| sergiu2525 a întrebat:

V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.maine dau test la francez asi n-am inteles perfectul compus:vand folosim etre si cand avoir, si daca folosim avoir ce terminatii punem? n-am inteles nimic.(bineinteles ca ofer raspunusul castigator urgent)

Răspuns Câştigător
| Silvia a răspuns:

Deci... dai test din "Le passe compose" thinking
Verbul "etre":
Je suis, tu es, il/elle/on est, nous sommes, vous etes, ils/elles sont.
Verbul "avoir" :
J'ai, tu as, il/elle/on a, nous avons, vous avez, ils/elles ont.
Terminatia lui avoir este "eu".
Exemplu : Am citit. = J'ai lu.
Folosesti "avoir" in propozitia "J'ai passe l'examen", si "etre" in propozitia "Je suis passe te voir."Sau..."avoir" in propozitia "J'ai monte les valises" si "etre" in propozitia "Je suis monte dans l'avion". Nu stiu eu prea bine sa explicthinking
Cel mai bine cred ca e sa te uiti bine in caiet si in carte, si daca mai ai nelamuriri te uti si pe net.big grin
Succes.big grin

15 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Atentie ca, atunci cand verbul se conjuga cu "etre", trebuie sa acorzi participiul.
Cand subiectul e la plural (nous, vous, ils) adaugi un S in coada participiului.
Cand subiectul e "elle", adaugi un E.
Iar cand subiectul e "elles", adaugi E pentru feminin si S pentru plural.

| Kidu a răspuns:

Verbele se conjuga cu etre daca sunt verbe de miscare.
ex:aller, venir, partir, etcbig grin
Iar verbele care se conjuga cu avoir, sunt celelalte care nu se refera la miscare.
EX:manger, parler, chanterbig grin
pup si bafta:*

| crystyna1992 a răspuns:

"Etre" se foloseste atunci cand avem verbe de miscare. Ex:aller, venir, arriver, partir, entrer, sortir, (re)tourner, passer, tomber, descendre, monter, sauter, sautiller, atterir.
Dar exista si verbe de miscare conjugate cu "avoir":courir, marcher.
perf.compus:AVOIR/ETRE(la prezent)+participiul trecut al vb de conjugat
AVOIR(prezent):
J'ai
tu as
il/elle a
nous avons
vous avez
ils/elles ont
ETRE(prezent):
Je suis
tu es
il/elle est
nous sommes
vous etez
ils/elles sont.
Sper ca ai inteles. Succes la test!

| Demise a răspuns:

Etre se foloseste in cazul conjugarii verbului venir, aller etc., iar verbul avoir se utilizeaza la toate celelalte verbe, j'ai mange. terminatii:avoir:ai, as, a, ons, ent, ont; etre: suis, es, est, sommes, etes.

| Marry:X a răspuns:

Buna. Puiu ia id asta marya_angel2009. Iti explic perfectwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da doamne sa iei nota 2

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verbele care se conjuga cu etre sunt verbele de miscare...de ex aller, partir venir, revenir mourir naitre... entrer, sortir monter passer, retourner, arriver, rester, rentrer, devenir, tomber, descendre. in limba franceza 90 la suta sunt verbele care se conjuga cu avoir iar 10 la suta se conjuga cu etre.succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verbele care se conjuga cu etre sunt verbele de miscare...de ex aller, partir venir , revenir mourir naitre...entrer, sortir monter passer, retourner, arriver, rester, rentrer, devenir, tomber, descendre. in limba franceza 90 la suta sunt verbele care se conjuga cu avoir iar 10 la suta se conjuga cu etre.succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai trebuie sa stii cei una si cei alt apoi daca le invorsezi ai putea supune eu sunt caine in loc de am un caine trebuie sa le traduci in romana so sa le tot citesti pana le inveti (am 12 ani)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Propozitii cu avoir la prezent

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mmmmmmm daa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fix maine dau test si sunt a3abig grinlaughingrolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

-Passe compose:in limba franceza formula generala pentru formare timpului perfect compus este :

AVOIR/ETRE(prezent, conjugate la persoana data )+PARTICIPIUL TRECUT al vb dat(daca este vb terminat in IR ex:partIR=parti; daca este terminat in ER. ex:parlER=parlE cele terminate in ER si mici exceptii, au forme care tr invatate... ex: avoir=eu, etre=ete, dire=dit, prendre=pris, vouloir=voulu, voir=vu...etc)

In franceza observam:

A. Verbe care il folosesc pe AVOIR (deci forma perf.comp. AVOIR+PARTICIPIU TRECUT)-majoritatea verbelor formeaza astfel perfectul compus
ex: j'ai dessine'; j'ai dit; j'ai fini etc

B. Verbe care il folosesc pe ETRE:

1.il folosesc VERBELE DE MISCARE :cele mai fregvente
vb(part trecut folosit pentru a forma perfecutl compus)
aller(alle') rester(reste)=a ramane
arriver(arrive')=a sosi sortir(sorti)=a iesi
descendre(descendu)= tomber(tombe')=a cadea
a cobora
entrer(entre') venir(venu)
monter(monte')=a urca naitre(ne')=a se naste
partir(parti)=a pleca mourir(mort)=a muri
-ex de pefecturi compuse cu vb de miscare: je suis descendu, tu es descendu, elles descendue(e=deoarece la fem se acorda la pl ee la fem); ils sont venus

2.il folosesc si VERBELE REFEXIVE (se laver, se promener, se diriger--ETRE+PAR.TRECUT(se conjga si se =me, te, se)

-EX:je me suis lave, tu t'es lave', elle s'est lave'e, nous nous sommes laves...erc...SPER CA AMPUTUT FI DE FOLOS!

| Azkadella a răspuns:

Draga mea silvia tgerminatia lui avoir nu este eu ala e participiul trecut. terminatiile lui avoir sunt in functie de timpul la care il conjugi

| Psssssssssssss a răspuns:

... asa stau si eu... numi plac de loc da nu stiu cum sa le invat mi se par grelecryinghelp me:*:*:*:*: