| Fluturas_3457 a întrebat:

Cine imi poate da niste informatie despre Baiazid al 2 lea Funda

Răspuns Câştigător
| raullik007 a răspuns:

Baiazid II (3 decembrie 1447, Demotika, Tracia, Imperiul Otoman - 26 mai 1512, Demotika) este un sultan otoman care a consolidat puterea Imperiului Otoman, ca şi tatăl său, Mahomed II. După urcarea pe tron în 1481, a stopat politica tatălui său de expropriere a proprietăţilor religioase musulmane şi nu a continuat orientarea pro-europeană a acestuia, ducând însă mai departe politica de cucerire de noi teritorii, în timpul domniei sale, Herţegovina a ajuns sub dominaţie otomană, iar stăpânirea asupra Crimeii şi Anatoliei a fost întărită. A luptat împotriva dinastiei Safavizilor din est, a dinastiei Mamelucilor din sud şi a veneţienilor din vest. În ţara sa, a construit moschei, colegii, spitale şi poduri şi a sprijinit juriştii, cărturarii şi poeţii. Cu o lună înainte de a muri, a abdicat în favoarea fiului său, Selim I.

FUNDA>>?

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai de la ultima lupta nu prea mai stiu nimic despre el.o fi fost la stomatolog? ca-si pierduse doi dinti din fata si vorbea peltic? l-am cautat pe facebook dar nimic bre.parca l-a inghitit pamantul.