Buna, pai din cate stiu se pot face:galuste de faina, tarhana(apa +faina, se face o compoz mai groasa si se da prin razatoarea mare sau mijlocie si se pune in supa) si turte pe vatra cum faceau bunicile noastre, rintas pentru diverse mancaruri, taitei.
Uscatele. Faci un aluat din faina si apa, intinzi o foaie cu sucitorul, tai fasiide 2\7cm si pui la prajit in ulei incins, pe o parte si pe alta pana devin aurii. Le scoti pe un platou si le pudrezi cu zahar.Sunt bune la ceai. Mira
Daca e sa ma gandesc la ce mi-ar placea sa faci cu apa si faina 100% ma gandesc la turtele acelea facute pe soba/aragaz pe tabla care sunt crocante si rumene.Sau poti face o compozitie mai lichida(apa, faina, sare)-le amesteci bine si faci niste ''lipii'' mititele(pui cate o lingurita de ulei in tigaie)si le faci ca pe niste clatite. O sa iasa foarte bune...
Pofta buna!
Salut!
Recunosc,ca sunt la inceput de drum in domeniul culinar.Domnisoara cu lipia are nota 2, iar domnisoara cu biscuitii are un 10+!
eu sunt dispus sa fac orice reteta si sa invat retete findca asa am ajuns.
PAI poti sa faci un aluat moale din apa faina 2 oua si sare i-ntrun castron le amesteci bine pana iese o compozitie lipicioasa atentie trebuie sa fie groasa si lipicioasa compozitia, apoi pui la fiert apa si cand fierbe pui cu o lingurita aluat de ala la fiert cand este gata de fiert se poate servi!
ghostarena întreabă: