| DedSecGabbriel a întrebat:

Cand intru sa ma joc Metro Redux 2033 am un bug care imi da usage de 100% pe GPU inca din meniul principal indiferent daca e pe High sau Low, am un RX550 de 2GB GDDR5, iar jocul pe low imi zice ca are nevoie de 512mb Vram, solutii? Am incercat sa intru si pe alte jocuri gen R6S, Hitman 3 [pe low] si n-am avut usage mai mare de 75%

Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

Bună, Gabriel!

Metro Redux este un joc ce consumă resurse.
Te rog să verifici dacă ai Vsync activat (îți va limita cadrele pe secundă la 60).
Nu este o problemă dacă placa video este utilizată 100%, important este ca temperatură să nu treacă de 80-85 grade celsius, dar în cazul unui RX 550 nu ar trebui.

Mărimea memoriei video nu are legătură cu utilizarea procesorului grafic, sunt 2 lucruri separate.

Meniul din Metro Redux se folosește de motorul grafic al jocului, de aceea este utilizată placa video ca și cum ai fi în joc.

Sper că te-am ajutat puțin să înțelegi.

3 răspunsuri:
| codrinmaestruldumelor a răspuns:

Daca il ai de pe Epic Games Iti recomand sa inchizi launcher-ul caci si ala iti foloseste placa video. Mie imi face un load de 30% numai ca e deschis pe pagina principala. Iti sugerez sa cauti jocul in folderul in care l-ai instalat si sa il deschizi direct din.exe-ul lui, nu prin launcher. Sper ca te ajuta.

| DedSecGabbriel explică (pentru SilviaDulcik):

Hei! Am incercat si ce ai zis, dar si cu toate setarile pe low si doar jocul + MSI Afterburner pornite, nimic alt ceva pe fundal tot am usage de 100% pe placa video. Problema n-ar fi ca e usage-ul mare, dar placa ajunge cu tot cu ventilatoarele in blana in 85 de grade si mi se stinge PC si nu vreau sa il stric pentru un joc... Habar nu am ce sa-i fac, am incercat sa-l si reinstallez ca poate o fi un bug, nu stiu ce sa fac.

| SilviaDulcik a răspuns (pentru DedSecGabbriel):

Bug doar de la softul de citire a temperaturii.
Ce model este exact, de placă video? RX 550, dar de la cine și ce model exact de la producător. Dacă este Low Profile, e posibil să fie un motiv pentru acele temperaturi.
Ce poți încerca este să reduci tensiunea din Radeon Software. Te sfătuiesc să te documentezi înainte să umbli la setările respective.

După ce reduci tensiunea și posibil puțin frecvența, vei observa o scădere în temperatură (poate și de 10 grade celsius).