| Anonim întreabă:

Tot ce stiu despre pocaiti este ca. sunt mai credinciosi si sufleteste sunt mai buni. am mai auzit ceva de genul ca vinera nu se uita la tv... ca nu fumeaza. ca nu consuma alcool. etc as dori si eu mai multe detalii va rog

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Pocaiti... Cred ca te referi la protestanti. Eu nu inteleg de ce 'pocait' e folosit uneori cu termen peiorativ, fiindca in multe religii sa te pocaiesti inseamna sa regreti pacatele si sa iti asumi promisiunea de a incerca sa traiesti dupa principiile religiei tale. Eu am fost la mai multe biserici protestante (adventisti, penticostali, baptisti, crestini dupa evanghelie etc), cel mai mult la biserica adventista, fiindca am prieteni in aceasta religie. Ei tin sabatul ca zi sfanta, adica sambata. E interesant ca lucrurile asa stateau la inceput, ulterior constantin cel mare a introdus duminica zi de odihna, zi care era, de fapt, ziua soarelui. In ceea ce priveste fumatul, alcoolul, carnea de porc, ei considera ca trupul este templul duhului sfant si de aceea ar fi un pacat sa il intineze cu lucruri care ii fac rau, cum ar fi alcoolul, tigarile etc. Este o autoare, ellen g white se numeste, care a scris o serie de carti despre viata sanatoasa, spirituala si fizica; adventistii o numesc 'spiritul profetic' si nu exista familie de adventisti care sa nu aiba cel putin una dintre cartile ei. Au niste nunti frumoase, simple, fara lautari, oamenii isi fac juramintele in biserica, pastorul ii cununa, apoi merg la masa, unde stau de vorba, canta in cor, se bucura de prezenta celor dragi. Botezul se face in adolescenta sau la maturitate, atunci cand persoana este responsabila de deciziile sale si are loc dupa o pregatire prealabila, prin scufundare intr-o cada cu apa, in timp ce pastorul ii boteaza in religia adventista. Sexul premarital este descurajat (ca si in alte religii). Predicile, care se tin in sabat, de obicei, adica vineri seara si sambata, dimineata si seara, dureaza in jur de o ora, incep si se incheie cu o rugaciune si un imn crestin. Nu as spune ca sunt 'mai credinciosi si mai buni sufleteste', este o generalizare pripita. Sunt oameni de orice religie sau de nicio religie care pot avea un suflet bun.

60 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Danny unde ai vazut referire la o anumita religie? Unde am luat apararea ortodocsilor? Ce ai citit si unde? Care piatra? Ce disculpare? Despre ce tot vorbesti? Esti total pe dinafara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt foarte sufletisti si cunosc drumul spre dzeu iar a fi pocait inseamna a avea credinta in dzeu si a incerca cat posibil sa facem fapte bune sa ne rugam in orice moment al zilei si sa fim prietenosii cu toata lumea iar dl dzeu va avea grija de noi puterea lui se vede

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E atat de bine sa fii langa Dumnezeu, incat nici nu mai conteaza daca altii ti se adreseaza in batjocura cu apelativul atat de prost inteles"pocait"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta in biblie sau pe resurse crestine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt pocait si ma mandresc dar ce nu-mi place la voi ortodocsi este ca gata daca un pocait a facut ceva rau gata spuneti ca asa sunt toti dar voi nu va uitati la voi ce se arata si la stiri ca acum o echipa de fotbal a vrut sa se spovedeasca la un preot si era pedofil asta arata ca voi toti preoti ai vostri sut pedofili, si ca oameni deai religiei ortodocse isi omoara copii si ii violeaza, si ca isi bat nevestele si ca omoara omul pentru bani asta da de inteles ca toti ortodocsi sunt a fel? Ce zice DOMNUL ISUS de ce sa scoti paiul din ochiul fratelui tau cand tu ai o brana iar voi de ce spuneti preotilor vostri ca ei sunt sfinti?, cand insusi DOMNUL ISUS A ZIS ca nimeni nu e sfant decat cel ce m-a trimis pe pamant, adica DUMNEZEU.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa ne invata chiar si Biblia sa fim ex.pentru cei din jur...DOAMNE AJUTA.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da spunetm uteti s ne ajutat u niste haine cu nste alimente pentru fei sarace
da voi an cine credeti an iisus su an dumnezeu a
aa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lol vinerea sa nu se uite la tv? frate. nici nu sti ce vb...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pocaitii sunt oameni simplii ca toti ceilalti, numai ca au credinta mai mare in d-zeu! nu se roaga la alti sfinti ca ortodocsii... exista un sg sfant! dumnezeu! nimeni nu a mai inviat, asta e parerea mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pocaitii sunt minunati! au si ei scapari ca toti oamenii, dar macar cu ceea ce gresesc inaintea Domnului vin si isi cer iertare, e cam greu sa fii pocait pentru ca trebuie sa implinesti totul, dar daca iti dai silinta Domnul vede scest lucru, spre deosebire de adventisti sunt unii care sunt credinciosi in felul lor, dar mai putini, iar despre ceilalti pocaiti, pot sa spun ca sunt pers pocaite, dar ca fiecare om ara scaparile lui, dar cu parere de rau sunt oamenii care sunt pocaiti doar cu numele, iar despre uitatul la tv, iou una nu cred ca este bine, pentru ca in el chiar daca sa zicem ca ne uitam la stiri, pe langa asta sunt si lucruri scarboase, care il supara pe Dumnezeu, iou cred ca poti sa traiesti si fara tv, si cel mai bine ar fi sa ne uitam in Biblie, ca acolo gasim tot ce avem nevoie...ai grija de tine si Domnul sa te binecuvinteze!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nui adevarat sa nu uitam ca ei nu o sarbatoresc pe maica domnului si sa stii ca eu cunosc multi pocaiti care beau fumeaza si sunt afemeati nu toti dar majoritatea sunt foarte increzuti si sunt foarte siguri ca vor ajunge in rai iti spun din surse sigure dar ei nu tin sarbatorile doar craciunul si pastele nu au apa sfintita si ananfora nu se boteaza pana sunt mari ceia ce ii un pacat foarte mare sa nu fii botezat iar cununia la ei ii un monolog sustinut de o persoana oarecare si multe altele sincer imi pare ffffffff rau pentru. ei sper ca voi cei care sunteti ortodoxi sa nu va parasiti niciodata religia pentru ca ii mare pacat.numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa este pocaitii sunt niste oameni foarte credinciosi si sufletisti si eu prietenul meu este de religie pocaita...
tot ce as vrea sa spun este ca aceasta religie nu este pentru oamenii care nu sunt credinciosi si care nu cred in d-zeu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce intelegeti prin pocainta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Protestanti sunt cei mai buni si credinciosi.pentru ca prietena mea e de acolo si ieri am cantat impreuna.este foarte placut sa vezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand sunt mici ei nu se botezeaza, Lucia 8 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Isus a murit pentru tine pentru lumea intreaga ca noi sa fim salvati si sa ajungem in cer.Asta ca vineri nu se uita la tv nu e adevarat dar pot sa-ti spun ca poti sa fii mantuit. Daca crezi ca Isus Hrisos a murit pentru tine pe cruce la calvar atunci poti sa te pui pe genunchi si sa spui:"Doamne Isuse cred in Tine si vreau sa fiu copilul tau te rog iarta-ma si curateste-ma de orice pacat prin sangele ce-a curs pe dalul golgotei ajuta-ma sa fiu copilul tau AMIN."si atunci vei primi o pace sufleteasca.Domnul sa te binecuvinteze

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am fost calugar ortodox sectant la minastirea nicula sectanta acolo ne inchinam in secta noastra la icoane la moaste intre noi erau multi preoti si calugari homo sectanti ortodocsi dupa 10 ANI zile m-am intors la ISUS CRISTOS SI SUNT CRESTIN (in biblie nu scrie ortodox catolic penticostal babtist ci scrie CRESTIN. RUGATIVA DL ISUS SA VA ARATE CALEA:EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA AMIN;

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg de ce trebuie complicate lucrurile?
suntem creatia Lui si daca vrem sa avem o relatie cu El e neconditionata oameni buni... pb. noastra e ca nu vrem, cel putin sinceri sa fim
salutari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Protestantii is o mare gluma!
te rapesc vizual prima data appoi si mintal...
traiasca dreapta credinta ortodoxa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Parinte", nu este frumos din partea dvs sa credeti ca noi, pocaitii suntem o secta. si incercam sa atragem persoane. Adica scuzati-ma dar a fii pocait inseamna sa sa simti regrete. Sa te pocaiesti nu e usor. dar rasplata isi merita pretul. stfel, când Isus a spus „pocăiţi-vă", El ne-a cerut să ne schimbăm – să ne schimbăm mintea, cunoştinţa, duhul şi chiar răsuflarea. Si ma indoiesc ca la preoti exista asa ceva. Tanjiti numai dupa bani. "Preotii cei mai de seama L-au rastignit pe Isus", nu va spune ceva? hmm. Oare de ce tot mai multi preoti se pocaiesc? ar trebui sa cugetati putin happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oameni buni! pocaiti nu sunt cine credeti voiwinking! sunt adepti lui satanhappy! va spun asta prietenestehappy... Am intrebat 10 pocaiti dintre care un pastor de bisericawinking daca satana fuge de cruce! acelasi raspuns de la toti: Da! iar cand am aruncat crucea pe pastorul bisericii care este "credincios" a inceput sa urle si a zis s-o iau de pe elhappy!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eileen dar crezi ca voi sunteti perfecti nu exista o religie perfecta lasati oamnei in pace cu painta ca inseama alceva

| blackberryORstrawberry a răspuns:

Hey,nu bagati toti pocaitii in aceeasi oala... toti oamneii sunt diferiti, daca unii pocaiti dupa ce vin de la biserica pacatuiesc( se imbata injura.etc.) asta nu inseamna ca asa fac toti. unii chiar se tin de biserica si stau aporape de Dumnezeu. Fiecare om are pacatele lui, (si chiar daca pacatele sunt egale, consecintele nu sunt egale, ).Noi nu bem si nu fumam pentru. ca acestea nu ne fac deloc bine, Dumnezeu ne vrea doar binele, nu ne opreste sa facem binele decat raul, happy.

| petregh a răspuns:

E adevarat ce spui

| cami_6327 a răspuns:

Din deal in vale. Sa nu ne facem un obicei in "a ne cauta dreptatea", nu o religie te mantuieste! cand vom sta inaintea lui Dumnezeu, nu ne v-a intreba daca am fost penticostali sau ortodocsi? Isus nu a venit sa faca o religie, ca ea sa ne mantuiasca, El s-a dat exemplu pe Sine pentru noi, ca prin El sa fim mantuiti! sa nu dam cu piatra si cu vorbe dure, ca pocaitii sunt. ortodocsii sunt. avem Cuvantul Lui Dumnezeu, sa ne putem "ghida" pentru drumul mantuirii, ca pana la urma pentru asta ar trebuie sa ne luptam, nu in a-ne cauta dreptatea. Spre mirarea noastra va fi cand vom vedea care dintr noi, si-au trait viata dupa cum Domnul ne-a aratat! Ne pierdem in detalii si uitam esentialul, ca sabatul e sambata sau duminica? controvesrse, si taieri pe fata! Farisei si carturari ce suntem, cand incercam sa cautam care ii "ala bun", si esenta? ce mai conteaza? tocmai! sa ne linistim inima si trupul in ziua de sabat, indiferent ca o tinem sambata sau duminica, o jertfa placuta Domnului dintr-o inima sincera, aia e primita! Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu minti luminate si inimi bune, sa primim Cuvantul Lui, si sa-l TRAIM!

| zina a răspuns:

Anonim...eu iubesc un tigan care nu demult s-a pocait...nu sunt tiganca ...sun romanca dar m-am indragostit de el de un tigan...am fost impreuna dar s-a pocait oare de ce? Noi ne iubim fff mult...intr-adevar el are familie si doi copii...eu sunt divortata... pocaitii nu mai au voie sa iubeasca? nu prea inteleg religia asta de pocaiti...

| andreimihai a răspuns:

Trebuie sa reamintim ortodocsilor canonul 9 si 34 al Sinodului de la Laodiceea.
Acolo spune clar ce atitudine trebuie adoptata fata de eretici.

Personal, sunt adeptul unei atitudini mult mai intransigente, cred ca-i cazul sa ripostam dur.
Cocofilii astia au Biblia la a 7 mana, facuta de niste talhari.
Sminteala incepe cu Luther, Calvin, Smith si alti retardati, apoi niste americani s-au gandit sa-si faca religie "made in USA".

Trebuie sa respingem ferm erezia lor!

Orice nebun isi poate face secta lui. In cateva zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un "cult" nou de oameni bolnavi, tradatori de tara si de neam.

| simonik80 a răspuns:

Mda interesant subiect si chiar nu-i de ignorat mai ales cand se intalnesc 2 iubiti de religii diferite...foarte dureros credeti-ma...eu de religie ortodocsa, el pocait sau cum ziceti protestant.
Astept sfaturi, va rog