Buna, aceasta e simtoma care duce la raie.
Ar fi bine sa o vada un veterinar.
Uite un tratament care i l-am facut la o pisica de pe strada si a mers :
PRAZIMEC- 1/2 pastila daca are sub 3-4 kg, tratamentul trebuie repetat la 7-10 zile pana la disparitia simptomelor.
prazimecul este f. bun dar trebuie asociat cu spalare locala eventual generala cu sol. neostomosan 5 ml la 1 l apa.
sau
romparasect 1ml/1litru de apa pulverizezi pe zona afectata apoi ia mibazon sau asocilin si unge zona respectiva sau evomec injectabil.
Succes Miluka2000 si nu uita sufera si ea daca nu o duci la veterinar... :p (sa o duci cat de repede poti la veterinar, pentru ca starea se poate agrava si poti lua si tu raia de la pisu tau )
Pisica nu este o jucărie ci o vietate și dacă este bolnavă trebuie să mergi cu ea la un medic de pisici / medic veterinar!
Are raie.
Daca nu vreai sa o duci la vet, poti sa ii cumperi de la vet, o crema impotriva raiei.
Avand in vedere ca este maidaneza, e clar ca are raie. Ar trebui sa observi asta usor. Raia auriculara miroase urat, datorita cantitatii prea mari de cerumen. Suprafetele de piele sunt iritate in urma scarpinatului si in zonele infestate se formeaza coji maronii la suprafata pielii, care se amesteca cu cerumenul in exces. Unele pisici prezinta o rezistenta mai mare la senzatiile neplacute generate de locatarii nepoftiti ai urechii si nu vor manifesta decat in mica masura simptomele specifice. Singurul lucru pe care il poti face este sa o duci la veterinar. Probabil ii va face un vaccin, care nu va costa mai mult de 50 lei (din cate stiu eu). Vaccinul trebuie repetat dupa o saptamana sau mai mult.
AsgaardSephiroth întreabă: