| Xlvqt a întrebat:

^_^
Recent mi s-a ars placa de baza. Mi-am inlocuit-o, dar pentru placa cea noua nu am CD-ul cu driverele potrivite. Noua mea placa de baza este Fujitsu Siemens D2151-A1. As dori sa imi reinstalez windowsul si optez pentru windows xp. Dar pentru aceasta as dori driverele, evident. Problema e ca nu sunt foarte sigur care drivers ar trebui sa iau. Am cautat destul de mult pe net si am luat niste drivers, insa nu stiu daca mi-ar mai trebui vreunul am mai luat si un driver pentru LAN, dar erau doar dll-uri, nu era niciun exe, si nu stiu unde ar trebui sa copiez acele dll-uri in windowsul proaspat. As dori putin ajutor, va rog mult!

7 răspunsuri:
| Meheツ a răspuns:

Se poate, te rog doar spune-mi numele placii de baza, numele placii de sunet, numele placii de retea (daca nu este vreuna cu auto-driver), placa video ai spus-o, Monitorul, Perifericele (daca ai imprimanta fax etc conectate la calculator. totul nume complet cum scrie pe eticheta alftfel e foarte greu de gasit ceva ce nu stii exact ce :D

aici Driverele pentru Placa ta de baza :).
ai sa ma injuri dar nemaiavand CD-ul cu driverele placii de baza trebuie sa le iei pe toate 1 cate 1 manual :D

http://support.ts.fujitsu.com/......wfiles.asp

dai pe linkulet, este direct catre arhiva de drive-uri fujitsu Siemens, si tot ce ti-a dat acolo de la : Flash - BIOS pana jos, TOT downloadezi si instalezi :D. Multa bafta si astept raspuns pentru intrebarea pe care ti-am adresat-o referitoare la celalate piese :) ciao

| Darion a răspuns (pentru Meheツ):

Hey! Sunt xlvqt.
Nu ma lasa sa ma loghez, nu stiu de ce. Dar mi-ai raspuns ieri la intrebare si voiam sa te intreb daca e neaparat necesar sa stii numele placii de retea, video, perifericele, etc. Nu de alta, dar nu stiu numele placii de retea. Apropo de linkul catre driverele pentru placa de baza. Am luat de acolo Ethernet Controll, driverul pentru Net si acolo erau doar dll-uri, nu era niciun executabil ca la restul driverelor si nu stiu cum as putea sa fac driverul ala, un mic ajutor daca e, te rog! Mi-a fost de mare ajutor raspunsul tau, thank you!

| Meheツ a răspuns (pentru Darion):

Doar dll-uri? hmm, in mod normal ar trebui bagate in folderul din C:/ unde ai instalat driverul respectiv... nu vreau sa uiti ca alea sunt destul de vechi, nu am imi auzit in ultimul an cel putin de productia de placi de baza fujitsu Siemens... in orice caz, tot ce e acolo nu merge decat cu windows. Oricum mai am o solutie pentru tine.

hai sa zicem ca placa de retea are incorporat driverul, deoarece nu se mai dau drivere la placi de retea din 2005-2006...
Placa de sunet o sa ti-o recunoasca dupa, o sa ai o eroare gen dupa instalarea windowsului ca nu ai toate driverele si o sa-ti caute automat driverele pe net (daca ai legatura la net) dintre care si drive-ul de sunet. daca placa de sunet e din aia simpla cu 3-5 iesiri 5.1 e si mai simplu ca nu iti trebuie driver intrucat are legatura directa, se monteaza pe placa de baza.
driver la procesor o sa iti trebuiasca. stai sa vad cum aflii ce procesor ai :
APsei pe Bbutonul START din windows din bara de jos > scrii acolo la cautare sau gasesti optiunea Run, o deschizi si scrii "dxdiag" (fara ghilimele) dai OK si o sa-ti apara un mesaj, dai OK, si iti apare o ferestruica.
sub BIOS. in ferastruica aia scrie si ce Procesor ai.
mi-l scrii aci.

pentru a afla placa video, in aceeasi fereastra de la dxdiag
in meniul de sus apesi pe Display.
mai jos o sa ai Device si Drivers.
imis crii tot ce scrie la Device si Drivers.
ma intereseaza in principal Numele lor.

Pentru placa de sunet in dxdiag gasesti in emniul de sus: Sound. imi spui doar Device si Drivers.

Pentru periferice (monitor, boxe-desi nu cred ca e cazul la boxe-, imprimanta, fax, scaner-daca ai-) imi spui numele lor si Modelul.
uite un exemplu pentru Monitor ca sa iti dau o idee :
Philips, Model No.: HNS7170T (scrie numele modelului pe Eticheta pe care scrie si numele produsului)

bafta big grin

| Darion a răspuns (pentru Meheツ):

Ma gandeam eu ca acele dll-uri trebuiesc copiate acolo, dar nu stiu exact unde si imi e teama ca pe o instalare proaspata a windowsului nu ma voi descurca sa copiez acele dll-uri.
Ce inseamna sa aiba placa de retea driverul incorporat? Adica sa nu-mi mai trebuiasca acel Ethernet Controll? Daca da, eu am incercat sa-mi instalez windows xp si exact asta era problema, imi trebuia driverul pentru placa de baza pentru Net. Apoi am optat pentru windows 7, deoarece nu aveam nevoie de drivere.
Procesorul meu e : Intel Pentium D CPU 2. 80Ghz
Placa video: Radeon ATI HD 3400 Series (3450 mai exact). Daca tot te-a interesat ce scrie la Device: Chip Type: ATI display adapter(0x95c5)
DAC type: Internal DAC(400 mhz)
Approx. Total Memory: 1914 MB
Current Display Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60 hz)
Monitor: Generic PnP Monitor

Drivers:
Main driver: aticfx64.dll
Version: 8.970.100.3000
Date: 7/3/2012 11:25:14 PM (bla-bla)
WHQL Logo'd: Yes
DDI Version: 10.1
Driver Model: WDDM 1.1

Sound:
Device: Name: Speakers(Realtek High Definition Audio)
Hardware ID: HDAUDIO\FNC_01&VEN_10EC&DEV_0260&SUBS'
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Default Device: Yes

Drivers:
Name: RTKVHD64.sys
Version: 6.00.001.5874(English)
Date: 6/16/2009 6:12:56 PM
WHQL Logo'd: Yes
Other Files: -
Provider: Realtek Semiconductor Corp.

Periferice:
Monitor: Samsung 152s C
Boxe: Logitech x-530
Imprimanta, fax(nu-l folosesc), scaner: Epson Stylus Office BX 320FW

| Meheツ a răspuns:

Driverul placii video : www2.ati.com/drivers/legacy/12-6/12-6-legacy_vista_win7_32_dd_ccc_whql.exe (software propriu ATI.)
- in caz ca linkul de mai sus nu merge desi nu as vedea cum, uite aici o alternativa : ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41501-42000/sp41865.exe

------

procesorul : pe pagina oficiala a Intel, nu exista nimic referitor la Intel Pentium D de ajutor pentru win7. Presupun ca nu ii trebuie driver sau se completeaza de catre celalalte.

-----------

placa de sunet Realtek : http://www.realtek.com.tw/......sView.aspx

aici ai un tabelas. primele 2 intrari sunt de win7 pe 32 si 64, il iei pe care vrei ( daca ai de gand sa iti pui windows pe 32, ia pe 32, daca vrei pe 64 ia pe 64 ) si in ultimele coloane, Unde scrie downloads sunt mirrors de download, HK1, UK1 etc. Sugerez UK1 ca e mai aproape de Romania si le iei mai repede :D.

---------
Monitor : In cartea tehnica nu scrie ca ar fi compatibil cu 7, probabil cand s-a scos pe piata monitorul, nu exista windows 7, automat nici driver pentru windows 7... dar in general va merge, placa video o sa-l recunoasca si o sa ii instaleze driverul probabil la windows update.

Boxe : nu trebuie driver, sunt 5.1 doar le conectezi :)

Scanner : ar trebui sa ai driveru lui pe un CD sau scrie in carticica lui tehnica ca odata conectat la net si la calculator va cauta singur driveru si il va instala.

bafta:D!

P.S.: Daca nu merge netul dupa instalare si tot ce trebuie, sa stii ca trebuie instalat modemu-ul! daca ai de la Romtelecom sau UPC ai cd-ul in pachetul de instalare. daca ai RDS pe pagina lor oficiala te loghezi si descarci driverul.

P.S.S. : Ma scuzi ca am trimis de 10 ori >.>... se misca site-ul in reluare :)

| Meheツ a răspuns:

Driverul placii video : www2.ati.com/drivers/legacy/12-6/12-6-legacy_vista_win7_32_dd_ccc_whql.exe (software propriu ATI.)
- in caz ca linkul de mai sus nu merge desi nu as vedea cum, uite aici o alternativa : ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41501-42000/sp41865.exe

------

procesorul : pe pagina oficiala a Intel, nu exista nimic referitor la Intel Pentium D de ajutor pentru win7. Presupun ca nu ii trebuie driver sau se completeaza de catre celalalte.

-----------

placa de sunet Realtek : http://www.realtek.com.tw/......sView.aspx

aici ai un tabelas. primele 2 intrari sunt de win7 pe 32 si 64, il iei pe care vrei ( daca ai de gand sa iti pui windows pe 32, ia pe 32, daca vrei pe 64 ia pe 64 ) si in ultimele coloane, Unde scrie downloads sunt mirrors de download, HK1, UK1 etc. Sugerez UK1 ca e mai aproape de Romania si le iei mai repede :D.

---------
Monitor : In cartea tehnica nu scrie ca ar fi compatibil cu 7, probabil cand s-a scos pe piata monitorul, nu exista windows 7, automat nici driver pentru windows 7... dar in general va merge, placa video o sa-l recunoasca si o sa ii instaleze driverul probabil la windows update.

Boxe : nu trebuie driver, sunt 5.1 doar le conectezi :)

Scanner : ar trebui sa ai driveru lui pe un CD sau scrie in carticica lui tehnica ca odata conectat la net si la calculator va cauta singur driveru si il va instala.

bafta:D!

| Darion a răspuns:

Hey! Sunt xlvqt.
Nu ma lasa sa ma loghez, nu stiu de ce. Dar mi-ai raspuns ieri la intrebare si voiam sa te intreb daca e neaparat necesar sa stii numele placii de retea, video, perifericele, etc. Nu de alta, dar nu stiu numele placii de retea. Apropo de linkul catre driverele pentru placa de baza. Am luat de acolo Ethernet Controll, driverul pentru Net si acolo erau doar dll-uri, nu era niciun executabil ca la restul driverelor si nu stiu cum as putea sa fac driverul ala, un mic ajutor daca e, te rog! Mi-a fost de mare ajutor raspunsul tau, thank you!