Considera documentarul respectiv ca fiind o poveste, o opinie, o afirmatie care, inca, nu a capatat statut de ipoteza stiintifica.
Ca sa fie cu adevarat o ipoteza stiintifica, respectiva afirmatie cum ca Pamantul ar fi luat nastere prin unirea/alipirea unor asteroizi, ar trebui :
* sa se refere la un fenomen care poate fi reprodus prin experiment stiintific
*evenimentul /fenomenul respectiv sa poata fi verificat( daca este fals sau nu) de care oricine ar fi interesat.
In concluzie, formarea planetei Pamant ( sau a altor planete)si aparitia vietii pe Pamant sunt, pana la acest moment, marile necunoscute ale stiintei umane. Pana la verificarea si transformarea in adevar cert, afirmatiile/opiniile, ipotezele stiintifice, sunt si raman indubitabil simple probabilitati sau aparente de adevar.
Eu mai sus am zis ca o sa zic pe scrut formarea, nu fiecare detaliu, in documentarul care l-am urmarit aratau experimente si dovezi ca lucrurile sau intamplat asa
Uite aici documentarul: http://www.youtube.com/watch?v=OXLq7dILcZs
Orientarea ta religioasă, contează mai putin dar pune mâna şi citeşte formarea sistemului solar.Nu poţi compara Africa, Antartica cu condiţiile de pe alte planete, lipsa oxigenului, a apei.
Nu vreau sa par un crestin convins(ca mno...is pacatos si eu), insa, cam toate planetele au aprox. acelasi mod de formare. Insa trebuie sa ne gandim, ca totusi, cineva sau ceva a "urmarit" formarea lor. Si ma gandesc ca, totusi nu e o coincidenta ca viata s-a format doar pe Terra, si nu si pe alte planete din sistemul nostru solar. Da stiu, ca Terra indeplineste toate criteriile pentru a tine fiinte vii (o atmosfera, distanta perfecta fata de Soare, etc). Insa dupa cum am mai spus, cred ca cineva, sau ceva a urmarit crearea acestei planete, si evolutia ei. E doar parerea mea, nu o lua in ras.
|Gracias a dios soy ateo
unii zic ca exista altii nu dar cu ce ne intereseaza/deranjeaza?
Esti prost daca nu crezi an dumnezeu ca el te-a creat iel ti-a dat viata iel te angrijeste el ati da hrana el ati da caldura crede ce se va antanpla el sti crede an vorbele lui ca cine crede va ajunge an anparatia lui crede an tot ce spune ca prin el traim.
Serios? Vrei sa cred ca un om invizibil a creat tot ce exista acum? Si ca tot el, daca nu facem ce spune ne judeca si ne trimite in "iad" sau "rai"? Serios?
Uite, iti pun o intrebare: Daca dumnezeu stie tot, inseamna ca stie si viitorul, inseamna ca atunci cand i-a creat pe adam si eva, a stiut ca sarpele va veni si le va spune sa manance marul nu? Daca exista dumnezeu (si nu exista) atunci ar fi oprit sarpele si ar fi lasat pe adam si eva singur sa vada daca mananca marul.
Uite aici un citat: „Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"
Elena97M întreabă: