| mariadreiaXx a întrebat:

Am nevoie urgent de o parere.De cativa ani eu am de a face cu un hacker cu care ma cert intruna.Mi-a spart conturile, m-a hartuit, m-a amenintat(nu numai pe mine dar si pe prietenul meu, are mai multe victime)Si ma stiu si in viata reala cu el, m-a hartuit de multe ori pe mine si pe prietenul meu.Mereu ne certam si ne injuram si suntem dusmani de moarte. Tipul asta m-a si urmarit pe strada, a vrut sa intre prin efractie la mine si la prietenul meu in casa.E un nebun de legat si nu pot scapa de el.L-am dat la politie acum un an cand a reaparut in viata mea(si nu incepusera sa faca atatea boacane)si politia nu a facut mare lucru si a scapat pana la urma(am fost si eu vinovata de niste lucruri si s-a victimizat rau)dar m-am gandit acum sa il dau la politie iar pentru ca imi da hack impreuna cu alti hackeri si imi da leak la tot ce vorbesc eu oamenii si mananca c*cat(a aflat toate secretele mele si ce vb eu)si nu mai suport chestia asta deloc.Am dovezi ca a dat hack si conversatii unde m-a amenintat si m-a agresat si prietenul meu e martor si el e victima a hartuirii.Intrebarea e, Ce pedeapsa poate primi tipul asta? Ca daca nu primeste inchisoare n-as mai vrea sa-l dau la politie ca dupa iar vine dupa mine. Vreau sa ma asigur ca e dupa gratii pentru o perioada indelungata de timp.Cam cat timp ar lua sa ajunga la inchisoare? Gen in cat timp((El e adult si eu ei prietenul meu minori)

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca aveti dovezi puteti sa-i faceti plangere penala pentru infractiune informatica, amenintare si hartuirte.
Fiind 3 infractiuni in concurs probabil ca o sa-l condamne la inchisoare, macar vreo 2-3 ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Aduna dovezile si mergi cu ele la Politie.
Daca iti doresti intr-adevar sa il incui, consulta un avocat.
Ce te sfatuiesc eu ar fi sa nu reactionezi. Stiu ca e foarte dificil, dar daca tu reactionezi (asa cum ai facut si pana acum), ii dai motive sa se victimizeze.
Nu vad cu ochi buni faptul ca te certi si te injuri cu el in viata reala.
Intrarea prin efractie la tine in casa mi se pare cea mai grava dintre toate! Poti cere ordin de protectie. Dar numai daca ai dovezi. Poate poti obtine imagini de pe camerele de luat vederi, martori, amprente etc.

Daca spui ca are mai multe victime, ia legatura cu ceilalti. Va puteti constitui ca parte vatamata si sa il actionati in judecata.

| User0987654321 a răspuns:

Salut, singura optiune e politia, asta chiar e lucru grav! Pedeapsa depinde, ei stiu ce merita si daca a facut un lucru grav = pedeapsa mare, nu pot sa te ajut cu asta crying