| Tentacle111 a întrebat:

Azi am fost sa imi iau diploma de bac(+ celelalte), si mi s-a spus ceva de legalizare, dar n-am inteles, si am uitat sa intreb. La ce se referea?

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce documente îți trebuie la inscrierea la facultate. De ex poți legaliza diploma de bac și foaia matricola, adeverința medicala etc dacă nu vrei sa le pui în format original sau în cazul în care aplici la mai multe facultăți.

| Iunix a răspuns:

Trebuie să te duci la un notar public și o să-ți facă o copie legalizată.
Adică, îți iei frumos diploma de bac și celelalte și te duci cu ele la un notar public. Îi spui că vrei să faci o copie legalizată după acele acte. Poți să faci și mai multe copii. Copia legalizată este efectiv o copie a documentului dar este înregistrată la notariat etc. Bănuiesc că se cere acest lucru pentru documentele importante și copia e mai specială, trebuie să fie verificată. Se plătește o taxă pentru fiecare copie. Nu mai știu cât dar poate fi și de 14 lei pe copie, adică nu e 10 bani ca la xerox. O să completezi și niște formulare etc. Dar dacă te duci la notar și îi spui ce vrei o să-ți zică el ce trebuie să faci.

| urseyul a răspuns:

Sa referit la faptul ca orice ai face si oriunde te-ai inscrie sa nu duci niciodata originalul, si sa faci copi legalizate, am colege care sau inscris pe la facultati de prin alte judete si nu mai au cum ajunge sa isi iei originalul de la acea facultate si treaba e destul de nasoala ca acum au nevoie de diploma si tot asa. Deci originilale raman mereu la tine daca ti se cere in alta parte faci copie legalizata si asta e

| BroascaCuElice a răspuns (pentru urseyul):

Sunt universitati unde ti se cere diploma in original daca vrei sa intri la buget. Ex- Babes bolyai

| urseyul a răspuns (pentru BroascaCuElice):

Da aici nu stiu ce sa mai zic, stiu ca asa mi s-a zis si mie cand am terminat sa am grija de original, exemplu e colega mea care sa inscris la o facultate din constanta ea fiind din Brasov s-a intamplat ce s-a intamplat si na mai terminat facultatea aia a facut o postliceala si acum la final are nevoie de diploma, ca sa ajunga in constanta iar nu are cum iar prin faxuri si asa nu a primit raspuns. Pana la urma e alegerea ta dar sunt cazuri si cazuri

| Adry05 a răspuns (pentru urseyul):

Nu e adevarat, la facultate se cere obligatoriu sa ramana originalu la ei, nu copii legalizate.