| Nicuuuuuuu a întrebat:

Cum aflu ce fel de pci express am 1.0, 2.0 sau 2.1? Plzzz help

Răspuns Câştigător
| olivert1310 a răspuns:

In fond, sa stii ca slotul PCI express(1.0 2.0 sau 2.1) nu difera cu nimic ca forma. Este la fel cum este portul usc 2.0 sau 3.0. Sunt compatibile intre ele, numai ca daca nu sunt amandoua de acelasi tip, rata de transfer a informatiei va fi mai mica, deci nu vei putea folosi capacitatea maxima a componentei pe care o conectezi. Eu zic sa cauti mai bine si cu Aida64. Pe undeva tot scrie. Stiu sigur ca si eu am cautat pentru pc-l cuiva si am gasit.

3 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Ce te retine sa-ti cauti placa de baza si sa vezi ce caracteristici are? Ai cautat la producator placa ta de baza?

| olivert1310 a răspuns:

Cu un program special gen Everest sau Aida64. Le gasesti pe net, iar dupa ce instalezi un astfel de program, iti spune tot ce ai tu pe el, ce suporta si cat suporta.

| Nicuuuuuuu explică (pentru olivert1310):

Am folosit to si everest si aida dar nu-mi arata nimic despre pci express... sad

| olivert1310 a răspuns (pentru Nicuuuuuuu):

In fond, sa stii ca slotul PCI express(1.0 2.0 sau 2.1) nu difera cu nimic ca forma. Este la fel cum este portul usc 2.0 sau 3.0. Sunt compatibile intre ele, numai ca daca nu sunt amandoua de acelasi tip, rata de transfer a informatiei va fi mai mica, deci nu vei putea folosi capacitatea maxima a componentei pe care o conectezi. Eu zic sa cauti mai bine si cu Aida64. Pe undeva tot scrie. Stiu sigur ca si eu am cautat pentru pc-l cuiva si am gasit.