| Stefania a întrebat:

FUNDITA! Cum as putea sa fac lampi de acest gen :

http://lorette.ro/lustre-si-lampi-reciclate/

Din prima ilustratie cea din dreapta sunt niste lampi in forma de cerc colorate:x.

Cum asputea sa le fac?
FUNDITA!

Răspuns Câştigător
| inginer a răspuns:

Am facut si eu de alea cand eram mica. E simplu, numai ca iti trebuie rabdare si: un balon (de ala obisnuit, cu care se joaca copiii), un borcan de aracet pentru lemn (diluezi cam jumatae din el cu un pic de apa, ca e cam gros), un ghem / papiota de aia imensa de ata subtire (eu foloseam un fel de fir din plastic, care se desfacea in mai multe - are oarecum moale si se agata usor de orice). Umfli balonul. Iei capatul de la ata, il moi in aracet si il infasori pe balon. Pe masura ce tragi firul de pe papiota, il moi in aracet si il invarti in zig-zag pe balon, avand grija sa ii faci macar un capat col si conturat frumos - rotuund. Il invarti pana acoperi tot balonul. Vezi sa il intinzi binisor si sa nu il faci chiar irloaie de lipici. Firul trebuie sa fie muita in aracet, dar nu trebuie sa curga aracetul de pe el. Cand termini, il lasi la uscat - vreo 24 de ore. Pe urma spargi balonul si ramane lampa. O pictezi cu tempera. (daca ai folosit ata alba) Sau poti face un zig-zag din 2-3 culori folosind fire de culori diferite. Succces.

1 răspuns:
| smilerz19 a răspuns:

Pai le-ai putea face din globuri pentru brad.
Le tai la capete asa cum sunt acolo si eventual le infasori in hartie creponata.
Cablurile le bagi prin ele si iti faci tu o forma.
Numai ca iti trebuie cablu special.
Succes!

Întrebări similare