| hphphphp55 a întrebat:

am si eu o problema cu catelul meu. are 4 luni este un pomeranian spitz pitic si cand incer sa ii pun lesa se transforma. ii pun lesa si cand incerc sa il plimb incepe sa schelalaie si pana cand nu ii dau drumu nu tace. este si foarte fricos cand incerc sa pun mana pe el se da in spate. nu inteleg de ce se comporta asa ii vorbesc bland incerc sa ii ofer senzatia de siguranta dar degeaba. dau funda help me

3 răspunsuri:
| Ivy86 a răspuns:

Eu cred ca a cam primit bătaie sau a fost certat cam mult. Are zgarda? Dacă nu învață-l prima oara cu zgarda și dupăia ușor, ușor cu lesa.
Cam toți câinii care nu sunt învățați cu lesa se transforma când încerci sa le-o pui.
Eu zic sa ai răbdare și sa îi arati iubire și afecțiune, va prinde curaj.

| Deyne a răspuns:

Probabil are nevoie de timp sa se acomodeze in noul camin.

| Feelmeunderyourskin a răspuns:

Nu m.am mai confruntat cu așa ceva dar cred ca pur si simplu nu ii place in lesa. Ca sa il obișnuiești cu ea, pune-o la gatul lui si lasa-l cu ea prin casa pentru a se obișnui cu ea. Ca sa nu se mai sperie de tine, mereu când il iei in brațe sau il mângâi si vine la tine da.i o recompensa si la fel si cu lesa si se va obisnui si nu ii da drumul din lesa pana nu termina sa schelălăie. Funda?