| Stefa0072004 a întrebat:

Cum se creeaza cont pentru asociatia de proprietari pentru a plati intretinerea?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cel mai simplu ar fi sa mergi direct la biroul unde se plateste intretinerea si platesti din mână. De obicei este in camera de la parter, care ar fi fost ca uscător.
Asa mai poti discuta si alte probleme.

| eliancodrut a răspuns (pentru darrio2007):

Depinde. La mine caseria este la 1 km, deoarece documentele le intocmeste o firma la mai multe asociatii. Si nu ai ce probleme sa discuti deoarece acolo se face doar incasarea sumei si eliberarea chitantei.

| darrio2007 a răspuns (pentru eliancodrut):

Am inteles. La mine este la scara de lângă mine.

| Whitte a răspuns (pentru darrio2007):

Pfui! Daca au program ca la mine, iar omul lucreaza, nu ii prinde niciodata. 3 zile pe saptamana, cate 2 ore dimineata.

| darrio2007 a răspuns (pentru Whitte):

Asa e. La mine este marti si joi de la 15 la 17. Oricum, alerg putin de la munca sa ajung pana la ora 17.

| eliancodrut a răspuns:

Eu platesc asa cum spune whitte: am cerut de la administrator contul si cu un comision de 4 lei platesc din contul meu in contul asociatiei.
Administratorul imi trimite pe email factura lunar. Daca nu, suma de pata se afiseaza la avizier.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Prin contabilitate. Se deschide cont bancar pe entitate juridică. Dacă nu are cont bancar disponibil locatarilor, înseamnă că are datorii.

| Stefa0072004 explică (pentru ValentinMihai78):

Si daca am si vreau doar sa schimb contul Iban?

| Whitte a răspuns:

Intrebarea ta e neclara.
Orice asociatie are cont deschis de la infiintare.
Presedintele/administratorul iti da contul in care sa platesti. La noi e afisat pe usa sediului Asociatiei.
Daca te referi la un cont al tau, nu e nevoie de cont special. Virezi din contul tau in contul lor. Dar trebuie sa-ti dea ei niste date legate de identificarea contului.