TPU este un joc al mintii, atata timp cat nu te lasi dus de falsul val al virtualului.Sunt aici doar pentru a vedea ce relatii ipocrite pot avea oamenii, pana unde pot merge, si daca fac diferenta intre viata reala si cea virtuala, intre frunza verde a ierbii si negrul tastaturii, intre sentimentele sincere si cele fara noima, care se scriu cu litere reci si sunet sec.Pentru a percepe falsitatea celor de dincolo de monitor, caractere slabe si incoerente care incearca sa lege prietenii virtuale bazate doar pe minciunile care nu functioneaza in real.De fapt pentru asta sunt aici, sa observ caractere, himere si oameni distrusi de propria forta negativa.Aici ne dam seama cine suntem, dar, numai daca stim a citi printre randuri.
Sunt aici in primul rand pentru a cunoste pe ceilalti. Vad mai multe personalitati, vad situatii diverse din viata de zi cu zi. Am invatat multe de cand sunt membru TPU si am cunoscut multe persoane interesante. Mereu voi incerca sa ajut cu un sfat pe oricine, nu e insa neaparat adevarat ca o pot si face. In primul rand m-a interesat sa vad valorile celorlalti si cum se comporta ei in societate. TPU este ( pe langa o baza de date si informatii utile ) un jurnal viu. Afli aici trairi interne pe care le-ar putea avea un amic sau o iubita. Incepi sa intelegi mai bine pe ceilalti dupa ce observi astfel de lucruri.
@cmm, spune,, ca dumneavoastră,,, nu,, ca tine,,, că doar e doamnă! De ce sunt aici? Mă destind după o zi de şcoală. Ştiu, e penibil, dar... O seară bună!
Dmonik, nu pot face una ca asta... Sunteţi o doamnă, eu sunt o pisică mică( am 12 ani). Apropo, eu sunt fetiţa cu temele de pe site, pe care întâi aţi criticat-o şi după aceea aţi zis că e drăguţă şi sensibilă. Mă mai ţineţi minte?
Îmi place să-mi pun mintea, memoria, experienţa la contribuţie, îmi plac provocările care vin sub forma unor întrebări interesante, mă amuz, descopăr lucruri noi şi oameni deosebiţi...Nu ştiu dacă răspunsurile mele ajută într-adevăr pe cineva dar mă bucur când sunt apreciate...
Cand am intrat pe acest site, era altfel. Erau mai putine persoane, intrebarile nu erau ca acum, ci pur si simplu nu stiai la care sa raspunzi mai rapid. Site-ul m-a informat cu foarte multe lucruri, stiri, cultura etc. Cu timpul, m-am imprietenit cu anumite persoane, chiar m-am intalnit cu ele si mi-a facut multa placere, mai ales sa vezi ce fel e omul dupa eticheta pe care ai pus-o in spatele unor cuvinte si-al unui nick. Poate ca, pe unii i-am ajutat si-n viata reala, numai datorita faptului ca ne-am intersectat pe acest site, dar nu consider c-am oferit ceva, ci c-am facut ce trebuia sa fac pur si simplu.
In continuare, sunt ca sa ma informez si urmaresc cu admiratie si placere unele persoane de la care stiu c-am de invatat, mai ales ca atitudine si caracter. Si, sunt bucuros ca pe langa droaia de copii care nu stiu decat sex, Miley si baieti, mai sunt cativa si cu cap, care inca n-au fost sedusi de viciile vremurilor noastre. Consecinta a fost ca unii au fost numiti si experti, in ciuda varstei fragede. Sunt bucuros sa vad ca mai sunt OAMENI pe acest pamant care-si pierd din timp, ca sa ajute cu sfaturi si experienta lor de viata fara nicio recompesa. Si asta imi ridica moralul, poate de aia mai sunt aici.
Sunt aici pentru ca imi place site-ul, imi place sa dau raspunsuri la intrebarile pe care le inteleg, sunt aici ca sa imi mai treaca plictiseala. Cand m-am inscris pe acest site, principala mea grija sau scopul nu a fost ca o sa-mi faca placere sa ajut pe cineva, ci putin imi pasa de acest lucru. Cu timpul am descoperti ca e placut sa ajuti pe cineva, chiar daca e un ajutor virtual.
Corect spus, insa cati dintre noi am luat exemplu de la cei care ne-au raspuns, am tinut oare cont de ceea ce ne-au sfatuit? Cand spunem "ajut cu un raspuns", pai nu am facut decat sa scriem cateva cuvinte si atat, cati am ajutat in afara, pai nu am degete sa-i numar. Ce caut eu aici? Pai am dat sfaturi(daca nu pot spune ca am ajutat), am primit sfaturi care, chiar mi-au fost de folos, am aflat multe lucruri interesante, imi place sa ma amuz si la fel ca si tine imi place sa amendez, dar mai putin
Sincer eu chair am ramas aici pentru a ajuta, si imi palace sa ajut cand pot. daca nu as fi ajutat din inima nu mi-as fi pierdut timpul sa rezolv problemele altora zilnic prin mesaje private. as fi raspuns doar la intrebarile care promit fundita ![]()
si... eu am fost ajuatata de anumite persoane carora le sunt recunoscatoare.
si. sunt aici pentru a am relaxa, cateodata intru pe chat doar sa vorbesc cu cineva si sa ma simt bine.
Niciun caracter pe care-l intalnesti aici nu-i identic cu cel pe care il are persoana care scrie.Aici suntem ce vrem sa fim, in realitate suntem NOI.
Cand am descoperit TPU abia imi pierdusem tatal si eram innebunita de durere. Cautam o forma de a uita cumva ce se intamplase. In acea perioada mi-am facut conturi pe foarte multe site-uri, TPU a fost unul dintre ele. La inceput mi s-a parut interesant, mai ales pentru ca puteam afla multe - pe atunci majoritatea utilizatorilor erau adulti si nu se masturbau cu periutele de dinti sau cu proteza bunicului. Am luat legatura cu cateva persoane de la care chiar am avut ce invata. Apoi a dat navala lumea... cata frunza, cata iarba... si a inceput distractia. Cum sa nu mai pierzi cate putin timp pe aici cand descoperi/stii ca e locul unde se intampla cele mai mari minuni ale lumii!?
Sunt aici pentru a-mi da cu parerea.Cum si asa in viata reala vorbesc prea mult, macar tastand ajut pe cineva macar cu un sfat.Nu sunt aici pentru fundite, un mesaj pe privat cu multumesc face cat toate funditele site-ului
Am intrat pe acest site in scopul de a fi ajutata! Sunt o fire mai inchisa de felul meu si nu pot sa vorbesc cu cineva asa cum o fac aici. Apoi am continuat prin simplu fapt ca ma simteam oarecum importanta aici, cand vedeam ca stiu sa raspund la o intrebare si mai ales ca cineva punea pret pe vorbele mele.Pe parcurs a devenit o obisnuinta, insa am facut pauza intr-o vreme, pentru ca pur si simplu nu mai aveam chef sa intru cand vedeam intrebari idoate.Pentru mine TPU inseamna un mod de a-mi expune punctele de vedere fara sa fiu aratata cu degetul in realitate!
Eu ma distrez copios pe seama intrebarilor idioate si le dau cateodata un raspuns pe masura.Nu sunt aici sa ajut, dar daca pot sa o fac, nu ezit. Dar atunci cand am o intrebare am vazut ca sunt luata peste picior.Sincer,nu ma astept la o comunitate altruista, majoritatea suntem aici sa ne pierdem timpul. Dupa intrebari sau raspunsuri ne dam seama cum sunt cei din spatele monitorului.Multe intrebari sunt puse mai mult ca sa se vada cine ii sare in ajutor celui care a pus-o. Iar eu ma amuz copios sa vad cum se agita lumea. Oamenii care au ceva important de intrebat apeleaza la carti, la site-uri de specialitate, etc.Aici majoritatea intrebarilor sunt legate de sex, jocuri pe calculator, religie, muzica...Ma intreb care o fi media de varsta a celor ce utilizeaza acest site.
Ma aflu aici din intamplare, dar odata inscris am intrat in jocul acesta virtual in care chiar am impresia ca sfaturile mele pot revolutiona lumea, crescand astfel in ochii mei propria personalitate, impresie din care sunt scos din cand in cand cu cate un stupid.Si ma mai aflu aici pentru a-mi testa gradul de imbecilitate in raport cu prostia celorlalti.Ai dreptate, nu trebuie sa ne batem cu caramida-n piept, vezi doamne ce filantropici suntem. Dar uneori, un raspuns potrivit chiar ajuta, insa nu comentam coincidentele.
Cam asa, ca tine, zic si eu. In plus, poate chiar exista oameni care imi pot spune si mie ceva lucruri utile, in plus unele intrebari m-au facut sa citesc mai mult despre subiecte noi, am aflat si chestii interesante. iar daca poti sa ajuti cu o experienta personala, de ce nu?
Eu am spus mereu cind s-a intrebat lucrul asta. Pe de o parte socializez, pe de alta parte ajut (evident prin sfaturi). Si pentru ca s-a atins subiectul dublei personalitati, spre deosebire de majoritatea, eu cum sint aici sint si in viata reala. Asta o pot confirma cei care m-au intilnit.
1. O oarecare dependenta de net. 2. Timp liber sau care poate fi pierdut. 3. Cei care raspund de la serviciu : plictis, lipsa de activitate, statul =sef, asa ca n-are cin'sa-i traga la raspundere. 4. Daca tot stiu o chestie ori daca ma inspira intrebarea, de ce sa nu scriu cate ceva?