mie ceva mai multe informatii despre cresterea si ingrijirea unei pisici.Multumesc

Răspuns Câştigător
| deeamaria a răspuns:

Deci stiu ca ti se pare mult de citit dar si eu am pisicute si urmez aceste instructiuni. Normal ca daca vrei sa-ti fie sanatoasa ca si a mea banuiesc ca vrei sa le urmezi. Culcusul


Daca pisica isi petrece cea mai mare parte a zilei in natura, trebuie sa-i asiguri un adapost care s-o ocroteasca de frig sau de caldura innabusitoare. O cutie sau un cos pe care nu o/il mai folosesti este potrivita/potrivit; pune cutia intr-un loc cu umbra, uscat, sub un copac sau sub streasina. Pentru a-i mari confortul, pune in cutie o patura.
Hrana



Pisica isi mentine sanatatea doar daca ii asiguri o alimentatie variata. Resturile de mancare nu sunt deloc potrivite pentru o dezvoltare sanatoasa. Oricat de ciudat ar suna, pisicile au nevoie de mai multa carne si de mai multe proteine si grasimi decat cainii. Hrana speciala pentru pisici, pe care o gasesti in magazinele de specialitate si nu numai, garanteaza o dieta echilibrata. Cea mai buna hrana o constituie pestele si carnea proaspata, insa si conservele pot inlocui alimentele proaspete. Doar hrana uscata nu este suficienta; aceasta serveste doar ca o completare a hranei de baza. E foarte important ca pisicile sa aiba parte mereu de apa proaspata, in special in completarea hranei uscate.

Cu o alimentatie variata, pisica va creste sanatoasa. Pisicile mature trebuie hranite de doua ori pe zi, in timp ce puii, pisicile batrane si cele gravide necesita mai multe mese pe zi, administrate in portii mai mici. Nu este adevarat ca doar pisicile infometate vaneaza. Ele au acest instinct, deci vaneaza chiar si daca sunt bine hranite. Ba mai mult, pisicile care au parte de o alimentatie adecvata sunt mai sanatoase, iar asta le determina sa vaneze.


Apropierea de om


Multe persoane aleg sa creasca o pisica, deoarece considera ca, astfel, vor avea mai putine obligatii decat daca aleg un caine. Este un sambure de adevar in toata povestea asta, dat fiind faptul ca pisica nu trebuie scoasa zilnic la plimbare, insa asta nu inseamna ca o poti neglija. Ea trebuia sa simta ca e in locul potrivit si ca e un membru al familiei. Un cuvant dragastos sau o mangaiere sunt de ajuns pentru ca ea sa simta asta. Isi exprima multumirea si recunostinta torcand.
Ingrijire


Un mediu murdar, neglijat, favorizeaza dezvoltarea unor paraziti (viermi intestinali, purici, paduchi, capuse), care pot infecta pisica. Daca observi unul din acesti paraziti la animalul tau de companie, cel mai bine e sa consulti un medic veterinar. Insa cea mai buna solutie e sa previi aparitia acestora, prin curatarea culcusului animalului. Pisicile sanatoase au blana stralucitoare, ochii limpezi si nu prezinta secretii nazale. Urechile trebuie sa fie si ele curate. Dintii sunt tari, albi, lipsiti de orice decolorare. Daca gingiile pisicii se inflameaza si nu sunt tratate, e posibil sa-i cada dintii, iar asta va cauza probleme de alimentatie.


Vaccinare


Exista foarte multe boli care pun in pericol viata pisicii si al caror tratament e deosebit de lung si costisitor. De aceea, este mai bine sa le previi si sa vaccinezi animalul la timp. Acest pas nu doar ca previne dezvoltarea bolilor, ci scade si riscul infectarilor.


Ingrijirea blanii


Indiferent daca are blana scurta sau mai lunga, curatarea regulata a acesteia e benefica din mai multe privinte. Speciile cu parul lung necesita o mai mare ingrijire, deoarece acest tip de blana favorizeaza aparitia cocoloaselor. Pisicile adora sa fie periate si rasfatate.
Castrare

In fiecare an mii de pisici pier doar din cauza ca s-au nascut in locuri in care oamenii nu vor sau nu pot sa le gazduiasca. Cea mai buna solutie la aceasta problema e castrarea. Reducerea numarului de pisici nedorite e doar unul dintre avantajele acestei proceduri. Motanii nesterilizati isi marcheaza teritoriile prin emanarea unor mirosuri neplacute. Dupa castrare, ei renunta la marcarea teritoriului prin miros. Motanii nesterilizati deseori dezvolta conflicte intre ei, ce au ca rezultat raniri si tratamente costisitoare. Dupa castrare, motanii devin mai prietenosi si mai fideli.


Ingrijirea puilor


O pisica poate sa aduca pe lume pui de mai multe ori pe an. De obicei, da nastere la 4 pui, dar sunt cazuri in care apar mai multi. Nici asigurarea unui adapost adecvat pentru puii nou nascuti nu este o sarcina usoara.

O pisica gravida sau care are in grija pui necesita o hrana mai diversificata decat de obicei. Puii care implinesc 3 saptamani au nevoie si ei de hrana solida. Pisica isi apara puii.
Pisicile sterilizate nu mai au perioade de ‘calduri', astfel nici pretendentii nedoriti nu vor aparea prin preajma casei. Avantajele sterilizarii pisicii trebuie luate in considerare, pentru a-i asigura acesteia o viata sanatoasa.

Datorita aparatelor veterinare moderne si medicamentelor existente, interventiile chirurgicale sunt sigure si nedureroase. Cu ajutorul medicului veterinar, poti alege perioada cea mai potrivita pentru operatie. Nu exista nimic care sa demonstreze ca pisicile trebuie, macar o data, sa aduca pe lume pui, si doar dupa acest pas se poate face castrarea. Ba din contra, cu cat mai repede trece peste asta, cu atat mai putine probleme vor aparea.

Sper ca te-am ajutat si sa stii ca pisica mea are 3 ani si jumatate. si mai am una acum e foarte mica dar va creste si va ajunge ca cealalta. Urmeaza-le si-ti va fi de folos.
FUNDA?

3 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

Http://cameracupisici.blogspot.ro/2012/08/cresterea-puilor-de-pisica.html
Poti sa te inspiri de aici. Ii dai lapte daca este mica, o inveti sa faca nevoile la nisip, o duci la control medical. Eu pe a mea o mai spalam. In momentul spalarii era agitata, dar dupa era fericita ca este curata.

| darius4181 a răspuns:

Daca e mica ii dai lapte... si imoi putina painehappy
Si daca iti permiti poti sa-ti iei whiscas sau din astealaughing)
Daca nu poti sa-i dai oase resturi de mancare. carne etc.(cand e mai mare)
Spalata nu trebuie, daca o speli poate sa se inbolnaveasca(chiar daca e apa calda)se spala singura, poti sa o speli pe labute daca vreilaughing
De purici trebuie sa iei solutii de la veterinar si sa-i faci vaccinul daca vrei sa traiasca mai mult laughing
Si poti sa-i iei o zgarda anti-puricilaughing
Bafta!

| NegrutzShobolet a răspuns:

Bună. Eu sunt o fetita care are un motan negru pe care il cheamă Misu si eu il cresc cu mâncare pentru pisici si împreună cu mami l am dus la castrat. Acum il hrănesc cu mancare specială pentru pisici castrat. Atunci când l am luat i am cumparat o tavita pentru nevoile lui si i am luat multe bilute care nu au fost scumpe. Daca vrei sa ai o pisica fericita, sa te joci cu ea si sa o piepteni. Are nevoie de afectiune.