| Stefania a întrebat:

Am si eu o intrebarehappy. Stiti ca la matematic este scara aceea cu :km, hm, dam, m, dc, cm, mm...eu am inteleg ca daca urci in sus de la m la km se face impartire, iar daca mergi in jos de la m la mm se face inmultire...Este adevarat? sau este invers?

10 răspunsuri:
| Cσσкiє a răspuns:

Iubita mea! kiss Nu ştiu în ce clasă eşti tu, dar eu sunt în clasa a VI-a. La începutul acesteia mi-a picat şi mie acelaşi tip de exerciţiu. Şi habar nu aveam, nu înţelegeam nimic! Dar am învăţaţt bine regulile şi le ştiu şi acum, aşa că ţi le voi spune :

Unităţile mari se transformă în unităţi mici prin înmulţire cu 10 la puterea n (n este numărul de segmente dintre unităţi).
Exemplu: 1 m =? km
Unităţile mici se transformă în unităţi mari prin împărţire cu 10 la puterea n(n fiind numărul de segmente dintre cele două unităţi), deci avem: 1: 10 la puterea a IV-a, deoarece sunt 4,, căsuţe'' de la metru la kilometru. Revin: 10 la puterea a IV-a este egal cu 10. 000, corect? Deci 1:10. 000=0. 0001, adică 1 m este egal cu 0. 0001 km. Noapte bună, multă sănătate!
By ρisică, 12 years.

| anad a răspuns:

Cand dintr-un obiect mare(metrul) faci bucati mici(dm, cm, mm) iti da mai multe-le inmultesti; cand din bucati mici(metri) faci obiecte mai mari(dam, hm, km) iti da mai putine-trebuie sa faci impartire.

| BloodMagickNecromance a răspuns:

Deci este:

mm cm dm M dam hm km

daca o iei de la km in jos e cu inmultire [x]
daca o iei de la mm in sus e impartire [:]

Te roog funda?

| andreea4ever a răspuns:

Gandeste-te.

Daca sunt mai mari si vrei sa ii faci mai mici, e clar ca vor devenii mai mult.(gandeste-te la o vaza pe care o spargi), deci inmultesti.

Daca sunt mici si vrei sa ii faci mari, e clar ca trebuie sa fie mai multi(gandeste-te cum ai putea lipi la loc bucatile din vaza sparta), deci imparti.

Sper ca ai inteles

Bafta!

| Ѕαяωאאα a răspuns:

Este adevaratbatting eyelashes. 1m=1000mm 1m=0. 001km

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Invers

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am gresit, scuze

| Im.GIulee a răspuns:

M-km impartire m-mm inmultire. cum ar fi ca un m sa fie cam 1000km o. O

| Derpescu a răspuns:

Buna! Da asa este de la mic la mare impartire iar de la mare la mic este inmultire.

| atat a răspuns:

Mdea si eu sunt la astia sia zi dau teza