anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un dual core de 2, 6 ghz are in total 5, 2 ghz sau cum se calculeaza?

6 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Teoretic,da,dar faptul ca e dual core inseamna ca lucreaza pe doua nuclee, daca era pe un singur nucleu, lucra nucleul ala cu 2.6 ghz.asa,lucreaza fiecare nucleu din cele doua dcu 2, 6 adica unul lucreaza cu 1, 3 fiecare, ceea ce e mult mai bine. Nu intelege ca are frecventa de 1, 3, ci,cu cat un procesor lucreaza cu "mai putin" cu-atat merge mai bine happy

| Violent a răspuns:

Da ai dreptate in total ai 5, 2 GHz.

| Epurean a răspuns:

Are 2 procesoare unu de 2, 6 si celalat de 2, 6. Poti sa o iei si asa, ca are 5, 2 de ghz in total happy

| Ana213 a răspuns:

Daca era core 2 duo poate dar dual e de 2.6

| LaTulipeNoire a răspuns:

Din cate stiu nu se calculeaza asa! El are 2, 6 ghz dar lucreaza la mai putin de atat, fireste! Procesoarele dual core, prin traducere ne dam seama ca au 2 nuclee (inimi) deci sunt mai bune decat cele single-core (un singur nucleu-cele mai vechi)

Exista procesoare si cu 3 nuclee, in special cele de la AMD dar si cele Quad(4 nuclee) de la diferiti producatori (Intel etc)

Sper ca ti-am fost de folos!

| kroko a răspuns:

Depinde cum folosesti. daca folosesti un program de editare video care nu stie de multithread atunci practic ai un procesor la 2.6 ghz. daca rulezi 2 programe care nu stiu multithread e ca si cum ai avea 5.2 ghz. windows xp/7 stie de multicore deci ai un avantaj mare happy. in jocuri in functie de cum sunt scrie te ajuta sau nu. iti recomand sa-ti iei procesor "core 2 duo" cel putin nu lua procesor dual core. atentie ca ghz-ii care ii stiai de la pentium 4 nu sunt aceeasi cu cei de la core 2 duo. un pentium 4 dual core la 3ghz este mai slab ca un core 2 duo la 2 ghz.