Salut!
Inseamna:Formă de luptă deschisă, organizată și armată dusă împotriva unui regim, a unei autorități sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante.
Data viitoare cand nu stii un cuvant foloseste http://dexonline.ro/definitie/insurec%C8%9Bie.
Salut! Folosesc dexonline, dar am vrut sa vad daca da cineva sursa site-ului.
Respect!
Interesanta treaba.Bravo!
Mersi si stima! Banuiesc ca ai vazut la aceasta intrebare cati nu respecta regulamentul TPU! Si unii sunt tot ei cu gura mare (stlucian de exemplu)...
Formă de luptă deschisă, organizată şi armată dusă împotriva unui regim, a unei autorităţi sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante.
Asta s-a intamplat la 23 august 1944! pentru armatele germane/fasciste/hitleriste.
In concluzie rasturnarea unui regim partial totalitar cu ajutorul armatei.
Dar de ce nu dai sursa pentru ''Formă de luptă deschisă, organizată şi armată dusă împotriva unui regim, a unei autorităţi sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante.''? Am vrut sa vad daca se respecta regulamentul TPU, dar constat ca nu prea
Tu ce vrei? Raspunsuri corecte s-au aprecieri!
Am completat raspunsul cu cunostintele mele de istorie si care mi se par corecte!
In 1944 Romania a intors armele (fata de Germania cu care eram aliati) aliindu-ne cu Rusia si iesind in afara axei!
Razboiul dus de Romani a mers pana a scapa si Ungaria/Polonia Razboiul din muntii Tatra... daca nu stii istorie stai si te culca!
Ok... vad ca tot tu esti cu gura mare. Vreau sa te intreb un amanunt: De ce ''Formă de luptă deschisă, organizată şi armată dusă împotriva unui regim, a unei autorităţi sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante.'' este scris exact ca in DEX, iar a este fara caciulita, t este fara virgula etc? De ce? Se vede clar ca minti!
Me refer la ''Asta s-a intamplat la 23 august 1944! pentru armatele germane/fasciste/hitleriste.
In concluzie rasturnarea unui regim partial totalitar cu ajutorul armatei.''
Ma gandeam de ce pasajul asta e scris fara '','' la t, fara caciula la a, iar ''Formă de luptă deschisă, organizată şi armată dusă împotriva unui regim, a unei autorităţi sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante'' are '','' si caciula. Se vede c-ai copiat!
Hai sa vedem :
Care sctie mai corect!
Ce?
Iesti BOU!
In orice caz, eu scriu corect, nu tu!
Da ai dreptate! Dar tu nu ai trait in comunism! Cateodata mai scriu si gresit! ASA am invatat dar puterea ta de a asimila lucruri noi e peste capacitatea ta se intelegere!
Ma ovidiu ei ti-au raspuns unde de la ei chiar conteaza ASA MULT cum scrii pe net? pe net vi si SCAPI II UN REFUGIU TE LINISTESTI nu stai cu profu de romana in spate te rog gata si daca stiai raspunsu de ce ai pus intrebarea?
Vad ca si tu asasinezi limba romana. Oare ce se va alege de tara asta? Am pus intrebarea asta ca sa vad daca se respecta regulamentul site-ului.
Ba copile ce tot ai? cu limba romana ASTA-I INTERNET STAM SI VORBIM PE NET CA OAMENII CE TREABA ARE ROMANA ACII ZI SI MIE?
Acuma serios ti sa raspuns la intrebare? da care ii problema acuma?
Si vad ca si tu o omori direct o schingiuiesti acuma serios nici tu nu ai caciulita cand ai zis Vad a ala ar trebuie sa aiba ceva de asupra nu? si lista continua.
''Ba copile'', in primul rand daca am face toti asa, unde s-ar ajunge cu gramatica limbii romane? Plus ca, daca scrii asa, te si inveti asa. Nu cred ca trebuie sa faci un efort pentru a scrie corect.
In doilea rand, ''ba copile'', ar trebui sa te gandesti ca eu poate am tastatura din alta tara si nu ma lasa sa scriu cu virgulite, caciulite etc.
In al treilea rand, ai grija cum vorbesti, fiindca nu cred ca vrei sa-ti scrie la profil ''Utilizator suspendat''!
Nu conteaza.dar macar de ce ai pus intrebarea? si te-ai luat de ei? ca ti-au raspuns?
Insurectie: formă de luptă deschisă, organizată și armată dusă împotriva unui regim, a unei autorități sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante.
Dar sursa unde e? De ce nu respecti regulamentul site-ului? Am vrut sa vad daca se respecta regulamentul, dar constat ca nu prea.
Din Doomul meu.
Am vrut sa vad daca se respecta regulamentul TPU. Mersi oricum! Respect!
Formă de luptă deschisă, organizată și armată dusă împotriva unui regim, a unei autorități sau pentru îndepărtarea unor armate ocupante. – Din fr. insurrection, lat. insurrectio. Funda? :d
Ceri funda, dar sursa site-ului unde e? Special am pus aceasta intrebare ca sa vad daca se respecta regulamentul TPU!