| AlexandrulS a întrebat:

Salutare, am si eu un vecin care are gaini si cocosi( vorbim de Bucuresti ) si mi se pare incredibil ca in 2025 sa ai gaini in curte in capitala tarii... nu vreau sa fac rau dar efectiv nu mai suport galagia si fiind vecini ma gandesc si la sanatatea mea ca nu sti ce boli au. Unde pot reclama la autoritati sa ia masuri? Stiu sigur ca este de mult interzis sa detii in oras astfel de animale.

Răspuns Câştigător
| Maskatu a răspuns:

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, în art. 33, interzice pe teritoriul Municipiului Bucureşti creşterea sau întreţinerea, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora, cu excepţia animalelor de companie.

Puteti sesiza DJSP si primaria avand in vedere ordinul MS nr. 114/ 2010, sau Politia Locala.

21 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti incepe cu politia locala

| AlexandrulS explică (pentru suntserios):

Probabil ca acolo o sa fac sesizarea, eram intre politia locala si DSP

| gabicoo a răspuns:

Dacă stă la curte are voie.

| AlexandrulS explică (pentru gabicoo):

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, în art. 33, interzice pe teritoriul Municipiului Bucureşti creşterea sau întreţinerea, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora, cu excepţia animalelor de companie. De asta spuneam ca stiu SIGUR ca in Bucuresti nu ai voie cu asa ceva, dar nu stiu unde sa fac reclamatia

| gabicoo a răspuns (pentru AlexandrulS):

Atunci mergi la sanepid.

| minrest a răspuns:

Dar nu le tin, vecine, pentru oua si carne; vorbim despre animale de companie care ma ajuta sa ma simt util altor fiinte sensibile, pentru ca todeauna atunci cand am dat altor oameni, mi i-am facut dusmani. Am optat pentru pasari domestice, deoarece cresterea lor ma mentine in legatura ce trecutul omenirii. Niste fiinte care sunt in evidenta la medicul veterinar nu pot fi expediate ca tinute pentru ''consum, piele, blana si tractiune'', e evident ca sunt membrii ai familiei fara drept de vot. Eu consum ouale, pentru ca altfel nu ma pot debarasa de ele; banuiesc ca stii ca este pacat sa arunci mancarea.

| AlexandrulS explică (pentru minrest):

M-am gandit ca exista o posibilitate mare sa abordeze asa problema dar nu cred ca o sa puna cineva botul cand el are 5-6 gaini si cocos

| minrest a răspuns (pentru AlexandrulS):

Daca avea 20 de gaini, ziceam. Exact cat sa aiba mereu oua. Daca avea un curcan, cateva, rate, cateva gaini, ziceam. Curcanul il taie de craciun, si cate o pasare din cand in cand. Dar daca tii gaini ca animale de companie, cate trebuie sa tii, minimum, ca sa se simta cat mai bine? O familie. Iar el are exact o familie. Asta e familia de gaini, cateva gaini si un cocos.

Imi dau seama ce inseamna, sa iti cante cocosul dimineata la prima ora. E nesimtire sa impuna unei strazi intregi zgomotul asta.

| AlexandrulS explică (pentru minrest):

Nu ar fi o problema asa mare daca ar canta cocosul dimineata si atat, ci gainile care "canta" toata ziua

Si asta. Eu mi-amintes ca atunci cand eram copil, aici in Bucuresti, cantatul cocosilor mai devreme dacat ora la care ma trezeam era o problema.

| mentholinks a răspuns:

Ai incercat sa vorbesti cu ei? Poate te inteleg, renunta la ele si nu e nevoie sa faci plangere.

| AlexandrulS explică (pentru mentholinks):

Decat sa imi fac dusman un vecin mai bine fac plangere si este anonima, oamenii clar nu or sa fie fericiti daca le zic sa renunte la ele si de asta prefer sa fac plangere.

| mentholinks a răspuns (pentru AlexandrulS):

Ok, da, si asta e drept. Probabil s-ar ajunge la scandaluri inutile. Poti sa faci o plangere anonima iar daca nu sunt in cadrul legal, vor fi nevoiti sa renunte fiindca altfel vor fi amendati.

| AlexandrulS explică (pentru mentholinks):

Mda probabil cea mai buna varianta

| eliancodrut a răspuns (pentru AlexandrulS):

Faci anonima si o semnezi, vorba lui Caragiale, ca anonima nu este luata in considerare.

| eliancodrut a răspuns:

Nu te lua dupa Konstantinos99, ca alaturi de alt user, are doar idei tampite. Mai nene, nude-i lege nu-i tocmeala.

| Konstantinos99 a răspuns:

Daca te gandesti la sanatatea ta in primul rand ai face o intelegere sa iti dea oua gratis sa nu il reclami. Nu vezi ce e in comert? E penal ce faci tu decat daca se gainateaza la tine in curte daca iti face o paguma, sare gardu si mananca ceva in caz contrar mi se par de prost gust ce vrei sa faci

| AlexandrulS explică (pentru Konstantinos99):

Bai nene eu nu am nimic impotriva oamenilor care vor sa manance mai sanatos, da nu la oras cresti gaini, familia asta de care vorbesc a avut tot timpul gaini, curcani, gaste si rate, este vorba ca te exaspereaza zgomotul, la tara este altceva ca sunt curtile mari, verdeata multa si nu te deranjeaza, dar la oras curtile sunt mici, casele de cele mai multe ori sunt lipite unele de altele... despre ce vorbim aici ca sunt eu penal? De prost gust este omul care nu realizeaza ca suntem in anul 2025 si este la oras. Tot respectul pentru oamenii care doresc mancare sanatoasa, dar muta-te la tara daca vrei oratanii in curte.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru AlexandrulS):

Corect si asta, dar asigurate ca are ce manca si ca nu traieste din asta, ca nu are multi copii. Succes!

| AlexandrulS explică (pentru Konstantinos99):

Au situatie financiara buna deci nu este vorba de bani, tocmai din acest motiv am decis ca trebuie sa fac reclamatie?