Pai iti dai tastatura in romana
1. Ducetiva la Start si intrati in Control Panel.
2. Daca aveti Control Panel-ul pe Classic View dati pe Regional and Language Options.
Daca-l aveti pe Category View va duceti la Date, Time, Language, and Regional Options si de acolo dati la Language Options.
3.Din aceasta fereastra, din tabul de sus Languages si dati la Details…
3.Acolo dati pe butonul Add si adaugati limba romana.
Dupa ce puneti limba romana de pe tastele ( [ ]; ‘,. ) veti scrie cu diacritice.
sper ca te am ajuat
Simplu. Trebuie sa gasesti jos EN(english) dai pe el si dai pe Ro (Romania)si dupa ai poti sa scrii si tu cum vrei dar ai grija ca ti se vor schimba literele dion z in x sau chestii din astea deci iti recomnand sa iti cumperi tastatura speciala. Nu costa mult. sau poti alege varianta pe care ti-am dat o eu mai sus. Bafta!
Parca era ceva din setarile la windows. Trebuia sa adaugi limba romana ca limba ce poate fi utilizata, dar in loc de unele taste le aveai pe cele cu diacritice, deci pierdeai alte taste. Mai era si un program, care apasai pe alt si apoi pe s, t respectiv i, insa chiar nu mai stiu de unde se descarca! Succes!
ş,ţ,â,î.ă se numesc diacritice. Ei au tastatura în limba română.
Limba o poţi schimba dacă ai în bara de jos în partea dreaptă un patrat în care scrie EN, iar tu trebuie să selectezi RO. Dacă nu ai RO, dă click dreapta pe pătrat şi apasă pe Settings unde vei căuta limba română. Dacă nu ai pătratul ăla deloc, intră în Control Panel-Date, time, Language, and Regional Optinos-Add other Languages iar de acolă vei seta limba română.
Te vei întreba unde se află aceste litere pe tastatură. ei bine, după ce ai setat calculatorul (tastatura) în limba română apasă pe tastele [; ' ] \
Sper că te-am ajutat. pace!
music4ever întreabă: