anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce diferenta este intre DGIPI si SRI?

Răspuns Câştigător
| Danzell a răspuns:

DGIPI e un organ de obtinere si procesare informatii specifice necesare Ministerului de Afaceri Interne.

SRI se ocupa de adunarea informatiilor cu scopul prevenirii si combaterii criminalitatii ce tine de siguranta nationala.

deci DIPI (mai nou) ia informatii pentru derularea activitatii MAI
SRI ia informatii ce tin de securitate pentru a interveni. (exemplu de situatia cu bomba din masina unor interlopi cand SRI a fost pe faza)

| KodrutZ a răspuns (pentru Danzell):

Mdah, daca stam bine sa ne gindim, bomba din masina unora ce nu plingea nimeni dupa ei nu era in nici un caz tangenta cu siguranta nationala. Siguranta nationala e afectata de toti cretinii care ne conduc de vrep 24 de ani incoace...

| Danzell a răspuns (pentru KodrutZ):

Da adevarul ca e cam aiurea spus de siguranta nationala, in general siguranta. daca bomba aceea ar fi explodat ar fi afectat o zona destul de mare. cei de la SRI nu doar asculta, pe langa asta sunt si intr-o permanenta patrula imbracati in civil. de obicei au loganuri albastre, sau orice alta culoare care nu iese in evidenta.

oricum e de discutat pe tema SRI-ului dupa nebunia cu NSA din SUA

Eu discut cu SRI-ul aproape zilnic, cind ma asculta la telefon ii salut, sa nu zica ca nu sint politicos (cred ca totusi o sa ii injur in curind, ca nici macar nu folosesc scule profi, de ma aud in ecou ca in filmele proaste...).

| Danzell a răspuns (pentru KodrutZ):

Sa stii ca si la mine se aude de curand. dar na la mine lucreaza neamurile prin SRI. asta se intampla si cand lucrezi la politie. toate rudele pana la cele de grad doi le sunt inregistrate convorbirile. asa ca de injurat ii injuri degeaba. ca nu e nimeni la capatul celatalt decat un robot de inregistrare, care filtreaza apelurile dupa anumite cuvinte cheie, si apoi intra pe fir si SRIstii

Le zic si cuvinte cheie ca sa aiba de lucru. Ciudat e ca nu lucreaza nimeni de la mine prin SRI... sau mai stii, poate nu stiu eu. happy

6 răspunsuri:
| Alexandru98 a răspuns:

DGIPI este Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar SRI este Serviciul român de informații

Întrebări similare