| Doctorfishadi a întrebat:

Salut si haideti sa ne cunoastem! Ofer ajutor! Ma numesc Adrian, membru al celor mai importante forumuri acvaristice si vreau sa ajut pe oricine are un acvariu sau un peste acasa si nu numai. Datorita cunostintelor de teraristica, acvaristica si chiar si despre pasari pot sa dau recomandari si sfaturi.Am ajuns sa iubesc pestii de cand m-am nascut, am o experienta in domeniul acvaristicii de apa dulce de 13 ani si o experienta de 1 an in domeniul acvaristicii marine.Nu exista nu stiu, am ajuns sa cunosc aproape orice specie existenta de apa dulce, dupa 10 ani de documentare serioasa in domeniu am dobandit informatii despre cresterea pestilor,plantelor,nevertebratelor,si, mai nou a coralilor in captivitate! Fiind un iubitor al biologiei, am ajuns sa cunosc si celelalte ramuri in afara de acvaristica, inclusiv teraristica! Am reusit prin imbinarea acvaristicii cu biologia si chimia sa cunosc genetica vietuitoarelor si sa asigur parametrii optimi din punct de vedere chimic ai apei necesari vietuitoarelor din mediul acvatic.Momentan singurele lucruri care ma limiteaza in domeniu sunt banii si timpul liber.Stiu aproape totul despre iazurile de gradina si cunosc atat speciile autohtone cat si cele tropicale si subtropicale.Cand am inceput? La varsta de 7 ani a inceput acvaristica pentru mine, cu adevarat! Dar "samanta" era mult mai veche! La varsta de 2 ani am inceput sa iubesc pestii! La acea varsta experienta era infima happy,pot sa spun ca i-am iubit de cand ma stiu,fara sa exagerez,nici atunci si nici acum nu ii consider animale de companie! Intotdeauna i-am considerat prieteni. Exista specii de pesti la fel de inteligente ca papagalii,care recunosc stapanul doar dupa glas,fara sa il vada,si il asociaza cu hrana,astfel se agita la auzul glasului stapanului,nu fac toti asta,evident,ci in general speciile mari se comporta astfel. Daca ai nevoie de ajutor la un acvariu,iaz, si multe altele,contacteaza-ma la adresa mea de facebook,nu m-ar deranja deloc o cerere de prietenie inainte sa vorbim,astfel putem tine evidenta numarului de pasionati cu care intru in legatura.Cei care sunt entuziasti ca doresc sa impartasesc din placere cunostintele mele ii rog sa lase un mesaj! Cel mai frumos mesaj va primi funda! M-am saturat ca fiecare sa faca pentru el in tara asta,eu vreau sa ajut pe cine pot,cu cat mai multi cu atat mai bine! Daca acvaristica stiu, atunci in acest domeniu voi ajuta! Poate se iau si altii dupa mine si vor face un gest asemanator si in alte domenii! Aceasta este mana mea de ajutor! Prinde-tio, cei interesati, normal.

2 răspunsuri:
| pilaf a răspuns:

Ce drăguț. Am vrut de foarte mult timp să am 2-3 peștișori într-un bol, dar m-am gândit că se chinuie. Plus de asta, nu știu cum aș putea avea grijă de ei.

Inițial aș fi vrut doar un pește, dar m-am gândit că se va plictisi singur. Totodată mi-e frică de faptul că dacă iau mai mult de un pește, o să se bată între ei.

Mi-ar plăcea o specie care arată frumos și e ușor de întreținut. Mulțumesc.

| Doctorfishadi explică (pentru pilaf):

Salut.Un bol nu este potrivit pentru pesti.Chiar daca asta vezi destul de des, mai ales in filme.Sunt multe de spus, dar poti invata in timp totul. Poti sa iti cumperi un mascul de betta, sunt foarte cunoscuti.Se mai numesc pesti luptator, sunt printre cei mai agresivi pesti din lume.Doi masculi pusi in acelasi acvariu se lupta pana la moarte.Betta ii poti tine singuri intr-un acvariu micut de 10-15 litrii, cu un burete bolborositor. Daca vrei sa iti iei si nu stii detalii, mai intai intreaba-ma pe mine.Nu toti pestii se bat, daca doresti un acvariu mare cu multi pesti trebuie sa fie compatibili.Asa ca astept intrebari.