| AndreeaM1 a întrebat:

Spuneti-mi informatii despre pisici de 1 an. In special ce au/n-au voie sa manance. E adevarat ca de la ciocolata turbeaza?

Răspuns Câştigător
| abydeea a răspuns:

Asa cum nici copii sub 1 an nu au voie ciocolata, din acelasi motiv nici pisoii. si nu turbeaza nimeni. pisicile mananca mancare speciala de pisici.
Carnea de porc (în special pulmonul) în stare crudă nu se administrează la pisică deoarece transmite virusul Bolii lui Aujeszky (boală incurabilă cu semne clinice asemănătoare cu turbarea).
Splina de vacă produce constipaţii adesea incurabile.
Oasele de pasăre favorizează constipaţia, abcesele perianale şi calculii urinari (în special la motan).
Capetele de peşte pot produce accidente (asfixie), datorită faptului că faringele pisicii este strâmt şi foarte sensibil.
Oasele de peşte se pot fixa la nivelul faringelui.
Albuşul de ou crud este nedigestibil şi favorizează carenţele în vitaminele B pe care le fixează şi le elimină din organism. etc.

13 răspunsuri:
| RKA a răspuns:

Dai ciocolata, un energizant, si un pahar de vodca, si dupa aia o ingrasi, daca ii dai redbulll poti sa te lauzi ca ai pisica sburatoare si oleaca de tuica ca sa isi revina rolling on the floor

| o3oDYAo3o a răspuns:

Nu,nu turbeaza happyNu este bine sa dai ciocolata la animale in general, cel putin daca o faci da-i in cantitati mici.Despre pisici nu sunt sigura dar am citit ca ciocolata afecteaza creierul si sistemul nervos al cainilor in mod direct, dar nu stiu daca se aplica si la pisici.In orice caz toate animalele au voie, dar IN CANTITATE MICA happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pisica mananca ciocolata? Serios? Cine ti-a umplut creierasul cu apa catelusului? pisicile de obicei mannaca ceva cu carne (adica acea mancare speciala a pisicii). Eu am o pisica si nu s-a atins vreodata de ciocolata. PS: nu turbeaza, de fapt, nu are nici o reactie. Tu cumva turbezi daca mananci ciocolata?

| NuMaContrazice a răspuns:

O bucata de 10 g de ciocolata neagra poate omora un caine de 3-4 kg.

| Buburuza2321 a răspuns:

Pai in special ele trebuie sa manance lapte, dar poti sa ii dai si carne fiarta nu multa, dar sa fie usor de mestecat sau cereale in cantitati mici, sa nu ii dai inca mancare de pisici mai asteapta vreo 2 saptamani macar si apoi poti sa ii cumperi whiskas.Nu e adevarat de la ciocolata nu turbeaza pisica dar poate sa ii pice rau la stomac, daca ii dai ciocolata ii rupi o bucatica si ea mananca, dar sa nu fie in exces, mama mea asa face ca si eu am vreo 3 pisicihappy.

| EuCiupii a răspuns:

Orice ai face nu ii da ciocolata, este valabil la orice tip de animal. nu, nu turbeaza, dar animalele sunt foarte vulnerabile la diabet (il fac mult mai repede decat oamenii), de aceea este important sa ai grija ce ii dai din alimentatia ta. de preferat este sa o hranesti cu boabe pentru pisici/conserve cu mancare umeda, etc.

| AndreeaM1 explică:

Ba RKA ai grija cum vb du-te-colo si se zice zburatoare nu sburatoare straight face

| AndreeaM1 explică:

Auziti... Care stie ca comenteaza poate sa-si tina gura, nu am chef de rasunsuri din astea. Da, uitati ca pisica mea ar manca orice.

| AndreeaM1 explică:

Multumesc mult pentru raspunsuri, majoritatea mi s-au parut inteligente dar mai ales al lui abydeea ca mi-a explicat tot. Multumesc tuturor! :*

| Opustoaicafaranume a răspuns:

Pisicile peste un an trebuie sa manance carnita de pui dar nu le da oase de pui.Ele nu pot manca ciocolata deoarece fac diaree, nu pot manca carne de vita si de porc deoarece nu le face bine la stomac.Da-le peste, in special hamsii intregi cu oase cu tot si le poti rasfata cu un pachetel de whiskas junior o data pe saptamana.Lor nu le face bine salamul sau mezelurile.
Incearca saii mai faci tu mancare de casa cum ar fi, sa cumperi un piept de pui dezosat si sa il fierbi impreuna cu niste legume si sa il dai sa manance sau niste ficatei de pasare fierti impreuna cu morcovi si orez. Era sa uit daca le dai oase ele se pot ineca cu ele ori pot perfora stomacul pisicutei tale.
E bine sa te joci mult cu ea si sa o piepteni saptamanal.
Multa bafta!

| AndreeaM1 explică (pentru Opustoaicafaranume):

Mersi mult! :*

| MrBlue a răspuns:

Pisicile mele mananca orice si nu au nici pe dracul`, nicio pisica nu mi-a murit de o boala si a fost calcata de masina crying bineinteles ca mancarea pentru pisice e cea mai buna, dar si carnea de pui si "porc" dar nu in exces.

| MrAnonymus a răspuns:

Daca vrei sa iei mancare cumparata ai grija ca pe ambalaj sa scrie junior(pana pe la 1 an jumate) pentru ca altfel ea va deveni foarte agitata(este ca un energizant). Poti sa ii dai si carne(snitel, sunca, parizer) dar cateodata s-ar putea sa vomite.Incearca cu chipsuri(oricare in afara de sare) s-ar putea sa-i placa. Pisice mele ii plac la nebunie toate astea.