Peste boasca stoarsa ramasa de la prima mana, se pune apa si zahar in proportie de 200 grame zahar la 1 litru apa. Se lasa sa fermenteze 4-5 zile si se procedeaza mai departe ca la prima mana.
Peste boasca rezultata dupa stoarcere se pune apa si zahar si se lasa la fermentat. Dar, chiar nu mai tin minte cantitatile.
Peste resturile de la 'prima mana' se pune apa, zahar, se mai lasa o perioada la 'macerat' si se stoarce din nou.
Se pune apa amestecat cu zahar, la fiecare 10 litri de apa se pune 2 kg de zahar, si 1 gr de sare de lamaie la fiecare 2 litri de apa. Daca ai avut 500kg de struguri se pune peste 500 l de apa
La fiecare 10 litri de apa se pune 2 kg de zahar si 5 gr de sare de lamaie. Daca de exemplu ai avut 500kg de zahar, peste boasca se pune 500 l de apa.Apa se amesteca cu zaharul si sarea de lamaie inainte de a turna peste boasca.