| Gh_Alin_2001 a întrebat:

Cine se pricepe...am o instalație luminoasa pentru brad. Cand am vrut sa o pun in functiune, am observat ca un fir s-a dezlipit de la un beculet. Am incercat sa il pun la loc dar nu se mai aprinde nici un bec. Pot sa fac ceva in legatura cu asta sau o arunc?

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Ce fel de instalatie ai? Din aceea chinezească verde gen plasă? cu becuri ca ledurile? Daca ai din aia, si un fir s-a dezlipit trebuie sa urmaresti cu atentie din ce dulie s-a dezlipit firul, firele alea sunt pe niste lamele metalice trebuie sa fi atent cand il bagi in dulia aia de plastic sa fie pe cant sa faca contact cu becul, iar daca nu se mai aprinde, sigur este ars un bec, becurile alea sunt legate in serie, si daca un bec se arde, nu se mai aprinde niciun bec, instalatiile acelea chinezesti sunt formate din 100 de becuri sau 120, să se aprindă 2 șiruri, si au si jocuri de lumini, daca un șir de becuri este stricat, se pot separa, il poti face cu un șir de 100 becuri sau 60, dar trebuie sa anulezi capătul sirului la care nu este atasat ștecherul, il lasi sirul acela cu stecherul care intră in priză, dar trebuie sa ai peste 20 de becuri sa il poti aprinde, eventual verifică fiecare bec cu un alimentator de 9, sau 12 volti, sa vezi care bec e bun si care este ars.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Arunca-l si cumpara-ti altul. Timpul costa bani.
Cu 5-10 lei gasesti lumini colorate de brad cu multe programe si viteze.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Multumesc pentru fundă, cum ai rezolvat problema?

| Gh_Alin_2001 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am urmarit firul de la becul nefunctional si l am înlăturat din cutiuța aceea! Multumesc!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Gh_Alin_2001):

Cu plăcere, mă bucur ca te am ajutat, si multumesc, mult este instalatie chinezească? Din aceea verde cu becuri multe?

| Gh_Alin_2001 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Are multe beculete dar firul e albastru si becurile la fel. Dar in principiu, cred ca e chinezeasca laughing

| gelu1970 a răspuns:

Tai dulia cu pricina si lipesti firele

| untu a răspuns:

Daca ai pe cineva care se pricepe la instalatiile du-l acolo sa-l repare, dar nu poti repara tu ca pierzi mult timp asa ca recomand sa cumperi una noua si moderna cu leduri multicolore care nu se ard!