La noi se merge pe autocitire pentru cei care au apometre clasice și pe citire automată pentru cei cu apometre electronice cu radio frecvență - ăștia plătesc 7 lei de apometru pe lună. La cei cu apometre clasice vine cineva de la asociația de proprietari, o dată pe an și le citește - să vadă dacă sunt diferențe - se plătește 10 lei de apometru.
Citirea ar trebuie sa fie obligatia lor, sau cum sa spun sarcina lor, inclusa in contract, nu platita separat.
Nu mai stiu cum sa tilhareasca oamenii, niste banditi, in tara lu papura voda.
Sa isi puna contoare inteligente daca nu au oameni, sau nu vor sa plateasca sa citeasca ce ei trebuie sa incaseze.
Companiile din RO nu se gandesc decat cum, sa faca banii acum in secunda asta, nu le pasa de oameni, nu le pasa de clienti, de aia clientii sunt nemultumiti.
Vor bani multi, cit mai multi, daca s-ar putea sa nu faca nimic.
Nu este normal, nu este logic sa plateasca clientu pentru citirea lor, indiferent cum, sau cine ar citi, aia este fix munca lor, care face parte din contract.
Scumpirile nu se fac ca au crescut pretul la materiale sau energie, le fac ca nu-i mai satura dracu de bani, aia este tot.
Eu stiu ca citirea asta a contoarelor de apa sau a repartitoarelor, se plateste atunci cand este automatizata. Vor sa schimbe in bloc apometrele cu unele noi, moderne, cu "radio". Ne-a zis administratorul ca citirea o sa coste 2-4 lei/ contoar. Dar se face de catre firma. Nu stiu daca o sa monteze un cititor master care preia toate indexurile si le trimite apoi automat sau vine cineva cu un aparat care sa faca acelasi lucru. Stiu ca la astea moderne, poate sa stea in fata blocului si prinde tot blocul.
La ce spui tu, ca vine cineva si stai dupa *urul lui, nu este automatizat. Nu poti sa trimiti tu indexul cumva, ca sa nu mai platesti?
Încearcă să citești tu contoarul de apă și consumul îl declari la întreținere.
Pretul apei este 5 lei/mc.
Fiindca ajunge sa curga la canal, se calculeaza si canalul cu 5 lei/mc.
In total 10 lei/mc.
La asta se aduna si apa de ploaie (Meteo), care curge in canalizare.
Stai putin, vei plati 2-4 lei pentru ce? Pt citirea la distanta? Pai asta e integrata in dispozitiv.
"Asigură înregistrarea, memorarea şi transmiterea la distanţă a datelor de consum. Modulul radio memorează valori înregistrate lunar pentru ultimele 14 luni de consum, precum și valoarea indexului la data de referință programată, pentru ultimii doi ani. "
Daca platesti dispozitivul/contorul de ce sa mai platesti citirea?
Cineva incaseaza banii astia nejustificat!
Avem in bloc si contoare cu citire "radio". Platesc si ei lunar. Nu stiu cat. Cei cu care am vorbit au platit pe un an in avans, ca li s-a dat o reducere. Vine cineva cu un aparat si din apropierea usii (fara sa intre) citeste. Dar surpriza, si acolo au fost erori. O vecina se plangea ca mereu avea consum mare la o baie pe care nu o foloseste. Reclamat, chemat, 4 luni nimeni nu gasea cauza. Pana la urma au schimbat contorul desi firma nu recunostea ca ar fi defect.
Cand nu m-a gasit acasa am dus eu indexul la firma (e in apropiere). Dar a trebuit sa las si banii de citire. Interesant, nu?
Avem in bloc si contoare cu citire radio. Si ei platesc "citirea". Nu mai stiu suma dar e aproape de a celor cu contoare mecanice.
Da, platesti câțiva lei per contor pentru citire. Așa vine "la pachet" montajul lor de către firmele astea. Și nu-i prima dată când aud. Așa este peste tot... este un serviciu care se plătește.
anonim_4396 întreabă: