| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU știți să existe cursuri și ceva lecții (dar pe viu- nu online, nu chestii de pe YTB ci ceva pe viu, cu prof tot viu happy de instalator, meșter și poate ceva electricitate-basic (ca spre exemplu să te învețe să montezi o priză sau o lustră și să legi 2 fire simple) și poate și ceva tâmplărie (dar asta nu e chiar primordială)?!

Deci mai pe scurt, mă interesează să fac un curs de electricitate (unde să mă învețe-dar cum am spus, pe viu, și cu profi serioși care să aibă răbdare să te învețe, până tu ești capabil să înveți- să pun lustre, prize să leg niște fire basic, de ce nu, poate chiar și să repar niște fire?!) Asta pe electricitate.

Și mă mai intersa un curs de instalator sau de chestii de astea tot așa basic (de la monta balamale-deși totuși asta știu și eu, cel puțin dacă vorbim de balamale simple de înșurubat cu surubelnița) și alte lucruri basic, precum a schimba o broască sau a pune o clanță sau a pune o baterie la chiuvetă, cadă.
Ați înțeles ideea, am nevoie de astfel de cursuri. De preferat în București, dar poate fi și în Constanța, Ialomița, zona de sud, sud-est a României.
Dar vreau urgent să-mi recomandați ceva. Please!

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca nu ai talent la asa ceva nimeni nu va avea rabdare sa pui tu in 3 ore o priza sau un bec, acolo trebuie sa te misti rapid sa stii sa faci legaturile in doze sa tragi fire ca meseria de electrician nu consta in montarea unei prize sau a unei lustre, aia o face oricine fara sa faca curs de electricieni, un electrician trebuie sa stie sa monteze un tablou electric sa lege fire in doze sa calculeze amperajul firelor si sigurantelor care vor fi folosite in acel tablou electric incit sa sustina sarcina tuturor aparatelor dintr o casa fara sa ia foc tabloul electric de la suprasarcina, pentru aere conditionate trebuie sa stii ce fire tragi in zid ce grosime sa aiba firul ce diametru sa suporte un consum mare de curent pentru frigidere alte fire alte sigurante, nu este asa simplu si daca faci curs trebuie sa "furi" meseria ca nu va sta profesorul sa iti explice numai tie, el are o clasa de 10 sau 15 elevi si trebuie sa predea materie la toata clasa, te va trimite la practica unde vei avea meșterul linga tine de la el vei invata pe viu cum vrei tu cum sa tragi fire sa repari si sa schimbi prize lustre sigurante arse in tablou sau la cofretul blocului ăla alimenteaza 2 sau 3 blocuri cu curent, asa ca daca nu esti atent in clasa la ce ti se preda nu vei invata nimic bani aruncati degeaba.

| Solane a răspuns:

Cursurile se pot gasi prin AJOFM (Fortele de munca). Dar daca ai serviciu, trebuie sa le platesti. Avantajul este ca sunt autorizate si primesti un certificat la sfarsit care te va ajuta la angajare.