| Porumbiel_Rebeca_Daniela_1971 a întrebat:

Vreau sa vad daca aceste componente sunt bune pentru "beginner gaming". Sa mearga jocurile 2012-2013 la medium si high. (Poate Gta IV, Minecraft)
Memorie: http://www.emag.ro/......D0HP1BBBM/ - 179 lei
Placa Video: http://www.emag.ro/......DDS4QBBBM/ - 260 lei
Processor: http://www.emag.ro/......DJXW5BBBM/ - 374 lei
Placa de Baza: http://www.emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-1150-h81m -vg4/pd/DW0QSBBBM/ - 170 lei
Hard Disk: http://www.emag.ro/......E8G7KBBBM/ - 235 lei
Carcasa(cu sursa): http://www.emag.ro/......DTRPJBBBM/ - 125 lei
TOTAL: 1.345 lei!
BUGET:1.500 lei!

Eu vreau calculator "begiiner gaming" si nu pentru jocuri 2014-2015... vreau sa mearga jocurile pe medium si high(mai sus)... sper ca e bun cum am combinat componentele, iar daca gasiti ceva mai bun pana in 1500 de lei sunt dispus sa platesc!

Răspuns Câştigător
| bogdan324 a răspuns:

Placa video este prea slaba, procesorul nu este compatibil cu placa de baza, sursa din carcasa sunt sigur ca este o petarda.
Daca vrei ceva ok atunci ia-ti asta
http://www.mediadot.ro/wishlist/52374/
Depaseste cu vreo 76 de lei fata de cat ai tu bugetul dar este un sistem foarte stabil si performant, sursa este de calitate, hard disk-ul este de 1 tera cu o viteza foarte buna si este silentios, sursa este de calitate, procesorul este unul de generatie noua de 3ghz, 4gb ram de la corsair[firma buna, ramii sunt foarte rapizi, am 2 placute din acelea in pc-ul meu actual], placa de baza va suporta upgrade la procesoare mai bune in viitor, carcasa este spatioasa, placa video este destul de puternica cat sa duca gta 4, battlefield 3 si 4, crysis 3 si alte jocuri noi la detalii medii-high, unele chiar pe ultra

| Porumbiel_Rebeca_Daniela_1971 explică (pentru bogdan324):

E bun processorul? nu trebuie i3? totusi e cam slabut si are doar 2 nuclee.

| bogdan324 a răspuns (pentru Porumbiel_Rebeca_Daniela_1971):

Crede-ma,acel procesor se descurca la fel de bine ca si un i3 in jocuri, in plus toate procesoarele i3 sunt dual core iar pentium nu este departe fata de un i3 in performanta, deci aceeasi performanta la un pret de 2 ori mai ieftin, spui tu ca este slabut dar dupa ce pui mana pe el impreuna cu acel gtx 650 si 4gb ram iti spun ca o sa ai o alta parere, sunt sigur de asta

| Stralis a răspuns (pentru bogdan324):

Nu te supara ca intervin, si nu ma intelege gresit. Dar Nvidia GeForce GT 730 duce Battlefield 3 sau 4? De cand? Am avut eu GT 730 la al doilea PC, si da, rula GTA 4 cu setari la medium, dar niciodata jocuri gen Battlefield 3 sau Crysis 3. Sa fim seriosi, nu zic ca nu te pricepi, dar asta este deja minciuna pe fata. Cum am propus in raspunsul meu anterior, cu 500 lei gasesti un GTX 560 si iti garantez 100% ca iti duce Battlefield 3 la Ultra. Bineinteles, sa fie GTX de la Nvidia nu Asus. Am avut in laptop GT 430, si mergea GTA 4 la setarii Low, si duce 730 Batlefield 3 sau 4 la setari Medii-High?! Sa fim seriosi acum, si sa nu il bagam pe baiat in ceata.

| Stralis a răspuns (pentru bogdan324):

Sau macar, daca ar putea sa adauge injur de 300 lei in plus la buget, sa isi faca un SLI. Adica sa isi puna 2 placii video in PC. ( bineinteles necesita o carcasa mai mare putin ). Si de exemplu: daca o sa cumperi vreodata doua placi mai performante ( gen GTX 560 sau mai sus ) iti trebuie o racire foarte buna. Eu folosesc racire pe apa, si sunt multumit de ea.

| bogdan324 a răspuns (pentru Stralis):

Arata-mi si mie cand am i-am recomandat lui sa-si ia gt 730 sau cand i-am zis ca ruleaza battlefield 3/4 pe placa aceea? Nu ai vazut acel wishlist care i l-am aratat? eu cand ziceam ca duce battlefield 3 si 4, crysis 3 si altele pe setari medii-high ma refeream la acel gtx 650 nu la gt 730, data viitoare uita-te mai atent inainte sa raspunzi, nu vreau sa par ofensiv dar nu vreau sa fiu acuzat pe nedrept pentru ceva ce nu am facut

| Stralis a răspuns (pentru bogdan324):

Faza e ca, nu tu ai spus. El a dorit sa isi cumpere un GT 730 si in raspunsul in care ai luat funda ai spus asta :"placa video este destul de puternica cat sa duca gta 4, battlefield 3 si 4, crysis 3 si alte jocuri noi la detalii medii-high, unele chiar pe ultra". Sa fim seriosi acum.

| bogdan324 a răspuns (pentru Stralis):

Prima data am zis asta
,, Placa video este prea slaba, procesorul nu este compatibil cu placa de baza, sursa din carcasa sunt sigur ca este o petarda.
Daca vrei ceva ok atunci ia-ti asta,,
Dupa asta i-am aratat whishlist-ul si i-am zis ca placa video din acel whishlist este destul de puternica sa ruleze jocurile alea pe medium-high, daca tu nu iei la socoteala si restul de cuvinte pe care le-am scris asta e

10 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Nu este prea ok configuratia ta. Placa video se putea si mai bine.
Eu ti-l recomand pe acesta : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1071592/
Poti rula jocurile 2014 decent la un preset low-medium. Pe viitor recomand adaugarea inca unui modul ram de 4gb.
Chiar merita sa faci un mic efort cam de 70 lei in plus pentru configuratia aia.

| Stralis a răspuns:

Salut. Exact ca si tine sunt un gamer. Mai priceput dar sunt gamer. Am observat ca nu tot ce ai selectat tu este ok.
Pai, hard-disk-ul este bun, chiar foarte bun. Procesorul este slab rau. Iti propun un i3, poate chiar i5, sau daca vrei ceva chiar performant, la care sa nu ai probleme la nici un fel de joc, iti sugerez i7. Il folosesc si nu m-a dezamagit niciodata. Sau daca nu intra un buget ( doar procesorul poate face 1.500 lei, pentru un pc de gamer beginner), iti recomand un AMD Radeon 9500 HD. Ruleaza foarte bine frame-urile mai ales la jocurile care trebuie putin "forjate".
Placa video, nu este cine site ce.Este destul de slabuta, avand in vedere ca nu este asa noua ( 2007-2009 ). Ti-as sugera la placa video ( pentru un "beginer gaming", un Nvidia GeForce GTX 560, sau chiar mai mare de 560. Eu am doua placi GTX 780.
Placa de baza, sincer sa fiu cu tine, este pur si simplu praf. O placa buna de baza se gaseste peste 600 de lei. Eu ti-as sugera o placa de la MSI sau Intel.Dar sa fie cam peste 600 de lei.
La memorie, ( nu este asa scumpa, gasesti pe internet, cum am gasit eu, 6 GB Ram cu 80 lei. Eu am mai luat 2 si am in total 8 GB Ram) poti sa adaugi pe langa aia 4 GB inca 4.
Sursa, sincer nu prea conteaza, atat timp cat duce cat mai mult curent posibil.

Configuratiile mele :
-Placa video : Nvidia GeForce GTX 780 ( doua placi, am SLI )
-Procesor : Intel i7 4.0 GHz
-GB Ram : 8
Eu sincer nu mai am nevoie de nimic la PC. Rulez orice joc, la ultra.

P.S: Tot ce ti-am sugerat mai sus, sunt lucruri pe care le-am folosit/folosesc si eu. Asa ca stiu cum poate ceda, cand si de ce, si cel mai important cat poate sa duca.

| Stralis a răspuns:

Porumbiel_Rebeca_Daniela, daca vrei iti las aici id-ul meu de skype si iti pot sugera componente dupa bugetul care iti doresti.
Skype : fakesmylesweet