| Cristian201 a întrebat:

La ce temperatura se topeste ( intervalul eventual ) cel mai bine zaharul in apa?

Ati vazut ca in momentul cand puneti zahar in ceaiul fierbinte, si amestecati se dizolva tot; insa cand puneti in apa la temperatura camerei, sau chiar mai rece, ramane pe fundul canii.

Răspuns Câştigător
| Λησηумσцѕ a răspuns:

Substanţă solidă, cristalizată, solubilă în apă, cu gust dulce. Se topeşte la 185 grade celsius; încălzită peste această temperatură formează un lichid. Zahărul se topeşte şi se descompune fără să se aprindă (fără să ardă) deşi este substanţă organică.
Sper ca te-am ajutat.
Ceau!

3 răspunsuri:
| machupicchu a răspuns:

Punctul de topire al zaharului = 185 grade C

| DanielPH a răspuns:

Zaharul nu se topeste ci se dizolva in apa.
Trebuie o temperatura cat mai ridicata ce mai recomandat ar fi apa care clocoteste fiindca atunci este la punctul maxim de dizolvare apoi apa devine mai rece si el se dizolva mai lent.

| frosty98 a răspuns:

Cam la 180 de grace celsius ar trebui sa devina o substanta lichida