Primul sfat este să-ți alegi cu grijă invitații căci eu am trecut printr-o experiență nu tocmai plăcută la majorat când i-am permis cuiva să mai aducă doi prieteni pe care eu nu îi cunoșteam pe la ora 2... prieteni care la ora 3 au reușit să spargă petrecerea dărâmând o masă și luându-se la bătaie cu prietenul meu care le făcea observații pentru comportamentul lor destul de dubios încă de la venire.
Așa că, în primă fază, încearcă să restrângi pe cât se poate cercul de "prieteni ai prietenilor", fiindcă nu știi niciodată cine îți calcă pragul și face urât la băutură.
Ideal este să închiriezi un local doar pentru voi, și să ai grijă cu băutura. Am realizat și eu, ceva mai târziu, e adevărat, că nu e nevoie să îi îmbeți pe toți ca să se simtă bine. Băutura ar trebui să fie în limitele bunului simț, și al distracției.
Muzica e cea mai importantă, și spațiul. Să fie suficient pentru dans. Ai grijă și la zona în care îți alegi localul, e important.
În mare, tu faci distracția, dacă știi să alegi prietenii cu care te simți cel mai confortabil și în care ai încredere. Nu are rost să faci cheltuială cu 40 de persoane care se îmbată și la 1 pleacă acasă. Mai bine chemi 20 care se distrează cu tine până la sfârșit și nu-ți fac probleme. Așa e și mai convenabil în sensul că dacă aduci persoane care nu-ți sunt atât de apropiate sau care nu se cunosc între ele, va fi o atmosferă stingherită până vor ajunge să se simtă în largul lor într-un cerc de necunoscuți.
Distracție plăcută, și ușor cu alcoolul. Vorbesc serios, mie când mi s-a zis înainte de petrecere să nu cumpăr multă băutură m-am strâmbat și-am făcut cum m-a dus capul... La urma urmei, tu îți știi prietenii și știi cât duc. Dar e bine să fii precaut, căci așa am crezut și eu, și s-a dovedit a fi un dezastru.
Sa vina mascati invitatii,
alege o tema mai traznita pentru petrecere (spre exemplu: o tema mexicana cu sombrero si muzica specifica)