anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Foloseste cineva procesorul Intel Core i3 3240 3.4 GHz? Cum se comporta in jocuri la detalii full HD? Da-ti cateva exemple de average FPS in cateva jocuri cu detalii maxime pe care le-ati rulat sa-mi fac si eu o parere despre acest CPU. ofer funda.

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Nu e cazul sa te pasioneze, dar daca iti iei i5, e pacat sa nu il overclockezi, sint efectiv bani aruncati altfel. In alta ordine de idei, i3 e o minune din punct de vedere al raportului consum/performanta, asa ca daca tii la factura la curent... merita din plin! happy

4 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Vezi ca gasesti benchuri pe net la greu. E probabil cu in jur de 5-10% mai rapid ca un 2120. Eu unul am un 2120 si zboara. La 1280X1024 si cu un HD 4770 am jucat BF 3 si MOH Warfighter la Very High fluent ca la mama lui. Pe Ultra recunosc ca se inneca, dar era de vina placa video, are totusi vreo 3 anisori deja (8GB ram, Windows 7 64 bitzi).

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Am vazut bench-uri dar vroiam sa stiu de la cineva care il detine.Mie mi se pare bun, clar mai ieftin ca un i5, deci ar fi o alegere potrivita pentru un PC de Gaming med budget.Mersi de raspuns!

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu siguranta, in gaming bate si i7-urile in multe scenarii, deci atita vreme cit nu folosesti softuri CAM/CAD, nu faci encodari/randari si alte bazaconii de genul asta, e cea mai buna alegere pentru cine isi face sistemul cu cap. Partea buna e ca nici nu are sens sa iei o placa de baza scumpa, fiindca i3-urile nu sint overclockabile deloc. Eu unul ti-as recomanda un i3 3220, nu are sens sa dai in plus pentru 100 Mhz... Ca placa de baza, eu am un GA-B75M-D3V, merge foarte OK, iar cu un SSD pe SATA3 efectiv zboara. Eu zic ca e mult mai importan un SSD decit un i5 cu hard normal. Nu de alta, dar de curind am instalat un Windows plus ceva configurari pe un sistem cu i5 facut de niste cretini, pusesera o placa nVidia cu 2GB DDR3 pe el...

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Si eu tot o placa de baza similara ca a ta vreau sa-mi iau pentru viitorul procesor ( i5 sau i3 depinde cum voi sta cu banii inainte de sarbatori). Oricum nu ma pasioneaza overclock-ul deci n-am nevoie de un monstru de placa de baza.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e cazul sa te pasioneze, dar daca iti iei i5, e pacat sa nu il overclockezi, sint efectiv bani aruncati altfel. In alta ordine de idei, i3 e o minune din punct de vedere al raportului consum/performanta, asa ca daca tii la factura la curent... merita din plin! happy