| C1P1K a întrebat:

Am un Computer Bun? As Dori sa va Interb deci :AMD Semprom(tm) Processor 3000+, 1.61GHz, 448 MB RAM. Windows XP SP2 Dar merge FF Greu. Ma gandeam sa ii pun RAM de 1GB, va rog spuneti-mi ce sa fac sa ii cumpar ram sau sa imi cumpar altul?

Răspuns Câştigător
| CosteaVlad a răspuns:

Nici una, nici alta. :) Sunt foarte multe trucuri pe care le poţi face ca să optimizezi performanţele PC-ului, ca de exemplu:
http://www.stealthsettings.com/......speed.html
http://www.stealthsettings.com/......ws-xp.html
Ca idee poţi da şi un Ctrl + Shift + Esc, intrii la procese, şi vezi care din ele îţi consumă cel mai mult din procesor sau RAM.
(! ) Vezi în primul şi în primul rând "Automatic Updates" să fie pe OFF (dezactivat). (Start - Settings - Control Panel - Security Center - Automatic Updates). La şcoală aveam sisteme noi nouţe, cu procesor de 2 şi ceva, memorie de 3, 5 GB de RAM, dar când începea Windows să-şi facă actualizarile, se observa binişor încetinirea performanţelor PC-urilor. Plus că e un serviciu inutil după părerea mea, şi chiar nu are niciun rost să-ţi ruleze în mod automat.
Mai vezi şi fişierul de paginare,(click dreapta pe My Computer - Properties - Advanced, din alea 3 "Settings" dai click pe primul, - Advanced, la secţiunea "Virtual Memory" click pe "Modify". Acolo pe la mijloc sunt 2 câmpuri, în primul scrii 1500, iar în al doilea 2000, şi dai click pe "Set", şi Ok.
O seară frumoasă! :)

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai dat putine date tehnice, oricum pare destul de slab. In prezent un PC mijlociu are procesor de peste 2 GHz, memorie RAM de cca 2 GB, HD de 250-300 GB, placa video de cel putin 512 MB etc. Daca dispui de cca 1200-1500 lei poti sa-ti cumperi un PC nou, cu tot cu tastatura si monitor, destul de bun, mai ales daca prinzi vreo promotie. Poti sa te uiti la magazinele online. Numai bine!

| UNfriendLY a răspuns:

Lol, nu te mai chinui, ai un pc super JAF, ai procesor sempron, alea nu se mai fabrica din 2007, cred ca esti unicat ca mai ai sempron laughing) ramii deja. 448MB vai. fail, nici nu vreau sa ma gandesc ce placa video ai laughing, in concluzie cumparati alt pc, dai mai putini bani pe alt pc decat sa ti-l "tunezi" pe asta care-l ai, pentru ca nu merg aceleasi componente e f vechi, sunt mai scumpe, unele nu se mai fabrica si le gasesti f greu

| Sound_9139 a răspuns:

Nu te mai chinui sa ii cumperi ram sau alte chestii e destul de slab... mai bine pune cativa lei deoparte si iti iei cu 1000 de lei o unitate buna pentru ce faci tu cu ea happy bafta

| Master0111 a răspuns:

Cumpără-i RAM