| Șachi a întrebat:

Salut, TPU! Poate cineva să îmi explice de ce nu pot insera un videoclip de 5 secunde cu sunet pe Power Point, versiunea 2010, și să îmi spună cum să rezolv?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ce format, ce mărime și ce rezolutie are?

| Șachi explică (pentru sierra1):

M-am uitat și la asta: MP4, 639 KB. Rezoluția nu o găesc, dar cel mai probabil e 360 fps, că e un clip de pe Yotube, care a fost filmat la origine în 1989.

| iar99Teo a răspuns:

În PowerPoint 2010 pot apărea probleme la inserarea fișierelor video cu sunet din câteva motive:
- Formatul video sau audio nu este compatibil

PowerPoint 2010 suportă cel mai bine fișiere:
- Video: WMV, AVI, MPEG
- Audio: WAV, WMA, MP3 (uneori poate face probleme)

Dacă videoclipul este MP4 sau conține un codec nou (H.264/AAC), PowerPoint 2010 nu îl vede corect.

Lipsesc codecurile necesare în Windows
Dacă PC-ul nu are instalate codecurile de redare corespunzătoare, PowerPoint nu va reuși să insereze sau să redea fișierul.

Cum poți rezolva:
✔ Converteste fișierul video într-un format compatibil (WMV sau AVI).
Poți folosi un program de conversie gratuit, precum HandBrake sau FormatFactory sau online.

✔ Verifică și instalează codecuri video/audio, de exemplu K-Lite Codec Pack.

✔ Dacă ai posibilitatea, poți instala o versiune mai nouă de PowerPoint, deoarece versiunile după 2013 suportă nativ MP4/H.264.

După conversie și reîncercare ar trebui să funcționeze fără probleme.

| sierra1 a răspuns (pentru Șachi):

"dar cel mai probabil e 360 fps" - cam mult... dar salvează-l ca wmv și merge!

| gapb a răspuns:

Va trebui sa cauti la tine in calculator un folder care se numeste System32, acela este un virus troian care impiedica buna functionare, il iei si il stergi si apoi dai un restart si va merge