| coco_9516 a întrebat:

am o problema cu care ma confrunt, de 25 de ani sint fumator inrait si dupa sarbatori as vrea sa las tigarile, cine ma poate ajuta primeste funda.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

La barbati este mai usor decat la femei( indiferent vechimea viciului )--- femeile "scapa " mai greu caci ele asociaza, mental, fumatul de eliberarea de stres! De o luna ma aflu in plin "proces" de autoeducare/autodezintoxicare. Folosesc tigarea electronica si am trecut, in decurs de o luna, de la nicotina "high" la nicotina "low"( sper sa ajung la nicotina "0" in cat mai scurt timp!) Nu insirui aici beneficiile dezvatului de fumat dar, vei fi pe deplin incantat apoi, mai puternic motivat, pentru a continua sa perseverezi! Succes!

4 răspunsuri:
| Eclipse_8761 a răspuns:

Stiu. E destul de greu mai ales daca spui ca fumezi de atata timp...Nicorette care e foarte bun si nici nu trebuie sa faci chestii complicate, decat aplici plasturele acela, dar cred va dura cateva luni. Ceva pentru o persoana cu o vointa puternica este asezarea unui bol undeva la vedere. In fiecare zi, vei depune acolo banii pe care ii consumai inainte pe tigari. De exemplu, nu fumezi azi si maine.Iti raman in bol in jur de 25-30 lei pe care ii vei lua ziua urmatoare, cheltuindu-i pe tigari. Ambitia sa vezi bolul plin indeamna sa le lasi, si vei vedea totodata cati bani dai pe tigari... Oricum, chiar daca e greu, sper ca vei reusi. App : Un prieten a renuntat la tigari cu ajutorul sticksurilor acelea de ciocolata. Stiu ca suna banal, dar ar trebui sa cauti o metoda care sa nu te lase sa te gandesti la tigari.

| Necunoscutu_9289 a răspuns:

La acest lucru nu te poate ajuta nimeni, este vorba de propria ta vointa, eu personal nu concep astfel de vicii... daca vrei sa renunti la ceva spre binele tau trebuie sa te straduiesti si cu siguranta vei reusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie doar sa ai vointa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rezolvarea problemei e la tine! Dacă vrei, poţi. Aruncă ţigările, brichetele, portţigaretele, scrumierele. Nu permite prietenilor şi rudelor să fumeze în prezenţa ta şi în casa ta. Evită locurile în care se fumează. Dă de lucru tot timpul mâinilor tale. Eşti femeie? Tricotează. Eşti bărbat? Repară sau construieşte ceva, bricolaj adică. Orice ai fi, fă-ţi un blog şi scrie mult. Scrie chiar experienţa ta de a te lăsa de fumat. Ce ai trăit, cum te-ai simţit, ce lucruri bune sau rele simţi că ţi se întâmplă. De fapt, scrie orice!
La început te vei simţi rău. Îţi va arde gura, pieptul, vei tuşi groaznic, îţi va tremura tot corpul. E normal, de fapt faci dezintoxicare şi treci prin ce trec toţi dependenţii când se lasă. Am uitat durerile de cap!
Găseşte-ţi tot timpul de lucru şi nu te gândi! Să ai apă plată mereu lângă tine. Când îţi vine să duci mâna la gură sau să bagi ceva în gură ( adică ţigara!), tu du apa şi bea.
Dar ce satisfacţie când scapi. Vei respira şi vei vedea mai bine, vei simţi mirosul florilor şi al bucatelor, vei avea faţa mai luminoasă, vocea mai curată, vei dormi infinit mai bine şi vei avea mult mai mulţi bani în buzunar :D
Sunt alături de tine, ca una care a trecut prin tot ce am scris. Succes! Dacă vrei, scrie-mi ce ai reuşit, dacă faci blog, scrie-mi URL. Uite-l şi pe al meu http://lecturirecenzate.ro/