Nu se poate face act de donatie dupa moarte, se pare ca te-ai gandit la un contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Prin acest contract se transmite fiului doar nuda proprietate iar dreptul de folosinta si de a culege fructele civile(in acest caz ar fi chiria) iti apartine tie pana la deces, de la acesta fiul devine pe deplin proprietar, cu toate cele trei atribute ale dreptului de proprietate - dispozitia, folosinta si dreptul de a culege fructele.
Oricum, dupa moartea ta, celalat fiu va putea cere ca imobilul sa fie cuprins in masa succesorala, daca nu mai ai alte bunuri echivalente care sa-i revina lui.
De altfel orice act juridic s-ar incheia, cu omiterea unui copil, acesta ar fi atacabil dupa moartea ta. Totusi, din practica, stiu ca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ar fi cel mai indicat, este cel mai greu de anulat. Daca ai vreo nelamurire, referitor la cele expuse, poti sa-mi scrii pe privat. Numai bine!
Cel mai bine faceti prin contract de vanzare-cumparare, cu dreptul de a sta in casa pana la moarte. Se mai poate face si prin testament, din ceea ce stiu acum este mai greu ca testamentul fie atacat
Trebuie sa faceti act de vinzare cumparare cu drep de propietar dupa moarte, nu de donare pentru ca asa il poate da in judecata pentru mostenire, dar daca faceti act de vinzare cumparare, nimeni nu poate face nimic, e cel mai bun mod. puteti intreba si un avocat pentru mai multe lamuriri.
Se face act de donatie acum, in care scrie ca proprietatea trece in posesia lui dar nu are voie sa te dea afara din casa pana nu mori. Si asa nu mai are nimeni ce face. Casa va fi a lui.
Actul de donare se poate oricand ataca. Cel mai simplu e contract de vanzare-cumparare. Bafta.
Dar de ce la o casa de copii?! NU poti sa il lasi in grija unei rude sau prietene? e inuman ce se intampla acolo. Va suferi foarte mult. daca vrei intr-adevar ca copilul tau sa fie bine te zbati pana in ultimul moment. Nu cred ca va avea probleme, ba din contra cred ca vor vrea sa se cunoasca.